PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94351}

V

1984 - 1985
7,1 344  oceny
7,1 10 1 344
V
powrót do forum serialu V

językiem? Jako dzieciak oglądałem serial na TVP Katowice o podobnej fabule. Ale czy to był ten? Próbuję skrawki pamięci jakoś połączyć, aby się upewnić... A to wszystko przez tę nową wersję serialu która na ABC rusza 3 listopada. Ciekawe, ciekawe.

cxap

tak był w tym serialu ten motyw z dziewczynką i z rozdwojonym językiem w kolorze zielonym

skalarek10

Dzięki! Czyli to był ten tv show! Ale kiedyś TVP Katowice fajne rzeczy nadawała. Fajne filmy, serialne, bajki. Wracało się wcześniej do domu aby oglądać telewizję regionalną. A potem... przykra sprawa.

cxap

Ej, a nie pamiętacie innego serialu? Niewiele z niego pamiętam, ale bardzo mnie przerażał, miałem nadzieję, że o ten ci chodziło, ale to jednak "V" miałeś na myśli. Skoro jednak mówisz, że TVP Katowice nadawała fajne rzeczy, to może mi pomożecie. Nie wiem, czy to było TVP Katowice czy TVP Kraków. Mieszkam w Małopolsce, ale często się odbierało Katowice. Był taki serial o kosmitce. Mieszkała w lesie. Była nieźle zakamuflowana. Kto wie, może to był australijski serial, czasem się to da rozpoznać. Wydaje mi się, że regionalne telewizje też puszczały Spellbinders czy Szkołę Złamanych Serc, a to były australijskie produkcje, dało się więc później wyczuć jak leciał australijski serial. Tak mi się wydaje, choć oczywiście Spellbinders koprodoukcja polska. Wydaje mi się też, iż w podobnym czasie to leciało, bo jak wiadomo Spellbinders leciało kilka razy, ale w głównych TVP. Szkoła Złamanych Serc, to może niedobry przykład, bo oglądałem ją już jak byłem starszy - 6-7 lat temu, a chodzi mi o serial sprzed 11-15 lat. No więc wracając do tematu tego serialu, to ta komistka miała w tym swoim leśnym lokum, którym chyba był jej statek, niezły sprzęt i na monitorku śledziła sobie chyba dziewczynkę, która w końcu jakoś do tego lasu trafiła. Ta kosmitka ją w końcu do siebie wpuściła, zakolegowały się. Potem pamiętam jeszcze, iż na Ziemię przybył jakiś straszny, niewidzialny stwór i ta dziewczynka pomagała tej kosmitce go pokonać albo na odwrót. Pamiętam jeszcze, że ta kosmitka była podobna do kosmitki z Piątego Elementu.
http://static02.mediaite.com/geekosystem/power-grid/images/profiles/491/Diva-Pla valaguna_x270.jpg