PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645514}

Upadek

The Fall
2013 - 2016
7,7 45 tys. ocen
7,7 10 1 44988
7,7 23 krytyków
Upadek
powrót do forum serialu Upadek

3 odcinek (sezon 2)

ocenił(a) serial na 9

Rewelacyjny! Najlepszy jak do tej pory. Wreszcie Spector daje radę. Nie żebym kibicowała mordercy, ale nie idzie im z nim tak łatwo jak mogłoby się wydawać po ostatnim odcinku.

ocenił(a) serial na 10
sara__m

taaa spójrzmy prawdzie w oczy- każdy mu kibicuje! :)

ocenił(a) serial na 9
pauulak

Też tak macie że chętnie zalajkowalibyście czyjąś wypowiedź ? :)
Trzeci odcinek jest bardzo dobry, aż ma się nadzieję że jednak mu się uda i go nie złapią.

sara__m

Też :) Nie wiem czym jest spowodowana ta (moja także) ''sympatia do diabła''. Jedynym sensownym wytłumaczeniem jest to, że gra go Jamie, mam taką nadzieje inaczej opiera się to o wizytę u konkretnego specjalisty ;)

pauulak

Święte słowa:)

ocenił(a) serial na 9
pauulak

Ano nie, nawet mi do głowy nie przyszło żeby mu kibicować. Nie kiedy zasztyletował nożycami brata jednej dziewczyny kiedy ją próbował biedak ratować. Tak mnie ta scena zasmuciła że nie ma mowy zebym mu teraz kibicowała.. A Stella jest super, silna i mądra, niech jej się wiedzie :)

ocenił(a) serial na 10
bubble_factory

to było troche pół żartem pół serio. niemniej jednak coś powoduje uczucie empatii w stosunku do Paul'a.

ocenił(a) serial na 9
sara__m

Przepraszam, że tak nie na temat ale to 3 docinek juz wyszedł?? nigdzie nie moge znaleść :(

ocenił(a) serial na 10
dziobak_fw

np. serialeonline, tylko w wersji orginalnej. W Irlandii wychodzi w niedziele :)

ocenił(a) serial na 9
pauulak

Dziękuje bardzo znalazłam:)

ocenił(a) serial na 7
pauulak

w irlandii w niedziele - a u nas?

ocenił(a) serial na 10
chickensoup

a u nas dupa! Nie ma!:)

ocenił(a) serial na 9
sara__m

Co sądzicie Spector zrobił z Rose? Na laptopie odsłuchiwał nagranie na którym było słychać Rose? Przetrzymuje ją nadal czy zmusił aby wyjechała ? czy może zabił? - ale to ostatnie jakoś mi nie pasuje

ocenił(a) serial na 10
sara__m

nie zdziwiłabym się gdyby nagrał z nią jakiś perwersyjny filmik. O nic nie musiałby 'prosić'- sama dobrze by wiedziała, że musi trzymać język za zębami..
wydaje mi się, że on już nikogo nie zabije..może ewentualnie Katie.

ocenił(a) serial na 9
pauulak

Też mi się wydaje że nikogo nie zabije, aczkolwiek korci go bardzo ;) Katie.. nie sądzę. Ona mu jest potrzebna do alibi, do jakiegoś planu którego jeszcze nie widzimy.

ocenił(a) serial na 9
sara__m

Opis czwartego odcinka : 4/6 A shocking revelation proves how terrifyingly manipulative Paul Spector can be -- to może dotyczyć Rose ;/

ocenił(a) serial na 10
sara__m

https://www.youtube.com/watch?v=ZlDkQ2pX9Hw trailer..niestety, trup ściele się gęsto..

ocenił(a) serial na 9
pauulak

Ta znaleziona kobieta to raczej nie Rose. Ona była inaczej ubrana.

ocenił(a) serial na 10
sara__m

w takim razie kogo kropnął?:)
a może to ciało kobiety, którą może zabił ten bogaty ćpun i to pozwoli Spectorowi się wywinąć?

ocenił(a) serial na 9
sara__m

Odcinek świetny, trochę wkurza mnie ta napalona nastolatka. No i oczywiście nie mogło się obejść bez wątku homo...

ocenił(a) serial na 7
milka19

jaki był wątek homo?!

sara__m

Film ma klase i trzma w napieciu, ale chwilami potrafi wnerwic glupota scenariusza. Czy nikogo nie irytowalo, ze koles swirus morderca paraduje po 5 gwiazdkowym hotelu, w ktorym na kazdym korytarzu sa kamery? Scena w pokoju z morderca w szafie dla mnie z lekka naciagana, nie bawmy sie w filmy klasy B gdzie morderca chowa sie po szafie i umyka nie zauwazony z pokoju. Pojawil sie polezal sobie na lozeczku Stelli, poczytal notatnik, przesiedzil w szafie i zniknal.

ocenił(a) serial na 9
BRADFORD

Dokładnie, brak kamer, delikatnie mówiąc, naciągany.

sara__m

A kto mówi, że nie było kamer? Już wiedzą kto jest mordercą, a to jest jedyna rzecz jaką mogliby się z kamer dowiedzieć. A sam fakt że szedł korytarzem nie mógł być specjalnie zadziwiający dla osoby zajmującej się monitoringiem. Więc jedyne co z nagraniem mogą zrobić to sobie je obejrzeć żeby się upewnić.

ocenił(a) serial na 9
MissFamous

Nie sądzę. Spector uważa żeby go nie schwytano, korzysta z kafejki internetowej, chodzi w kapturze, a tutaj nagle korytarzem idzie z odkrytą głową. Ponoć w ostatnim odcinku będzie konfrontacja Spectora i Stelli, więc oni nie mają pewności. Odciski palców na nożycach w rzece jeszcze o niczym nie świadczą, sama ta patolog powiedziała że to może być narzędzie zbrodni ale nie musi.

ocenił(a) serial na 9
sara__m

Niby uważa, żeby go nie schwytano, ale jednak...nie uważa. Bawi się ze wszystkimi, szczególnie ze Stellą. Dzwoni z telefonu ofiary, zadziornie zagaduje kobietę w pociągu pytając czy wygląda jak morderca z gazety, rozmawia z córką Rose i jeszcze każe mówić na siebie Peter, bo wie, że Rose tak go nazywała rozmawiając z panią detektyw. Dodatkowo, odwiedził dziewczynę, której udało się ujść z życiem, a to już przecież kompletne igranie z ogniem. On przecież zdaje sobie sprawę, że są coraz bliżej, a co do monitoringu - chodzenie po korytarzu to żaden dowód, a z resztą w najgorszym wypadku mogliby by go oskarżyć o włamanie do pokoju, bo przecież nikogo tam nie zabił. Co więcej, sam się zgłosił na policję w pierwszym sezonie, oddając odciski palców itd. Myślę, że może też chodzić o to, że on sobie pozwala na takie zabawy, bo wie, że nie mają twardych dowodów. Mają poszlaki, zdjęcia i jest na celowniku, ale przecież nikomu nie mogą postawić zarzutów, póki nie będą mieli pewnego powiązania Spectora z ofiarami. A przecież umiejętnie zaciera ślady, nie jest niechlujny i dokładnie bada sytuację zanim kogoś zaatakuje. Jedynym poślizgnięciem była właśnie sytuacja z pierwszego sezonu, gdzie ofiarze udało się przeżyć.

ocenił(a) serial na 10
purplelensgame

umrę w butach jak na sam koniec uda mu się wywinąć mimo, że Stalla będzie pewna, że to on.

ocenił(a) serial na 9
pauulak

Wtedy będzie szansa na trzeci sezon :)

ocenił(a) serial na 10
sara__m

to podejście amerykańskie, kręcić kolejne sezony czegoś dobrego aż wszyscy w końcu to znienawidzą :)

ocenił(a) serial na 9
pauulak

a jaka jest oglądalność serialu?

ocenił(a) serial na 10
Azito1616

nie mam pojęcia.

ocenił(a) serial na 9
sara__m

Szczerze mówiąc chciałabym żeby go złapali i żeby nowy sezon zajął się nową sprawą. Bo kolejny sezon poświęcony Spectorowi to byłoby już męczenie materiału trochę

purplelensgame

Albo scena gdzie policjanci znaleźli ślady opon samochodu Rose? Podjechał tam, a Stella nawet nie zareagowała. To było dziwne nie mówiąc już o tym , że nie wyjaśnili (albo mi umknęło) dlaczego nagle znaleźli te ślady. Ktoś wie? Ni st

ocenił(a) serial na 9
BRADFORD

Mnie tez mierzi ta malolata, Stella powinna ja przymknac, przesluchac i wyciagnac informacje o Paulu. Jak na razie podchodza do smarkuli jak pies do jeża. Powinni ja poobserwowac a nie bawic sie z nia.
Nie kibicuje Paulowi ale widac ze chlopak sie im moze wywinac bo policja jest powolna i jakas taka nieudolna.

sara__m

Gdzie można obejrzeć odcinek z napisami?

moonisiaa07

Nie ma jeszcze napisów.

szamgar

To nie GOT czy BB, gdzie napisy pojawiają się po kilku godzinach od amerykańskiej premiery ku uciesze połowy gimbazy. Tu trzeba cierpliwie czekać nawet tydzień bo to raczej niszowa produkcja.

szamgar

No więc czekam.