PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645514}

Upadek

The Fall
2013 - 2016
7,7 45 tys. ocen
7,7 10 1 44988
7,7 23 krytyków
Upadek
powrót do forum serialu Upadek

Zamierzam zacząć oglądać serial, ale nie mogę się połapać w ilości odcinków i sezonów, a wiem, że filmwebowe informacje czasem kłamią. Tak więc mam kilka pytań:

1) Ile jak dotąd wyszło sezonów?
2) Ile sezonów jest planowanych?
3) Czy każdy odcinek trwa po około godzinę?
4) Czy serial mocno wciąga? :D

ocenił(a) serial na 9
Ateliee

1. Dwa sezony
2. Nie mam pojęcia, ale trochę zdziwiłbym się, gdyby planowano trzeci, historia jest w miarę zamknięta, chociaż można by tu dyskutować (mam nadzieję, że to nie spoiler)
3. Tak, jak to u Brytyjczyków zwykle.
4. Bardzo :D

ocenił(a) serial na 8
smolki5

4- własnie widze :D Bo jestem już za 2x05 xD Dzięki za odpowiedź.

Ateliee

a mogę prosić o wyjaśnienie: na HBOgo pierwszy sezon ma trzy odcinki po 90 minut, czy to jest całość? bo w innych miejscach widziałam w pierwszym sezonie odcinków pięć i zgłupiałam...

fisza_2

Jest dokładnie tak, jak jest podane tu na Filmwebie, czyli pierwszy sezon ma 5 odcinków, drugi 6 odcinków. Każdy odcinek trwa około godzinę.

Już nie mogę się doczekać trzeciego sezonu. Serial bardzo mnie wciągnął, ma fajny klimat, a na dodatek uwielbiam irlandzkie klimaty i akcent. :)

ocenił(a) serial na 8
CzerwonyKaktus

Dokładnie, to jest taki mini serial, więc nie ma tu tego schematu co w większości 1 sezon=20 parę odcinków.

Ja też nie mogę się doczekać, po wakacjach na pewno będzie się działo tylko pytanie co z Paulem, bo nawet jeśli przeżyje to pójdzie na dożywocie :)

Ateliee

Odcinki są długie, więc to rekompensuje ich liczbę. :) Ale i tak chcę więcej!