PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645514}

Upadek

The Fall
2013 - 2016
7,7 45 tys. ocen
7,7 10 1 44951
7,7 23 krytyków
Upadek
powrót do forum serialu Upadek

4 odcinek (sezon 2)

ocenił(a) serial na 9

Znów miał fuksa ;) tylko zamiast się wystraszyć że Stella depcze mu po piętach, w nim wzmaga się złość i bynajmniej nigdzie się nie wybiera

sara__m

A gdzie ty już 4 odcinek widziałeś?

ocenił(a) serial na 9
szamgar

a jak myślisz - skąd? jest juz w sieci..

bubble_factory

Już? Wg filmwebu premiera brytyjska ma być dopiero za 3 dni...

szamgar

Brytyjska tak ...
Ale w Irlandii na rte one nowe odcinki są w niedziele .

ocenił(a) serial na 9
szamgar

W Irlandii jest wyświetlany w niedzielę, czyli cztery dni wcześniej. Próbowałam zmodyfikować i dodać Irlandię aby móc dodać wcześniejsze daty premier ale modetator jest tak opieszały że serial zdąży sie skończyć nim zaakceptują te zmiany.

sara__m

A czemu to Irlandia taka uprzywilejowana?

szamgar

Zapewne dlatego, że tam serial jest kręcony i tam też się dzieje jego akcja.

ocenił(a) serial na 8
Pumo

Mentalista też 3 dni wcześniej w Kanadzie bodajże a nie w USA :)

sara__m

Obłęd jak sobie z widzami pogrywają! Kolejny, bardzo dobry odcinek. Intryguje mnie jego popieprzona psychika, sposób w jaki sobie tłumaczy z czego składa się świat, że sprawianie bólu innym jest częścią jego egzystencji-WOW

ocenił(a) serial na 9
Rang_o

Ja mam mieszane uczucia co do oceny odcinka. Kilka świetnych momentów, m.in. akcja z wyprowadzeniem Annie z pokoju kiedy Spector tam szedł, jego analiza otoczenia,moment zauważenia fryzjerki, potem kwestia zalania domu, jak znalazł ślady. trzeba przyznać że baczny z niego obserwator. Mam wrażenie że policja niby ma wszystko jak na tacy, a jednak jeszcze nawet nie starają się o nakaz aresztowania. Ciekawe co zrobią z tym że Annie skojarzyła że Spector to ten co ją zaatakował, bo w sumie na samej ten podstawie mogliby go zatrzymać.
Oczywiście kwestia Katie i tego że w tak krótkim czasie ją skłonił aby napisała własny pamiętnik dający mu alibi. Obawiam się że on chce jej kosztem nie tylko mieć alibi, ale też ma jakiś bardzo mroczny plan wiążący się z jej przyjaciółką - tą blondynką.
No i wciąż nie mamy informacji o Rose. Dziwne trochę bo do tej pory wtajemniczali widza we wszystko. Niepokojące jest że poprzedni odcinek zaczynał się jak Spector wychodził z lasu. Tak jakby tam pozbył się Rose i jej auta. Trochę by się to kłóciło z jego filozofią, bo przecież wtedy żałował że zabił kobietę w ciąży i pisał że nigdy by tego nie zrobił gdyby wiedział że ona była w ciąży. A tutaj porywa Rose, widząc że ona jest matką i to dwojga dzieci.

ocenił(a) serial na 9
sara__m

Porwał Rose, bo zobaczył swój rysopis w gazecie i doszedł do wniosku, że tylko ona mogła go podać. Tu już nie chodzi o jakąś filozofię czy fantazję, ale o ratowanie się przed dożywociem. Z kolei policja mogła go aresztować na podstawie samych odcisków palców, ale najpierw chcą, żeby doprowadził ich do Rose.

ocenił(a) serial na 9
kinomanpl

Odciski palców na nożyczkach które mogły ale nie musiały być narzędziem zbrodni to trochę za mało. I Stella dobrze o tym wie. Za mało do aresztowania, nie mówiąc o skazaniu. Nie mniej jednak masz rację, oni chcą aby zaprowadził ich do Rose dlatego go obserwują.

ocenił(a) serial na 9
sara__m

Jestem pewien, że tylko o to chodzi, bo mają też jego głos nagrany na taśmie z przesłuchania (kiedy sprawdzali wszystkich przebywających w tym parku) i nagrania z jego rozmów ze Stellą. To by wystarczyło do zatrzymania i otrzymania nakazu przeszukania jego domu, pokoju w hotelu itp. Swoją drogą Paul okazał się cholernie głupi, zostawiając ślady swojego pobytu w pokoju Stelli. Właściwie głupotą było już wejście do tego pokoju. Ale tacy są seryjni mordercy. W końcu ten wewnętrzny przymus sprawia, ze zaczynają popełniać błędy.

ocenił(a) serial na 7
sara__m

Trafne uwagi.
Wydaje mi się, że Paul "wychowuje" Katie na mordercę. Pierwszą ofiarą będzie blondynka.

ocenił(a) serial na 10
Campe

Też coś czuje, że może chcieć jej zrobić krzywdę. Jak nie fizyczną to psychiczną. Gorzej jak uczeń przerośnie mistrza i zabierze się za jego rodzine..

ocenił(a) serial na 10
sara__m

A czy ktoś mi powie gdzie znajdę odcinek z napisami do poprzedniego też odcinka? bo wcześniej na kinoman oglądałam ale tam nie dodają napisów ;/

ocenił(a) serial na 9
Lena_9112

jeszcze nie ma napisów

ocenił(a) serial na 10
Azito1616

uu szkoda! dzięki za odp!

Lena_9112

angiskiego sie uczyc a nie napisy czytac!

ocenił(a) serial na 10
BRADFORD

jeeejuu jak mnie takie komentarze denerwują!
Jakby czasem nie bełkotali to by było dobrze. I jakbym musiała to i bez napisów bym oglądnęła ale lepiej kukać jak się czegoś nie rozumie albo nie usłyszy dobrze... ale cóż Ty możesz wiedzieć na ten temat skoro rozumiesz lepiej angielski niż ci, których jest to język ojczysty :)

ocenił(a) serial na 9
Lena_9112

przed chwilą pojawiły się napisy do odc. 3

ocenił(a) serial na 10
Azito1616

a na jakiej stronie ?

ocenił(a) serial na 9
Lena_9112

ja obejrzałam wczoraj z napisami na seansik.tv :)

ocenił(a) serial na 9
Lena_9112

http://www.seansik.tv/act/watch/id/24706/episode/243214
tu masz linka :) a ja zabieram się za oglądanie 4 odcinka pewnie znowu polowy nie zrozumiem i za tydzien bede ogladac 2 raz juz z pl xD

ocenił(a) serial na 10
dziobak_fw

oglądnęłam już gdzie indziej ale jak się napisy tutaj do 4 odc pojawią szybciej to tam zobaczę :)
hahaha :) no ja robię na odwrót najpierw z napisami, a potem bez bo tak to bym się strasznie wkurzała jakbym czegoś nie zrozumiała :)

ocenił(a) serial na 9
Lena_9112

a no własnie tez się denerwuje ale z natury niecierpliwa jestem i ostro oglądam wsłuchując się w ten irlandzki bełkot heheh xD

ocenił(a) serial na 10
dziobak_fw

ale z dwojga złego wole irlandzki akcent niż brytyjski :P

ocenił(a) serial na 9
BRADFORD

Popieram, ale chcę też zauważyć, że czasami trudno ich zrozumieć przez ten irlandzki akcent.