Cześć, zna ktoś może z was poza Dexterem jakieś ciekawe seriale o seryjnych mordercach ? Jak
tak to fajnie by było jak taka osoba by się Tym podzieliła. Pozdrawiam i szanuje :)
Też jestem zainteresowana tą tematyką ;-) Polecam dwa "świeże" seriale z tego roku. "The following" (wyszedł w całości pierwszy sezon) i "Hannibal" (do tej pory 11 odcinków). Pozdrawiam :-)
"The killing"-'Dochodzenie'.Moze nie jest o seryjnym ale 1sezon zobaczylem na jednym wdechu.Wlasnie premiere mial S02E01.
Trzeci sezon, nie drugi. Poprzednie dwa sezony dotyczyły jednego wątku kryminalnego więc wielu to się zlewa.
No przecież masz na stronie serii tu nawet.
1s -13odc
2s -13odc
3s -12 odc (dwa już wyszły)
To mi cwieka zasadziles teraz.Wybacz zbladzilem:)Znalazlem go sam i nie wiem jak to sie stalo ze qrwa umknal mi jeden sezon.Chyba czas na psychoanalityka.Dzieki.pzdr.
Małą strata. Drugi sezon raczej średniawy jest. W oryginale (Forbydelsen) to był jeden sezon , oni jednak postanowili go rozciągnąc na dwa, co wielu wkurzyło.
Bates Motel. Też nowość, o dzieciństwie słynnego psychopaty ze słynnego filmu "Psychoza" Hitchcocka. Nawet ciekawy :)
The killing-dochodzenie, też polecam. Bardzo fajny serial.
Właśnie skończyłem oglądać 2 sezon dochodzenia i bardzo mi się podobał, wczoraj zobaczyłęm peirwsze dwa odcinki 3 sezonu i jestem pełen nadziei na jeszcze lepszy sezon niż poprzednie :)
Polecam nowość p.t. Hannibal (http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378)
Zdecydowanie polecany tu już "Hannibal".
Może jeszcze Sylar w "Herosach" przypadnie Ci do gustu, choć to już SF.
Ja polecam inny brytyjski serial Żądza krwi (Wire in the Blood). Jedyny minus to - serial niedokończony, ale wciągnął mnie bardzo, Wart obejrzenia.
Jakieś romanse czy osobiste tragedie naszych bohaterów są, ale myślę, że spokojnie możesz zacząć oglądać od 9 sezonu.
True Detective - rewelacja; może niekoniecznie w całości o seryjnym mordercy, ale Durham county - też rewelacja. The Fall.
Jeżeli chodzi o inne kryminalne, to tak jak piszą The Killing, Broadchurch, the Town, The Bridge.
Mi sie podobały wszystkie :)