Ogólnie wszystkie kraje bloku wschodniego sa wrzucone do 1 worka i tak nas widzą na zachodzie jako podgatunek ludzki ;-(
tutaj przynajmniej ten Rusek co grał polaka Adama czy jak mu tam było starał się mówić po Polsku (a część tych trzecioplanowych a właściwie statystów była Polakami) bo w produkcjach Amerykańskich aktorzy grający Polaków mówią normalnie po rosyjsku......chyba w Sporano ta ich gosposia z mężem byli z Polski ale gadali po rosyjsku ;) Tak jak ktoś tam napisał - dla nich to jak dla nas Japoński/Koreański/Chiński itp ;)
Gdzie na litość Boską w Soprano gosposia z mężem rozmawiała po rosyjsku??
Przecież oni mówili po polsku, fakt że z tragicznym akcentem, ale doprawdy nie rozumiem jak można język ojczysty z rosyjskim pomylić...
Redbad Klynstra który grał jednego z fałszywych policjantów jako jedyny mówił poprawnie po polsku.A ten co grał Arka,to gadał jak Ukrainiec.
mi się serial podobał choć faktycznie jako Polak wątek polski słaby ALE... Belgowie nas tak widzą, kiedyś było mi dane pracować i mieszkać na kempingu kolo Antwerpii, jezuniu Belgowie z którymi robiłem pytali mnie czy ja wiem co to Mac Donalds i to ludzie z kadry kierowniczej, czy to prawda że u nas chodzą niedźwiedzie po ulicach takie rzeczy byli naprawdę super ale te pytania z czasem zaczęły mnie wkur... tak wracając do serialu to moim zdaniem jest on zrobiony dla Belgów Holendrów niekoniecznie celowali w nas ale mi sie podobał i czeka na drugi sezon
Ale gdzie ty w Polsce mieszkasz, że nie widzisz na ulicach niedźwiedzi, u mnie w Poznaniu zimą wychodzą