PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10021511}

Velma

2023 - 2024
2,2 3,7 tys. ocen
2,2 10 1 3721
2,0 9 krytyków
Velma
powrót do forum serialu Velma

Śmieszy mnie ból dvpy ludzi, którzy nie rozumieją, że ten serial oprócz imion głównych bohaterów nie ma nic wspólnego z kreskówką "Scooby Doo".

MrsSpock

To jest tak jakby ktoś na filmwebie stworzył konto MrsSpockk, wziął twój avatar z czarnym filtrem a potem zaczął postować takie bzdury w internetach że ludzie omyłkowo pisaliby do ciebie z pretensjami. I w sytuacji gdybyś napisała potem do takiej osoby żeby przestała używać twoich inicjałów, ta odpisałaby ci: "mam podobny nick ale przecież nie mam z tobą nic wspólnego".

Imiona i charakterystyka bohaterów mają znaczenie. Jeśli HBO tak bardzo chce stworzyć animację dla dorosłych w atmosferze horroru, to zamiast opierać się na postaciach które 99% odbiorców (czyli dorosłym) kojarzy się z dzieciństwem w określony sposób, to może niech stworzą coś nowego i oryginalnego? Już abstrahuję nawet od samej Velmy bo nie utożsamiałem się nigdy z jej postacią, ale co jeśli ktoś weźmie postać z popkultury którą bardzo lubimy i zinterpretuje ją w sposób, który nie przypadnie nam do gustu?

To nie jest ból dupy, tylko krytyka.

Sportwell

@Sportwell Rozumiem Cię i przyznaję rację. Nic z tym jednak nie da się zrobić i można jedynie zwracać uwagę, że serial nie ma związku z oryginalną kreskówką i jest jedynie wariacją na jej temat z postaciami „ z czarnym filtrem”. Przynajmniej Warner Bros zakazał użycia Scooby’ego.

MrsSpock

HBO przez lata oferowało dosyć wysoki poziom usługi (The Wire, Rodziną Soprano, Gra o Tron etc), chociaż zdarzały im się również produkcje słabe, ale kto wie, może ostatecznie Velma nie wypadnie źle i dostaniemy coś fajnego.

ocenił(a) serial na 1
Sportwell

sorry, premiera była 2 dni temu. wyszła chu.....

ocenił(a) serial na 1
MrsSpock

nawet w imionach jest błąd, a dokładnie w ksywie norvilla, gdyż dobrze znamy tą postać pod nazwą kudłaty (shaggy)

moro347

Ale to jest prequel, a Norvill to prawdziwe imię kudłatego

ocenił(a) serial na 1
oli540

to jest prequel, więc serial nie musi mieć sensu