IMO serial pasuje do kategorii "psychologiczny" bardziej niż do "dramat" ;P Stawia mocno na
psychologię i psychoanalizę.
Ja również :) Może mi coś polecisz? Z chęcią bym obejrzała coś nowego, ale jakoś nic godnego uwagi nie mogę wygrzebać na fw, chyba za dużo już widziałam :)
hej, tak na teraz co pamiętam:) seriale:
Rectify, Bates Motel, Following, pozycja obowiązkowa to - true detective,the bridge - na granicy, breaking bad jeżeli chodzi o filmy - funny games, musimy porozmawiać o Kevinie, dziewczyna z sąsiedztwa( tylko nie komedia o tym samym tytule, a film na faktach o znęcaniu się nad dziewczyną-polecam też książkę),eden lake, lęk pierwotny - film z 1996, ogląda się na jednym wdechu:),Labirynt
jak mi się coś jeszcze przypomnie, napiszę na pewno.
jeśli chodzi o following, serial trochę chyba się wymknął spod kontroli twórcom, ale jest psychol, i to mi wystarczy:)jeśli interesują Cię seryjni mordercy jest sporo filmów - zodiak, unabomber - o tedzie kaczyńskim, film -3096- to historia Nataschy Kampusch, porwanej jako mała dziewczynka, więziona , również na faktach.
Oglądałam wszystkiego mnóstwo, więc mogę dopisywać:)
pozdrawiam ciepło:)
Dzięki :) Część widziałam, część już mam w "chcę obejrzeć", ale kilka pozycji mnie zaciekawiło i kiedyś na pewno sprawdzę :)
A książkę "Dziewczyna z sąsiedztwa" uwielbiam, należy do mojego "TOP" i dlatego troszkę boję się sięgnąć po film (wciąż się ociągam), żeby mi nie zepsuł dobrego wrażenia po lekturze :P
to może sięgnij też po inne książki jacka ketchuma np. jedyne dziecko, albo prawo do życia, równie mocne. co do filmu, ja widziałam najpierw film, później dotarłam do książki, może dlatego film zrobił na mnie ogromne wrażenie, nie wiem co by było jakby było na odwrót:) książka jest bardziej drastyczna , w filmie chyba ciężko odczucia i przemyślenia przekazać.