PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645514}

Upadek

The Fall
2013 - 2016
7,7 45 tys. ocen
7,7 10 1 44737
7,7 23 krytyków
Upadek
powrót do forum serialu Upadek

Cześć, zna ktoś może z was poza Dexterem jakieś ciekawe seriale o seryjnych mordercach ? Jak
tak to fajnie by było jak taka osoba by się Tym podzieliła. Pozdrawiam i szanuje :)

Andros_filmweb

Też jestem zainteresowana tą tematyką ;-) Polecam dwa "świeże" seriale z tego roku. "The following" (wyszedł w całości pierwszy sezon) i "Hannibal" (do tej pory 11 odcinków). Pozdrawiam :-)

Andros_filmweb

"The killing"-'Dochodzenie'.Moze nie jest o seryjnym ale 1sezon zobaczylem na jednym wdechu.Wlasnie premiere mial S02E01.

ocenił(a) serial na 7
loki111279

Trzeci sezon, nie drugi. Poprzednie dwa sezony dotyczyły jednego wątku kryminalnego więc wielu to się zlewa.

Unbother

Wiec w ktorym momencie zaczal sie drugi?Jest 13 odcinkow pierwszego.Skad masz takie info?

ocenił(a) serial na 7
loki111279

No przecież masz na stronie serii tu nawet.
1s -13odc
2s -13odc
3s -12 odc (dwa już wyszły)

Unbother

To mi cwieka zasadziles teraz.Wybacz zbladzilem:)Znalazlem go sam i nie wiem jak to sie stalo ze qrwa umknal mi jeden sezon.Chyba czas na psychoanalityka.Dzieki.pzdr.

ocenił(a) serial na 7
loki111279

Małą strata. Drugi sezon raczej średniawy jest. W oryginale (Forbydelsen) to był jeden sezon , oni jednak postanowili go rozciągnąc na dwa, co wielu wkurzyło.

ocenił(a) serial na 8
Andros_filmweb

Bates Motel. Też nowość, o dzieciństwie słynnego psychopaty ze słynnego filmu "Psychoza" Hitchcocka. Nawet ciekawy :)
The killing-dochodzenie, też polecam. Bardzo fajny serial.

ocenił(a) serial na 10
aria

Właśnie skończyłem oglądać 2 sezon dochodzenia i bardzo mi się podobał, wczoraj zobaczyłęm peirwsze dwa odcinki 3 sezonu i jestem pełen nadziei na jeszcze lepszy sezon niż poprzednie :)

ocenił(a) serial na 8
Andros_filmweb

Polecam nowość p.t. Hannibal (http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378)

ocenił(a) serial na 7
Andros_filmweb

Zdecydowanie polecany tu już "Hannibal".
Może jeszcze Sylar w "Herosach" przypadnie Ci do gustu, choć to już SF.

ocenił(a) serial na 8
Andros_filmweb

Ja polecam inny brytyjski serial Żądza krwi (Wire in the Blood). Jedyny minus to - serial niedokończony, ale wciągnął mnie bardzo, Wart obejrzenia.

Askol

Popieram, bo serial bardzo dobry. Z tych które nie padły, może być jeszcze Mentalista.

Andros_filmweb

Wszystkie sezony Criminal Minds - każdy odcinek opisuje innego seryjnego mordercę.

TylerPL

Czy w Criminal Minds przeplatają się jakieś wątki ? Czy można zacząć oglądać od 9 sezonu ?

XonobulaX

Jakieś romanse czy osobiste tragedie naszych bohaterów są, ale myślę, że spokojnie możesz zacząć oglądać od 9 sezonu.

ocenił(a) serial na 8
Andros_filmweb

True Detective - rewelacja; może niekoniecznie w całości o seryjnym mordercy, ale Durham county - też rewelacja. The Fall.
Jeżeli chodzi o inne kryminalne, to tak jak piszą The Killing, Broadchurch, the Town, The Bridge.
Mi sie podobały wszystkie :)

Andros_filmweb

Luther, The Following.