PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

.

ocenił(a) serial na 10

.

ocenił(a) serial na 10
Aleks56

Sorry to POMYŁKA !

Aleks56

http://fabrykamemow.pl/206205

ocenił(a) serial na 6
hxns_KorCa

haha. ha. hahahahahahahhah. hahaha. ha.

ocenił(a) serial na 6
hxns_KorCa

mam pytanie, zacny hxns KorCa. Oglądasz Grę o Tron. Jak to się stało? Oglądają ją przecież tylko inteligentni ludzie... ach, wiem! zapewne nie czytałeś książki. I wszystko jasne.

Enterraz

A co jeżeli Ci powiem, że czytałem? Kisiel w majtach c'nie?

ocenił(a) serial na 6
hxns_KorCa

huehuehue. nie, za trudna lektura, poza tym straciłam już zainteresowanie twoim wątkiem ;3

Enterraz

To w ogóle kiedyś Cię to interesowało? Mamo, jestem sławny!

ocenił(a) serial na 6
hxns_KorCa

zadałam pytanie. pytanie to forma pytajna sugeruje zaciekawienie, chęć zdobycia jakiejś wiedzy
~encyklopedia enterraz~

ocenił(a) serial na 2
Enterraz

Widzicie, jakby nie ten boski temat, nie odkryłabyś bratniej duszy ;D Kropka. Connecting people.

ocenił(a) serial na 6
tears_in_heaven

. i dzieje się magia

ocenił(a) serial na 10
Aleks56

Boski temat

!

ocenił(a) serial na 2
Aleks56

Ten temat mnie zainspirował. Zaprawdę, ta kropka pobudza do myślenia ;D

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Hahaha . Dzięki ;]]

ocenił(a) serial na 2
Aleks56

Co autor miał na myśli. Dobra, rozpoczynam analizę i interpretację.
Podmiot liryczny można,, a wręcz trzeba, utożsamić z autorką. Wiersz można zaliczyć do liryki bezpośredniej, zwrotu do adresata (w tym wypadku - użytkowników forum), refleksyjno-przemyśleniowej. Autorka w zwięzły i maksymalnie krótki sposób oznajmia światu swoją frustrację. Używa do tego celu jako środka stylistycznego - znaku interpunkcyjnego ".". W ten sposób ujawnia, że nie należy do osób rozwlekle opisujących swe uczucie, lecz lakonicznie stwierdza, jak według niej powinien wyglądać temat na forum dyskusyjnym. Podsumowując, autorka zapewne inspirowała się Krasickim, który doprowadził do perfekcji sztukę zwięzłego wysławiania się. Jednocześnie czerpie jakby z Białoszewskiego pod względem oryginalności składni. Słowem, podąża za twórcami z skrajnie różnych epok, mistrzowsko łącząc ich style.
I jak?

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Wow ;D ej no nie wiem co powiedzieć ;P
Dobra jesteś :]
Rozgryzłaś mnie .. :))

użytkownik usunięty
Aleks56

A co, nie darmo mam piątkę z polskiego ;D