PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6688
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Za co NIE lubicie Violetty. W sensie... chodzi o serial :)Co byście w nim zmienili? Nie
widziałam takiego tematu, ale jak był to przepraszam :)

ocenił(a) serial na 3
julia_555

Bardzo Ci dziękuję, ale muszę się nie zgodzić :)

ocenił(a) serial na 3
wesolutkabardzo

No trudno :( W każdym razie pozostaje mi czekać dalej :D
Ale znam to uczucie usuwania... Wczoraj usunęłam gotową w 3/4 miniaturkę, bo doszłam do wniosku, że jest beznadziejna xD

ocenił(a) serial na 2
wesolutkabardzo

Violetta

ocenił(a) serial na 10
wesolutkabardzo

1. Główna bohaterka i to, że wszyscy i wszystko kręci się wokół niej. Jej wątek też mnie drażni momentami.
2. Promocja serialu - kreowanie go na bajeczkę dla ośmiolatek.
3. Głupota Germana. Nie widziałam dorosłego człowieka, który byłby tak dziany, a przy tym tak głupi.

Za to Violetta na pewno na plus za zwrócenie uwagi na nie same nastolatki, ale także na starsze pokolenie - Angie, German, Pablo, Olga, Ramallo, Jade, esma, et cetera, et cetera - nie wyłapałam jeszcze serialu, w którym byłyby również rozterki sercowe rodziców/nauczycieli głównych bohaterów, którzy zazwyczaj robią za tło.

ocenił(a) serial na 2
Skailes

Napisałam część prologu na bloga, ale moim zdaniem taki sobie. Jak chcesz to popraw coś lub dopisz. Po prostu zrób z tym co chcesz :)

ocenił(a) serial na 10
One_Direction

Dobrze. Zaraz zerknę. :)

ocenił(a) serial na 10
wesolutkabardzo

1. Sama Violetta wiecznie skacząca z kwiatka na kwiatek. Wszyscy za bardzo się nią zachwycają. ( jak to ona pięknie śpiewa). Jej słodki charakterek i ciuszki mówiące "Jestem 5'letnim niedorozwojem." ;)

2. Zgadzam się z Julią, że jest za mało scen Naxi, Fedemily. itp. ^^

3. (to akurat śmieszne) Jade jest zwykle nieco głupkowata, ale gdy knuję szatańską intrygę jest nagle przemądra. ( co nie zmienia faktu, że lubię postac Jade)

4. Taka łatwowiernośc. Ludmila zawsze była wredna dla wszystkich, a wystarczyło jedno ''przepraszam'' żeby wszyscy na MAXA jej zaufali. ;)

ocenił(a) serial na 8
wesolutkabardzo

+ To, że Violka w serialu jest główną bohaterką nie znaczy, że wśród przyjaciół musi być najważniejsza. Praktycznie zawsze, gdy kończy się jakaś grupowa piosenka ona stoi w środku, a wszyscy na nią wskazują. xD

ocenił(a) serial na 2
wesolutkabardzo

A będę oryginalna, a co: nie lubię głównej bohaterki. Niesamowite, czyż nie? Nie lubię tego, że zawsze, wszędzie, we wszystkim musi być najlepsza. Nienawidzę, że każde jej potknięcie, każdy błąd jest albo ignorowany, albo robią z niego zaletę, albo jej (w mega słitaśnej scenie) przebaczają, albo ją za ten jej błąd przepraszają, ewentualnie nie i wtedy jest, że wszyscy się uwzięli, a ona biedna, mała sirotka. Nienawidzę, jak popierają jej każdą decyzję, robią wszystko co chce, we wszystkim ustępują spełniają każdą zachciankę, "bo ona taka biedna, nie ma mamusi :((((((". Nienawidzę, bo żyje jej się lepiej niż w bajce, a jednak zawsze jest obiektem ogólnego współczucia.

A, i Germana nigdy nie ogarnę. Jak on się tych milionów dorobił, jak się zachowuje jak dziecko z lekkim niedorozwojem, sam nie umie rozwiązać żadnego problemu i dawno by zginął gdyby nie Ramaszo. A już akcja z jego okradnięciem jest tak niesamowicie idiotyczna, że wcale mu nie współczuję.

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Nie można się nie zgodzić :D
Nawet coś takiego piszesz pięknie ♥

ocenił(a) serial na 2
wesolutkabardzo

Co? :D Ja po prostu uwielbiam psioczyć na Violkę, już się w tym wprawiłam :D

ocenił(a) serial na 8
tears_in_heaven

Ale to wspaniała cecha. xD

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Rzeczywiście masz w tym wprawę, ale nie chodzi nawet o to. Mam na myśli oryginalny i niecodzienny język, którym się posługujesz. Na serio, świetnie to widać :)

ocenił(a) serial na 2
wesolutkabardzo

To zasługa tylko i wyłącznie książek ;)

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Cudowne :D Masz jakąś ulubioną pisarkę/pisarza? Ale nie mam na myśli bloggerek :)

ocenił(a) serial na 2
wesolutkabardzo

Za dużo wymieniać ;) Jak ci się chce, to zajrzyj tu: http://lubimyczytac.pl/profil/48285/biedronka . Masz wszystko ;D

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Od razu widać, że kochasz czytać i często to robisz. Tutaj, w opowiadaniach... brak słów :) chyba tylko osoby piszące tak fenomenalnie jak Ty umiałyby to opisać :) wybacz, ja nie umiem

wesolutkabardzo

Wywalić Naty. Niby w serialu nauczyciele twierdzą, że ma ten swój talent z dupy wzięty, a nic nie osiągnęła biedaczka :(((
No to niech dostanie coś od you mix i nie wraca, Naxi nie będzie. Happy end :>
Można też wywalić Fran i Andresa- dwie nijakie postacie, tylko mieszające w serialu. Dodać nowe postacie. I niech będzie Caxi, bo od Naxi to istny kicz. Zmienić charakter Leónowi. No i niech będzie więcej Camili.

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Wtedy byłbyś jednym z niewielu fanów serialu ^^

wesolutkabardzo

Nie moja wina, że większość lubi tandetne pary i wiedźmowate nosy C:

ocenił(a) serial na 8
Sebek7771

Tandetne pary? W senie Caxi, prawda?

julia_555

C ci się z N pomyliło.

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Wyjątkowo się z Tobą zgodzę.
Bawię się paintem :D http://iv.pl/images/68826180429713608673.png

ocenił(a) serial na 8
Sebek7771

Skądże! :D

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Ojojoj, jakie to smutne, że tak nie będzie. A dlaczego? Bo nikt NORMALNY by tego wówczas nie oglądał.
Camilka tyle osiągnęła, że dostała kontrakt, który, jak się okazuje, był do reklamy paszy dla świń. No, no. Czapki z głów. ;3

tears_in_heaven

Ojojoj, bidulko ty moja :3 Gdyby nie zaczęli robić na siłę momentów Naxi, nawet nie zwróciłabyś na tę parę uwagi.
Szkoda, że tego kontraktu Francesca nie podpisała. Nie potrzebowałaby maski ^^

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Na siłę to jest robione Caxi, Sebastianku, kochanie. Przyjmij to do wiadomości, a życie będzie znacznie łatwiejsze.
Taaak, Lodo to takie brzydactwo. Jak Angelina Jolie, ohyda. Albo paskudna Anne Hathaway i jeszcze gorsza Eva Longoria. Nie mogę patrzeć na te kobiety, przecież każdemu normalnemu człowiekowi podoba się taka Tilda Swinton na przykład, albo Candelaria Molfese.

tears_in_heaven

Zgadzam się całkowicie ^^

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Aby raz. Jest jeszcze dla ciebie jakaś nadzieja.

tears_in_heaven

Jednak nie całkowicie xD Bez 1 linijki i bez tej Tildy.

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

O, czyli uważasz Angelinę Jolie za brzydką? Nie martw się, zawsze możesz się udać na operację oczu, przeszczepią ci siatkówkę i wszystko będzie pięknie.

tears_in_heaven

Nie brzydka, przeciętna. Już Alba jest ładniejsza.

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Zawsze wiedziałam, że masz wypaczony gust, ale teraz wiem to na sto procent. Różne są gusta, ale Angie za przeciętną uważałby tylko ktoś ślepy, głupi albo gej. ;3

tears_in_heaven

Nie :3 Popatrz, ślepy nie jestem, widzę co jest wokół mnie. Oceny mam nie najgorsze, ale nie wiem o jakie znaczenie słowa głupi ci chodzi xd Gej? Nie, jestem hetero. Ale jestem tolerancyjny, nie to co niektórzy. c:
http://ucesy-sk.happyhair.sk/celebrity_img/jolie1f1511.jpg - nie wmówisz mi, że to jest ładne.

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Zrzucamy się na operację dla Sebka. Ale najwidoczniej, jeśli Sebek uważa np. Lodo za brzydką, nawet gdyby było nas 100000 razy więcej, nie starczyłoby pieniędzy. W dodatku Sebkowi nie podoba się głos Lodo- kolejna operacja.

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

Naxi najlepsze. ;) Najlepiej niech się wszyscy rozczulają nad tym, że Camila nie umie angielskiego albo, że nie zakwalifikowała się do Y-mixa. ;DD ( sorrki) Jestem dziś jakaś okrutna. :))

Kingetta

Wtedy byłoby najlepiej c:

ocenił(a) serial na 7
Sebek7771

Oh jej Camila? Z takim super talentem zawładnęła by świat. Najlepiej niech tylko ona zostanie, tak, wtedy serial miałby maksymalna oglądalność.
Znów się czepiłeś Naty kochany, ja Ci tego nie daruje. Ona jest śliczna i kochana a Camila wiecznie drze ryja albo chodzi jak buc.
Andres i Fran? Boże, Andrzej fajny koleś a Fran jest kochana w przeciwieństwie do.. nie będę obrażała wiewiórek.
I odczep się od Naxi. Kicz? Gdzie ty tu kicz widzisz? Ja bym postawiła na inna parę. ;)

mardasek

Nie, niech jeszcze Maxi zostanie, będzie Caxi. Koniec świata, przeżywają tylko dwie ostatnie osoby- Maximiliano oraz Camila Ponte. Zostają parą, wszystko się odradza, słońce zaczyna świecić. Naxi to czysty kicz, wymuszane, z dupy wzięte. Nienawidzili się, chwila i już zakochani? Widać, że to zauroczenie, ale przecież oni są tacy słoooooodcy *-*
Jeśli nie Andres to Broduey, oboje są irytujący :3
To sobie nie daruj. Naty śliczna? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cd/Pudel_%C5%9Bredni_czarny_546. jpg - jak bliźniaczki, popatrz.
Kochana? Zwłaszcza jak Dj'a straszyła przed studiem. lub w pierwszym sezonie odpychała Napo, nazywając go "Małpą". To naprawdę kochane ^^ W tej kwestii nawet nie ma co do Cami porównywać :3

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Sebek, to już staje się nudne. Cały czas wierzysz w Caxi? Rozumiem koło 26 odcinka(yghh.. obrzydzenie pozostaje), ale cały czas? Naxi milion razy mówiła już sobie, że się kochają. W ciągu 10 odcinków całowali się 3 razy. Leonetta w ciągu 80 raz!
Wiesz, że ja Cami uwielbiam, ale czemu tak uparłeś się na Caxi? Cami go NIE KOCHA! Co Ci nie pasuje w takim Sebie, albo w Dj'u, a nawet Brodueyu? Gdy ludzie się nie kochają, to ze sobą nie są. Maxi kocha Naty. Naty kocha Maxiego. Cami nie kocha Maxiego. Maxi nie kocha Cami. W tych czterech poprzednich parach można zauważyć jedną parę: NAXI. I nie, N nie myli mi się z C. Jakbyś nie zauważył te litery na klawiaturze są całkiem daleko siebie.
A Naty ma bardzo duży talent i jest jakiś powód, dlaczego w talentach 21 zaszła dalej niż Cami. Sebek, przejrzyj to proszę w końcu na oczy :)
I nie mówię tego ze złością, a wykrzyknikami chcę tylko coś zaakcentować. Przyszłam w pokoju :)

ocenił(a) serial na 7
wesolutkabardzo

Kochana Hania i wspaniała PRAWDA.

ocenił(a) serial na 3
mardasek

Wiesz, ja nie kłamię :)

wesolutkabardzo

http://www.youtube.com/watch?v=IDOmnnFv2u8 - i prawda wychodzi na jaw ^^

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Sebuś, wiesz co oni powiedzieli po tej "randce"? Może pomóc ci przetłumaczyć? :)

wesolutkabardzo

Ich miny na to nie wskazywały, kochanieńka ;)
Nie chcieli zepsuć przyjaźni i taka jest prawda. Popatrz na późniejsze odcinki, nadal zerkali na siebie ;3

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

No, a w V3 na pewno będą razem i wezmą ślub, będą mieli dziecko i nazwą je Seba.
Violka przejdzie na emo.
Powróci Tomas i będzie trójkącik Legomasa.
German poślubi Francesce.
Antonio zamieni się w różową ropuchę.
Mama Violi zmartwychwstanie.
Studio czeka apokalipsa bombek.
Ach te marzenie...

wesolutkabardzo

Fajnie by było ^^ I Francesca wyjedzie w swoją trasę koncertową, gdzie zginie i German będzie wszystkich obwiniał za jej śmierć ^^

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Jasne!
Tyle, że właśnie przyznałeś, iż Caxi jest praktycznie niemożliwe :)

wesolutkabardzo

Nie przyznałem, napisałem, że fajnie by było ;3

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

to wobec tego oczywisty dla mnie sarkazm nie jest taki oczywisty...
no cóż, rozmawiam z Sebkiem