PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=857852}
6,1 1,5 tys. ocen
6,1 10 1 1496
5,2 4 krytyków
Uzumaki
powrót do forum serialu Uzumaki

Seria na podstawie mangi Junji Ito o tej samej nazwie Uzumaki, ma zapowiedź wyjścia dopiero na jesień / 10.2022

AleksandraMarcisz

Nowy krótki teaser wygląda przepięknie ,ta animacja lecz tylko 4 epizody , manga jest dosyć gruba...zobaczymy jak to zrobią.

ocenił(a) serial na 8
Solaris_fw

Mam nadzieje ze tego nie zniszczą. I tak zgadzam się treser krąży już od ponad 2 lat i jest cudny, idealnie oddaje klimat mangi.

AleksandraMarcisz

Czekasz dalej? wychodzi w tym miesiącu. Dokładnie 28 września. Nie mogę się doczekać. Manga oczywiście przeczytana drugi raz przed premierą.

ocenił(a) serial na 8
Solaris_fw

Oo w końcu mogę odpisać, nawet nie wiesz jak się ucieszyłam z twojej wiadomości.

ocenił(a) serial na 6
Solaris_fw

Zacząłem ponownie czytać mangę po obejrzeniu pierwszego odcinka. Jest wiele zmian w anime jeśli chodzi o wydarzenia i ich chronologię. Myślę, że w anime to ciekawiej poukładali. Poziom mangi był bardzo nierówny, niektóre rozdziały były wręcz idiotyczne lub komiczne (np. ten o kochankach co się spletli w węża albo o kolesiu co wstał z grobu i miał kręgosłup jak sprężynę), a na początku każdego z nich większość postaci dostawała amnezji i nie pamiętała wydarzeń z poprzedniego. Jeżeli anime będzie jedną spójną fabułą od początku do końca z wplatanymi wątkami pobocznymi, zamiast zbiorem oderwanych od siebie historyjek jak w mandze, to efekt finalny będzie dużo lepszy.

ocenił(a) serial na 6
celebes

Dobra niepotrzebnie się pospieszyłem, jednak nie mają zamiaru niczego pomijać, po prostu wciskają w jeden odcinek ile się da. Przykładowo w 2 odcinku jest kilka rozdziałów upchniętych: człowiek ślimak, pajac ze sprężyną zamiast kręgosłupa, kręcące się włosy, kochankowie spleceni jak węże itd.

ocenił(a) serial na 6
AleksandraMarcisz

OLA CHODŹ TU WŁAŚNIE WLECIAŁ DRUGI ODCINEK NA TORRENTY

ocenił(a) serial na 8
celebes

Jestem właśnie po obejrzeniu trzeciego odcinka. Pierwszy to było porostu dzieło sztuki, niewiem czemu studio które robiło to od początku nagle zrezygnowało i przekazało to komuś innemu. Szkoda, bo był duży potencjał by zrobić to naprawdę pożądanie. Chyba też muszę teraz ponownie przeczytać mangę. Amnezja to częsty przypadek w mangach więc mi to nie przeszkadza. Bardziej właśnie nie pasuje mi, że akcja się tak szybko toczy i przeplata, nie ma oddechu. No ale wielki finał jeszcze przed nami, ciekawe jak to zrobią. Pomimo paru niedociągnięć trzyma poziom i klimat, muzyka jest cudowna.