Bardzo realistycznie przedstawiony serial kryminalny. Dobra decyzja scenarzystów ze zmianą lokalizacji i przedstawieniem historii w Belfaście, zamiast wałkowania tego samego po raz setny, historyjką z jakiejś metropolii w USA. Psychopata naprawdę budzi grozę, popełnia też błędy, co wpływa na realizm. Tego nie można nawet porównywać z onetowym kryminałem The Following.
tak jak pisalem zajeb....... klimat swietnie prowadzony! , revelka kurcze az cos sciska wglebi jak mam pomyslec ze trzeba do 2014r czekac na drugi sezon - SPOKOJNIE polecic mozna na 1000%
A mnie on strasznie nudzi.Cały czas daję mu szansę ale ostatnio w połowie 3odc.wyłączyłam bo straciłam zainteresowanie kompletnie.
Jak narazie zaden serial w prowadzeniu niedorowmuje takiej tematyce a ten fall jest mistrzowski... Szkoda tylko ze trzeba takdlugo czekac na drugi sezon.
the killing tak jakos mi sie niepodobal za bardzo mi sie kojarzyl z Twean Peaks , moze i dobry ale jakos mi nieprzypadl od gustu..
Wydaje mi się, że klimat the killing oraz the fall jest podobny, np tempo akcji, stąd proponowałem. Osobiście bardziej the killing przyswajałem, ale ten serial również jeden z lepszych ostatnich czasów które oglądałem. Pozdrawiam