mam pytanie, zacny hxns KorCa. Oglądasz Grę o Tron. Jak to się stało? Oglądają ją przecież tylko inteligentni ludzie... ach, wiem! zapewne nie czytałeś książki. I wszystko jasne.
huehuehue. nie, za trudna lektura, poza tym straciłam już zainteresowanie twoim wątkiem ;3
zadałam pytanie. pytanie to forma pytajna sugeruje zaciekawienie, chęć zdobycia jakiejś wiedzy
~encyklopedia enterraz~
Widzicie, jakby nie ten boski temat, nie odkryłabyś bratniej duszy ;D Kropka. Connecting people.
Co autor miał na myśli. Dobra, rozpoczynam analizę i interpretację.
Podmiot liryczny można,, a wręcz trzeba, utożsamić z autorką. Wiersz można zaliczyć do liryki bezpośredniej, zwrotu do adresata (w tym wypadku - użytkowników forum), refleksyjno-przemyśleniowej. Autorka w zwięzły i maksymalnie krótki sposób oznajmia światu swoją frustrację. Używa do tego celu jako środka stylistycznego - znaku interpunkcyjnego ".". W ten sposób ujawnia, że nie należy do osób rozwlekle opisujących swe uczucie, lecz lakonicznie stwierdza, jak według niej powinien wyglądać temat na forum dyskusyjnym. Podsumowując, autorka zapewne inspirowała się Krasickim, który doprowadził do perfekcji sztukę zwięzłego wysławiania się. Jednocześnie czerpie jakby z Białoszewskiego pod względem oryginalności składni. Słowem, podąża za twórcami z skrajnie różnych epok, mistrzowsko łącząc ich style.
I jak?
Wow ;D ej no nie wiem co powiedzieć ;P
Dobra jesteś :]
Rozgryzłaś mnie .. :))