PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470811}
7,2 6,7 tys. ocen
7,2 10 1 6738
Vampire Knight
powrót do forum serialu Vampire Knight

Orientuje sie ktoś z WAS moi drodzy filmowebowicze:P
Czy planowane jest wydanie mangi Vampire Knight po Polsku????

Czekam na wszelkie informacje..i te złe i te dobre:)
Jestem pewna ze nie będzie to Tasiemiec w rodzaju Bleach'a więc...może jest maleńka, choćby najdrobniejsza szansa?:P:P

ocenił(a) serial na 10
Cpt_Pchelka

Ja się nie orientuję xD Ale chyba jak na razie nie xD
Choć nie powiem, że bym takiej mangi nie kupiła... Tą bym kupiła na bank hehe :D Ale po angielsku mi się nie chce czytać więc nie czytam... A jak by wydali to moją półkę musiałaby zaszczycić ta seria hehe :)

ocenił(a) serial na 10
Cpt_Pchelka

Zacznijmy od tego, że nadal są wydawane nowe chaptery. Do tego tytuł nie jest rozpowszechniony więc raczej marna nadzieja, by w najbliższym czasie wydano ją po polsku.

Cpt_Pchelka

Na stronach wydawnictw mang w Polsce nie ma żadnej informacji jakoby VK miało się pojawić w najbliższym czasie, w tym roku na pewno nie. Szansa jest zawsze, ale trzeba mieć cierpliwość i czekać.

Cpt_Pchelka

Na stronach wydawnictw mang w Polsce nie ma żadnej informacji jakoby VK miało się pojawić w najbliższym czasie, w tym roku na pewno nie. Szansa jest zawsze, ale trzeba mieć cierpliwość i czekać.

wybryk_natury

Ah....poczekam :) choćby do końca świata:P

Cpt_Pchelka

Patrz na strone JPFu jest tam ankieta >D
www.jpf.com.pl

ZooeyD

Coś się zaczyna ruszać: niedość że na przyszły rok zapowiadany jest Bleach, to teraz jeszcze ankietę robią. Ucieszyła mnie ona ogromnie ^^

ocenił(a) serial na 10
Cpt_Pchelka

czesc!!
podobno ma wyjsc manga, bo ostatnio odbywało sie głosowanie na stronie fantastica na 3 najbardziej popularne mangi. Ale dopiero zaczynaja przetłumaczac na jezyk polski wiec wyjdzie dopiero za jakis czas

ocenił(a) serial na 10
popirania

Jak ma wyjść manga to mowa była o tym, że zastanawiają się nad Ouranem, Naną i Vampire Knight... No i jeszcze nie ma pewności, które zostanie wydane... Ale wiadomo, że jak zostanie wydana to pod koniec 2009 roku... o ile się nie mylę(a pamięć mam kiepską), to tak tam pisało xD

Dziwniejsza

We wrześniu wychodzi Ouran i Bleach, potem ma dojść jeszcze jeden tytuł ale raczej na pewno będzie to NANA albo Claymore. Jednak może kiedyś wyjdzie i Vampire Knight, ostatnio za sprawą Twilight i True Blood zapanowała moda na wampiry także w światku mangi i anime. Anime Gate wydaje Hellsinga i Trinity Blood, Waneko ruszyło z Karin. Kto wie czy wkrótce ktoś się nie weźmie nie tylko za mangę Vampire Knight ale i anime ;p

ocenił(a) serial na 10
HuntMocy

Ale w czym problem? Przecież jest mnóstwo miejsc w sieci gdzie można znaleźć scany. o_O Chce Wam się czekać aż tyle czasu?

ocenił(a) serial na 10
Cpt_Pchelka

Jest taki blog na onet i tłumaczą wszystkie rozdziały... przetłumaczyli już 51/51 ;D Warto przeczytać po polsku... ;D Pozdrawiam (to strona: www.skipbeat.onet.pl

ocenił(a) serial na 10
Cpt_Pchelka

Sorki pomyliłam stronę :P http://skipbeatpl.blog.onet.pl/

użytkownik usunięty
Frogsia

już wkrótce nie będzie to potrzebne- na przełomie jesieni i zimy zostanie wydana u nas :)przez Waneko

i dobrze ;) cieszę sie z tego faktu, mimo iż mam 5 tomów po angielsku, ale będę kupowała ten tytuł po polsku. W końcu też trzeba wspierać polski rynek ;)

ocenił(a) serial na 10
ZooeyD

na stronie WANEKO jest napisane, że pierwszy tom będzie pod koniec grudnia, ale dokładnej daty nie ma...

ocenił(a) serial na 10
Acilut

A teraz, jak to zawsze bywa, na stronie Waneko jest napisane że VK pojawi sie w sklepach na początku stycznia... ^^

użytkownik usunięty
Acilut

to i tak nieźle w porównaniu z Hetalią, która pojawiła się z półroczną obsuwą ;P

ocenił(a) serial na 10

Kurcze, może się orientujecie czy w Waszych miastach w Empikach jest już I tom? Miał być w piątek, ale chyba olsztyńskiego Empiku (czy Empika?) to nie dotyczy ;|

użytkownik usunięty
Acilut

w Białymstoku też w piątek nie było- jak spytałam to kobietka spojrzała na mnie jak na nawiedzoną :P

ocenił(a) serial na 10

No tak ^ zawsze coś piszą, a potem tego nie ma. No dobra, to w poniedziałek się pójdzie ;]
A właśnie... ja słyszałam że ciągle jest wydawana manga w Japonii, tzn, że akcja już jest dalej niż na ostatnim odcinku Guilty. Prawda to? xD

użytkownik usunięty
Acilut

niestety... ale moim zdaniem z każdym nowym rozdziałem manga traci- po 11 tomie (mniej więcej koniec VK Guilty)robi się nudno i przestaje człowieka obchodzić, co będzie z nimi dalej...

ocenił(a) serial na 10

Ee tam, przeczytam^^ dla Zera. ;)
Ja już mam taką 'tradycję' że po każdym anime, które oglądnęłam (i które mi się podobało) czytam mangę. Czyli wychodzi na to, że jeżeli jest Vampire Knight [kurde, dlaczego ja się dopiero teraz o tym dowiedziałam? o_O (anime skończyłam oglądać z 5 miesięcy temu)], to będę czytać^^

użytkownik usunięty
Acilut

ja mam odwrotnie- najpierw czytam mangę, jak fajna, to oglądam anime :)czasem są wyjątki- manga jest do bani, a anime na jego podstawie potrafi być genialne :D

ocenił(a) serial na 10

Mi, jak jest jakaś na prawdę długa seria (niech będzie np. Naruto czy D.Gray-man), nie chce mi się czytać od początku do 190 czy iluś chapterów albo nawet 477 ;p. Dlatego oglądam anime, a potem od pewnego momentu 'wchodzi' manga ;]

ocenił(a) serial na 10
Acilut

Yeeah! Dzisiaj wchodzę do Empiku. Idę na dział MANGI a tam: "Vampire Knight". ;D Myslałam że umrę ze szczęścia ^^

ocenił(a) serial na 7
Acilut

Ja też przeżyłam pozytywne zaskoczenie, co prawda wiedziałam, że mają wydać ale nie wiedziałam kiedy:D.
A orientuje się ktoś może ile tomów planuje wydać "Waneko"? Mam nadzieję, że nie przerwą w połowie :/

ocenił(a) serial na 7
_Heru_

A tak w ogóle, to jak się wam podoba tłumaczenie?
Mnie razi:
zamiast Yuuki mamy Yuki
zamiast Cross mamy Kurosu
zamiast np. Kaname-senpai, mamy "kolega" Kaname (to jest chyba najgorsze, o ile senpai daje jakieś wrażenie szacunku, to zwrot "kolega" w moim odczuciu wręcz poniża...)
No ale i tak się ciesze, że wydali po polsku ;]

ocenił(a) serial na 10
_Heru_

Mi "Kurosu" nie przeszkadza, bo tak jakoś bardziej japońsko brzmi i w ogóle w anime mówią Kurosu i jest ok ;P.
"Yuki" też przeżyję, ale Yuuki i Yuki mają zupełnie różne znaczenia, no ale dla tych co oglądali anime to na pewno nie będzie problemu.

Ale jeżeli chodzi o "kolegę" to też jestem trochę `zniesmaczona`, to tak chu*owo brzmi, ech dobrze że Yuuki nie mówi do Zera "kun", bo gdyby zrobili "kolegę Zera" to bym umarła xD. Moim zdaniem powinni zachować oryginalne "senpai", bo założę się że ludzie, nawet po jednej mandze czy anime są w stanie zrozumieć co to oznacza (tak było w moim przypadku xD), albo chociaż sprawdzić ;P Waneko mogło zrobić tak jak w "Angel Sanctuary" (JPF). Tam "senpai" pisali "sempaj", ale i tak wszyscy wiedzą i co chodzi. ;]
Ale cieszymy się i tak że wydano VK po polsku...
Będzie 9 tomów, na stronie Waneko można już zamówić od 1-9. Ja osobiście wolę kupić w Empiku.

A teraz wam jeszcze powiem, ze chyba z całego pierwszego tomu najbardziej podobało mi się jak mój Hanabusa "znęcał się" nad Yuuki ;P

Cpt_Pchelka

http://www.kdc.pl/szukaj.html?query=vampire+knight&ftrActive=1&p=1&cat_id=&srtFi eld=&search=1&ftrCategory1=
w kdc można kupić 1 i 2 tom za 17,50 zł

ocenił(a) serial na 10
Cpt_Pchelka

są już pierwsze 3 tomy w polskim wydaniu, a po angielsku jest już chyba z 11, więc czekam na więcej...

michasia_florczak

Jest na rynku 10 polskich tomow tej serii (sam mam 10 tomik wspaniale romans i wampiry super)

ocenił(a) serial na 6
darkerX

A jak można je zdobyc?

agab96

http://www.kdc.pl/matsuri-hino_a133401.html jest tu większość tomów :)

ocenił(a) serial na 6
palin_2

Dzięki :)
A na którym tomie skończyło się anime? tzn. od którego zacząć czytać żeby było od tego momentu na którym się kończyło anime

agab96

w tomie 2 jest 6,7,8,9 ( ich wybór) wieczór tom kończy się tym, że Kurosu chciał zabić Zero

ocenił(a) serial na 9
Cpt_Pchelka

za późno już się się dawno pojawiły w empikach, ale na stronach internetowych możesz zamówić wszystkie 11 tomów

Miku6

OOOOj już wiem od dawna. Ten post jest stary jak świat :D

Cpt_Pchelka

2008 rok! :D:D

ocenił(a) serial na 9
Cpt_Pchelka

Sorki nie patrzałam na datę ^^'

ocenił(a) serial na 10
Cpt_Pchelka

Strona Komikslandia
Sklep Empik
:P

ocenił(a) serial na 10
Cpt_Pchelka

Tak jak uwielbiam anime, tak zupełnie nie trawię mang. Ale "Vampire Knight" urzekło mnie do tego stopnia, że gorąco pragnę złamać tę żelazną zasadę ;) W związku z tym mam pytanie: czy można gdzieś znaleźć mangę on-line? I w ogóle czy wyszły już wszystkie chaptery?