PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645514}

Upadek

The Fall
2013 - 2016
7,7 45 tys. ocen
7,7 10 1 44951
7,7 23 krytyków
Upadek
powrót do forum serialu Upadek

5 odcinek (sezon 2)

ocenił(a) serial na 9

Świetny odcinek. Nie zdradzę fabuły bo większość z Was obejrzy go zapewne w czwartek więc nie chcę psuć niespodzianki. Dużo trudnego angielskiego w irlandzkim akcentem dodatkowo niektórym utrudni.

Niemniej, bardzo, bardzo dobry odcinek.

ocenił(a) serial na 9
sara__m

*-*' .... niemoge sie zdecydowac.... ogladac teraz czy czekac na pl.....po Twojej wypowiedzi chyba jednak nie dotrwam do czwartku xD

ocenił(a) serial na 8
dziobak_fw

Gdzie można obejrzeć ??

ocenił(a) serial na 9
dapo9

http://www.rte.ie/player/ie/show/10352579/

Nie wiem, czy to działa poza granicami Irlandii.

ocenił(a) serial na 8
kinomanpl

Niestety :/ Ale dzięki za chęci ;)

ocenił(a) serial na 9
dapo9

ja tez nigdzie nie moge znalesc :( ani seansik ani kinoman ..pomocy ! xD

ocenił(a) serial na 9
dapo9

znalazłam! ;D na serialeonline
zapomnialam ze juz pytalam i pauulak bodajze polecila mi ta strone w zeszłym tygodniu :) milego ogladania!!

ocenił(a) serial na 10
sara__m

obejrzany! co za napięcie! czuje,że wywinie się!
na finałowy odcinek czekamy do przyszłej środy,ale wtedy 2 godzinna uczta.

ocenił(a) serial na 8
pauulak

Super odcinek, czemu ma się wywinąć? Powiązali dwa DNA z nożyczek - jego i ofiary + filmiki itd. nie ma szans na wywinięcie.
A tak poza tematem? Czy oprócz tego, że zmienili szatę graficzną, to jeszcze wątki w dyskusji nie są poukładane od najświeższych postów w nich czy ja źle widzę??? Tragedia co odwalili

ocenił(a) serial na 8
MarcelKowal

A nie, jest normalnie, zlewa mi się wszystko na tym białym tle

ocenił(a) serial na 9
MarcelKowal

Wygląda na to że się nie wywinie. Gdyby nie to dna ofiary z nożyczek nic by mu nie udowodnili, bo że przetrzymywał Rose nie znaczy jeszcze że ją zabił. Teraz jednak wygląda to dla niego kiepsko. Zastanawiam się po co Stella jeszcze z nim pogrywa - chodzi o :
- nowego policjanta (bardzo podobny do Spectora, oczywiście nie tak przystojny, ale miało chyba chodzić o podobieństwo żeby wymóc na nim w czasie przesłuchania ofekt mirroringu, ale Spector jest na to zbyt inteligenty)
- policjantkę która stawiała mu drugi zarzut, rozpuszczone ciemne włosy - Stella chyba chciała go sprowokować do jakiejś reakcji.

Mi też się nie podoba nowa szata graficzna, zwłaszcza wygląd forum, które jest zwyczajnie mniej czytelne.

ocenił(a) serial na 10
sara__m

O.J. Simpsona złapano praktycznie na gorącym uczynku, nad zwłokami zony i jej kochanka, ścigano parę godzin.. ale się wywinął:P
Oczywiście, pewnie ułańska fantazja mnie ponosi, ale te finałowe dwie godziny muszą być z jakiegoś powodu ciekawe! :)

ocenił(a) serial na 9
pauulak

Nie no oczywiście, nic nie jest przesądzone. Jednak podejrzewam, że w ostatnim dadzą nam konfrontację Stella-Spector bo on nie będzie z nikim innym chciał rozmawiać. To będzie dopiero uczta, już się nie mogę doczekać :)

ocenił(a) serial na 8
pauulak

On miał kasy jak lodu i najlepszych adwokatów w USA wiadomego pochodzenia :) nie jestem żadnym anty- ale z tego co czytałem byli najlepsi w te klocki i jak tylko prokurator użył rasistowskiego określenia było po ptokach hehe

ocenił(a) serial na 10
MarcelKowal

wybiłeś mi argumenty z ręki! DZIĘKUJE! :)

ocenił(a) serial na 10
sara__m

Nie mogę się już doczekać nowego odcinka!! Dlaczego tym razem trzeba czekać aż do środy?:(
Myślicie, że jest jakaś nadzieja, że Paul się wywinie z tego wszystkiego? Szczerze mówiąc, kibicuję mu...

ocenił(a) serial na 10
xxmgielkaxx

chyba chcą finałowy odcinek puścić równocześnie z premierą na BBC.

ocenił(a) serial na 9
sara__m

Dość osobliwie to wszystko przebiega, też nie rozumiem jeszcze tej zabawy w kotka i myszkę, przecież myszka już jest przytrzaśnięta? Nie mniej jednak dzięki temu mamy cudowne dodatkowe godziny klimatycznej rozgrywki, god bless.

Dzięki serialowi powoli się osłuchuję z irlandzkim akcentem i ten odcinek, chociaż bez napisów, zrozumiałam w 99%, uff!

ocenił(a) serial na 9
Lanooz

Obawiałam się obejrzeć bez napisów, myślałam że irlandzki będzie nie do przebrnięcia a tu się okazało że super!
Odcinek rewelacja!

Jak nazywa się aktor, który gra nowego policjanta, który dołączył do zespołu? Bardzo przypomina mi Cumberbatcha :)

ocenił(a) serial na 9
Camilllla

odpowiem sobie sama, bo znalazłam go;) Colin Morgan!

ocenił(a) serial na 8
sara__m

Odcinek świetny, ale ja się tylko boję, że ostatni odcinek sezonu to będzie babranie się w psychologicznym uzasadnieniu jego postępowania, mam cichą nadzieję jednak że w tych 2h jednak więcej treści przemycą niż to, ostatecznie zrobienie z Paula p*zdusia, który zabijał kobiety bo go mama nie kochała byłoby sporym zmarnowaniem potencjału świetnego serialu.

sara__m

nie powiecie mi chyba, że to koniec Paula? w końcu Gillian ma nadzieję na sezon 3: http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/fall-series-3-gillian-anderson-4620446 :)
naprawdę ufam, że chłopak się wywinie. trzecia seria jako retrospekcje albo jakaś poboczna historia w czasie, gdy Paul gnije w kiciu nie powinny mieć prawa bytu... a marzę o trzeciej serii, ta produkcja jeszcze nie wyczerpała swojego potencjału!

ocenił(a) serial na 9
charliehale

Czy w tym samochodzie na końcu odcinka były zwłoki, czy to ten manekin pierwszego sezonu?

ocenił(a) serial na 9
sara__m

czy wiadomo juz cos na temat 6 odcinka ??:))

dziobak_fw

Już jest dostępny :)

ocenił(a) serial na 9
Rang_o

ufff w koncu xD biore sie za ogladanie ;D