PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645514}

Upadek

The Fall
2013 - 2016
7,7 45 tys. ocen
7,7 10 1 44501
7,7 23 krytyków
Upadek
powrót do forum serialu Upadek

Trzeci sezon

ocenił(a) serial na 8

Czy ktoś zna jakieś informacje odnośnie trzeciego sezonu? Przecież w ostatnim odcinku drugiego sezonu nie było powiedziane, że Paul umarł, tylko, że go tracimy. Mam nadzieję, że trzeci sezon powstanie, albo że już powstaje.

ocenił(a) serial na 8
werciula

Mam nadzieję, że nie. Serial był zamkniętą i dobrze przemyślaną całością na dwa sezony.

Czasem dobrze jest powiedzieć "stop" w odpowiednim momencie.

ocenił(a) serial na 8
adamcpdst

W sumie, może i masz rację. Moje pytanie było też kierowane w pewien sposób desperacją, ponieważ zżyłam się ze wszystkimi w tym serialu i po prostu mi go brakuje, więc... Ale skończył się w dobrym momencie. Rozwiązaliśmy zagadki, Paula schwytała policja... W trzecim sezonie mogłaby być ucieczka Paula z aresztu albo jakaś intryga w związku z "miłością" do pani inspektor. Ale to byłoby wałkowanie, wałkowanie... Bez sensu.

werciula

podpisuję się pod tymi słowami! z jednej strony bardzo chętnie wróciłabym do tych bohaterów - Stella i Paul stworzyli magnetyczny duet, oglądanie ich rozgrywek psychologicznych byłoby przyjemnością; całe tło też było świetnie napisane i zagrane, ale... chyba za łatwo byłoby przesadzić. uśmiercenie Paula i kontynuacja bez niego nie miałaby już tego klimatu - bo co dalej robić? zamykać sprawy z tymi wnioskami, jakie zebrali, i tyle. inaczej, gdyby przeżył [w mojej wymarzonej wizji udaje się go uratować :)] - wtedy taki krótki sezon, złożony z przesłuchań, procesu mógłby wyjść fantastycznie. mam nadzieję, że padnie dobra decyzja - jeśli kontynuacja, to tylko z solidnym, logicznym pomysłem. :)

ocenił(a) serial na 8
yootsuu

Ja nadal wierzę, że on przeżył! Pochylająca się nad jego ciałem Stella, on wpatrzony w nią jak w ostatnią deskę ratunku, jej oczy przepełnione strachem i bólem, że zaraz rzeczywiście go stracimy. I bum, drugi sezon się kończy. Ale PAUL NIE MÓGŁ UMRZEĆ. Powtarzam to sobie jak mantrę i moja wizja jest taka sama jak Twoja - mimo, że helikopter nie ma jak zatrzymać się w środku lasu, a karetka jest już w drodze do szpitala z wystraszoną kobietą, którą Paul trzymał w bagażniku... Mimo tego wszystkiego, on przeżył.

ocenił(a) serial na 8
werciula

No piękna wizja, ale to już za bardzo trąciłoby ostatnim filmem, w którym zagrał Dornan. Tym z liczbą 50 w tytule. ;)

Dla mnie serial jest kompletny w dwóch sezonach. Tak jak polski Glina - mimo zakończenia pozostawiającego pewną furtkę, tworzy pewną zamkniętą całość.

ocenił(a) serial na 8
adamcpdst

Nie mieszajmy do tego filmu z liczbą 50! Chociaż, odniosłam wrażenie, że rola Paula Spectora jakoś doprowadziła Jamiego do roli pana z nazwiskiem na G. ;) Bo jak ojciec, który rozbiera córki swojej lalki i wiąże je, bo go to podnieca, może nie być idealną postacią na uwielbianego przez większość (przyznaję się bez bicia, przeze mnie też)... "pana z nazwiskiem na G."? ;)
Im więcej o tym myślę, tym bardziej się zgadzam. Chyba dwa sezony wystarczą.

ocenił(a) serial na 8
werciula

Ja miałem wrażenie, że Spector to taki Grey na poważnie.

Gdyby "50 twarzy..." było faktycznie takim filmem/książką, na jaki się ją kreuje to Paul Spector pasowałby jak ulał, a nie tylko z powodu ładnej buźki.

ocenił(a) serial na 8
adamcpdst

"50 twarzy..." to wspaniała książka - trylogia i rzeczywiście Paul Spector pasuje tam idealnie. A filmu jeszcze nie widziałam, ale mam nadzieję, że na Jamiem się nie zawiodę...