1. Niepozorny i niewinny argentyński serial pt. "Violetta" okazał się dziełem Pana Ciemności zbierającego okrutne
żniwo opętując i beszczeszcząc umysły widzów.
Oto kilka przykładów:
Jedenastolatka śpiewająca w wannie:
http://www.youtube.com/watch?v=TSXJ_bDvpnU
Tutaj po twarzy widać skutki oglądania serialu:
http://www.youtube.com/watch?v=ecMusUHMAvo
Tutaj w tle można zobaczyć poniektóre strony Biblii Satanistycznej:
http://www.youtube.com/watch?v=Gd1HASGUVAw
Żniwo zostało zebrane także wśród trzylatek:
http://www.youtube.com/watch?v=_iB3YsGQgNM
Więcej materiałów, ze względu na ich drastyczność, pozwolę sobie nie przytaczać.
2. Gdy serial będzie się oglądać pod 32 bitową maską podsieci, w sezonie pierwszym w odcinkach:
1,4,6,8,9,11,15,16,17,19,21,25,26,31,36,40,42,47,51,54,56,60,62,65,71 można dostrzec pojawiające się w tle
pentagramy, 666, krzyże Nerona, odwrócone krzyże
3. Gdyby przeanalizować teksty piosenek śpiewanych w "Violeccie" można wypatrzeć w nich nazwy demonów.
Na przykład, weźmy tą piosenkę: http://www.tekstowo.pl/piosenka,violetta,algo_suena_en_mi.html
"Oh, oh, oh, eh, eh, eh, eh, oh
oh, oh, oh, eh, eh, eh, eh, oh"
Odgłosy konania Lucyfera strąconego przez Archanioła Michała
"Si hay duda,
no hay duda"
"Duda" to w języku hiszpańskim odpowiednik hinduistycznej bogini Durgi, która była emanacją gniewu bogów.
"Algo suena en mí,
algo suena en vos,
es tan distinto y fantástico.
Suena distino,
Mueve tu cuerpo, muévelo"
"Distino" to hiszpański odpowiednik staroitalskiej, średniowiecznej bogini czarownic "Diany"
"Suena" to hiszpański odpowiednik Suamedda- anioła ciemności
"Mueve" to hiszpański odpowiednik Mulcibera- upadłego anioła
"me diga que estoy buscando,
buscando en mí."
"Buscando" to hiszpański odpowiednik Busasejal- upadłego anioła
"Algo suena en mí,
algo suena en vos"
"Algo" to hiszpański odpowiednik Ate, czyli bogini nieszczęścia i personifikacji zaślepienia.
Pozdrawiam.
W języku hiszpańskim jedno słowo ma parę znaczeń. Ty bierzesz to pod kątem religijnym.
" Si hay duda, no hay duda" oznacza "Jeśli masz wątpliwości, nie miej wątpliwości"
Distinto - inny
Suena - dźwięki
Mueve - ruch
Buscando - Szukać, szukam, poszukuję
Algo - coś.
Kieruj się znaczeniem słów dosłownym - z hiszpańskiego na polski.
(Tłumaczenia mogą być błędne, aczkolwiek brałam ze słownika)
Tak też myślałam xD Ale w razie sprostowania - napisałam. :D
Przecież... To niedorzeczne :P
No przecież. Ale coś w tym jest. Zauważ, że jak weźmiesz imię "Violetta", odejmiesz z niego V, o, l oraz t, a za to dodasz takie literki jak D, b, ł, to wyjdzie ci słowo "Diabeł". Przypadek? xDDD
Sądzę, że przypadek XDD Violetta - telenowela Szatana. Pentagramy, odwrócone krzyże, znaki diabła. Uuuuu ... Ciekawe, że ich nie widziałam. Ślepa jestem? Nie sądzę :D
Spójrz: http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20130917181002/violetta22/pl/images/d/da/6 00full-martina-stoessel.jpg
Wieszak z tyłu - odwrócony krzyż jak nic.
Ten serial to złoooo.
No nie ... "Violetta" to satanistyczny program. Zabrońmy go oglądać. Sprowadzi nas na złą drogę i doprowadzi do opętania.
Prawidłowe podejście. Nie chcemy przecież w przyszłości pójść w ślady Varga Vikernesa i palić kościoły, prawda?
Pozwól, że tutaj parsknę śmiechem, bo Twój wątek doprowadził mnie do niepohamowanego śmiechu. :D
Nabiorę powagi. Oczywiście, że nie. Lepiej pozbawić biedne dzieci telewizora i dać mydło do zabawy.
Tyle, że Varg nie robił tego głównie ze względów satanistycznych, przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Nie chodzi o to, że go bronię czy coś, po prostu czytałam książkę o powstaniu podziemia black metalowego, a w niej był wywiad, między innymi z nim.
PS. Jestem też zaskoczona, że ktokolwiek na tutejszym forum kojarzy jego nazwisko xd
Ja kojarzę... ;P Skazany za zbicie jakiegoś muzyka i podpalenie 3 kościołów ;p
Tak, Varg dostał za to i za kościoły 21 lat więzienia, a jego kumpel, Snorre Ruch dostał 8 za współudział w morderstwie.
A zrobił to dlatego, bo został poinformowany przez Snorre, że podobno to Euronymous planuje go zabić. Ba, chodziły plotki, że Euro otruł jakiegoś polskiego dziennikarza xd W skrócie Varg postanowił samemu się z nim rozprawić, doszło do szamotaniny, Varg wyciągnął scyzoryk, no i... wiadomo, jak to się skończyło.
A jeśli chodzi o te kościoły, to wg wywiadu chodziło w skrócie o to, że wg Vikernesa chrześcijaństwo jest relgią narzuconą i pragnął powrotu Skandynawii (o ile pamiętam, Europy chyba też) do starych wierzeń przedchrześcijańskich. Ale, jak wiemy, nie wybrał zbyt dobrej metody i wylądował za kratkami.
Z serii: Ewa edukuje.
Jestem tylko ciekawa, czy serio kogoś to zainteresuje xd
Ach, paczaj co mam: http://www.obmawiamy.pl/08/wystrzegaj-sie-tych-znakow-11674/
Co jak co, ale w Violce nie brakuje tęcz, jednorożców i motylków, nie? Czyste zuo.
Och, z tego obrazka dowiedziałam się że jestem potępiona - jako amulet noszę czasem krzyż celtycki! Zua ja.
Ahahahaha, widziałam to już na Jasnej Górze bodajże. No weź, miałam kiedyś drzewko szczęścia, ale uschło. Będę się smażyć w piekle? :D
Katechetka mojej siostry twierdziła jakiś czas temu, że skoro 'hell' to piekło, to 'Hello Kitty' oznacza "kot z piekła". :D
Tak, u mnie na religii też była o tym dyskusja xd
Weź, ponieważ noszę krzyżyk chrześcijański i oprócz tego krzyż celtycki lub Mjöllnir, to muszę je zdejmować na lekcję :(
Zua ja.
Szatanistko ty! Wstyd.
Słucham metalu. Jestem fanką Harrego Pottera. A chodzę do kościoła, byłam nawet na pielgrzymce. Co się ze mną stanie? Pójdę do piekła czy nie?
Pójdziesz! I ja z Tobą. Za słuchanie metalu. Za czytanie książek fantasy. Za noszenie krzyża celtyckiego i Mjöllnira. Za zainteresowanie kulturą i religią Słowia, Wikingów i Celtów. Za czytanie, tak jak tu mówiłam, książek o black metalu i czarownicach. Za to, że ostatnio słuchałam Pidżamy: "Droga na Brześć, sześćset sześćdziesiąt sześć, sześćset sześćdziesiąt sześć, śpiewajmy!".
Chociaż czekaj, Święta Inkwizycja i krucjaty też mnie interesują.
Trochę się tego nazbierało, mój ksiądz by się przeraził.
Tak z ciekawości się spytam- oglądałyście Niekrytego Krytyka?
Ksiądz Bałwas również twierdzi, że HELLo Kitty to kotek z piekła >:D
Oglądałam! Lubię Niekrytego, ma naprawdę celne puenty xd
Ale chyba osławionego księdza Natanka i jego kazań nic nie przebije xd
W sumie i tak jesteśmy skazane na stracenie. Co nam zależy? Choć, spalmy jakiś kościół albo zabijmy Tinkę i złóżmy jej ciało w ofierze. :DDD
Tak czy tak, spalenie Tinki to zdecydowanie dobry pomysł. Tysiące ludzi na świecie zostałoby ocalone od Libre soy w wersji live.
Tak rzęzi, może niedługo zacznie growlem śpiewać, jak metale-szatanisty. Weź, to byłby dopiero hit w jej wykonaniu xdd
Tak, tak. Violka w czarnej sukienczynie, te jej patyki w podartych rajstopkach i glanach, włosy na tapir, tapeta na emo, czarne usta. I wyje.
Zawsze mam wrażenie jak ją widzę, że jej nogi zaraz się połamią. Strach pomyśleć, co by było w glanach. Toż ona by pewnie nawet nogi nie uniosła xd
Co ty, ona nie takie buty uniosła :D Zawsze ma takie kopytka, że to aż nierealne.
Pewnie ! :D Zróbmy ołtarz dla szatana, zabijmy ją i złóżmy mu w ogierze,a co ! :D
Pisząc, nie patrzę na klawiaturę to i się błędy trafiają:D
Znów bym napisała "Ogierze" ...
Ofierze, ofierze xD
"Nie wiem czy wyłapałeś, Shrek, ale zostałem rumakiem. Czemu nie ogierem?" ;DD
Tak bywa. Ogiery, ach te ogiery. Taki ogier fajna rzecz, można pojeździć, pokłusować, pojechać bryczką...