PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620914}
6,4 3,3 tys. ocen
6,4 10 1 3346
7,0 2 krytyków
Układ Warszawski
powrót do forum serialu Układ Warszawski

może być

ocenił(a) serial na 5

lepszy niż Kryminalni

marajka

Nuda jak nie wiem co, może to przez to, że widziałem już trochę dobrych seriali made by USA/UK ale mimo szczerych chęci nie da się tego oglądać, nic sie nie dzieje tam.

ocenił(a) serial na 5
liverpool

no może trochę jest w tym racji, ale ma swój klimat... dobrzy aktorzy są plusem - Englert, Topa, nawet Władysława Kowalskiego w tym widziałam przez moment. poza tym, rzeczywiscie nie powala. od Kryminalnych jednak moim zdaniem lepszy(o co nie jest trudno), a z polskich tego typu całkiem niezły poziom miała Nowa. do zachodnich nie porownuje.

marajka

Jak dla mnie jeszcze długo w Polsce nie powstanie coś tej klasy jak Dexter czy Breaking Bad... Pewnie to też kwestia pieniędzy, jak u nas trzeba zrobić serial za 50x mniej to nie można się spodziewać cudów.

liverpool

Aczkolwiek swego czasu (nie tak dawno) zrobiono w Polsce trzy świetne seriale policyjne ("Pitbull", "Glina", "Oficer"), które mogą się równać z zachodnimi produkcjami. Innego typu seriale nie za bardzo wychodzą, no ale te kryminalne to tak, stąd była nadzieja, że i "Układ" całkiem na poziomie się okaże... niestety.

Roy_v_beck

Zgadzam się... jednak 3 przyzwoite seriale na 150 wyprodukowanych w tym czasie to trochę mało... ale dobrze że przynajmniej tyle. Szkoda tylko, że nie mamy jakiegoś unikalnego pomysłu na te seriale, wszędzie poprostu policjanci i kryminaliści i pościg, natomiast patrząc na fabułę seriali kryminalnych z USA widzimi jak można to zrobić inaczej żeby było ciekawie (patrz Dexter, Breaking Bad czy White Collar).

liverpool

Dexter ? No rzeczywiście, zero kryminalistów i zero policjantów

fllaczek

LOL, wiadome, że są policjanci/fbi itp ale czy nie uważasz że dexter nie ma ciekawszego pomysłu niż zwykłe seriale kryminalne?? Jeśli tak to żal mi cie i oglądaj te mega produkcje typu UW