PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6710
2,0 2 krytyków
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Widzę, że zastanawia was, dlaczego tak bardzo nie lubię Angie, a więc już wyjaśniam.

1. Jest królową kłamstwa. Okłamuje wszystkich, przy każdej możliwej okazji, a później
słyszymy: ,,Ale to dla dobra Violetty”. Rzygam już tym tłumaczeniem. Kłamstwa typu: ,,Proszę
tam nie iść, bo w fotelu są czerwone mrówki.” są po prostu żenujące.

2. Jest niesamowicie bezczelna. Np. gdy Violetta pytała się ojca kim jest Angeles, Angie
weszła nieproszona do gabinetu Germana i bezczelnie podsłuchiwała ich rozmowę, a później
skarżyła się Pablo, że German okłamuje swoją córkę. Inna sytuacja – na koncercie
charytatywnym – German mówi, że widział na scenie dziewczynę podobną do Violetty no i miał
rację, bo to była ona, ale , dalej brnąc w te swoje kłamstwa, powiedziała Germanowi, że chyba
powinien iść do okulisty.

3. Jej zachowanie wobec Pabla. Mężczyzna, po uszy w niej zakochany, robi wszystko, żeby
Angie czuła się dobrze, zawsze ją pociesza, dobrze jej radzi, troszczy się o nią, itd., a ona, nie
oszukujmy się, ma go po prostu w dupie. Całuje go tylko po to, żeby wzbudzić zazdrość w
Germanie, niepotrzebnie robiąc Pablo nadzieję.

4. Nie potrafi się przyznać przed samą sobą, że czuje coś do Germana. Nawet gdy on zapyta
się jej o to wprost, ona dalej idzie w zaparte, twierdząc, że nic do niego nie czuje. Oszukuje
samą siebie, kłamiąc przy tym przez cały czas.

5. Sposób w jaki traktuje studio i swoją pracę. Gdy tylko German czy Violetta zadzwonią, że coś
jest u nich nie tak, ta od razu rzuca wszystko i leci do nich zostawiając uczniów studia samych.
Czasami odnoszę takie wrażenie, że ona specjalnie ucieka z tego studia, żeby tylko wykręcić
się od pracy.

6. Ma wielkie pretensje do Pablo, za to, że ją zwolnił ze studia. On i tak długo znosił te jej
wieczne urlopy i, moim zdaniem, powinien zwolnić ją już dawno, a przynajmniej nie pozwolić jej
wrócić do pracy. Ona tłumaczy się, ze to było tylko, chociaż sama dobrze wie, że często zdarzają
jej się takie nieobecności. Po raz kolejny oszukuje samą siebie.

7. Faworyzuje Violettę w studiu, tylko dlatego, ze ta jest jej siostrzenicą. Nie oszukujmy się, to
widać i to bardzo wyraźnie. Gdy np. Gregorio jej to wypomni, ta jak zwykle idzie w zaparte, że to
nieprawda, itp.

8. Jej zachowanie wobec Germana. Oskarża go o całe zło na świecie, o to, że jest potwornym
kłamcą i za wszystko go obwinia. A prawda jest taka, że sama kłamie dziesięć razy więcej niż
on, ale próbuje odsunąć od siebie myśl, że okłamuje najbliższe jej osoby, zrzucając całą winę
na Germana.

9. Te jej wieczne, bolesne i łzawe wyprowadzki z domu Germana i szczęśliwe powroty. Mam
wrażenie, że robiła to już co najmniej 97531 razy.

10. Jej zachowanie wobec Violetty. Niby to ona jest dla niej najważniejsza, zawsze chce być
przy niej i chce ją uszczęśliwiać, a tak naprawdę, nawet w stosunku do własnej siostrzenicy
zachowuje się okropnie. Nie dość, że czasami zdarzy jej się okłamać Violettę, to cała ta miłość
Angie jest, moim zdaniem, trochę sztuczna. Poza tym wkurza mnie to, że Angie myśli, że jest
Violetcie i Germanowi bardzo potrzebna i że bez niej nie mogą żyć. Przyznajcie przed sobą
szczerze, chcielibyście mieć taką ciotkę?

A, no i jeszcze jedno, nie lubi Jade.

Mam nadzieję, że teraz już wszystko jest jasne.

ocenił(a) serial na 10
julia_555

Zarąbista jest. xD Ostatnio stwierdziła, że Angie jest mądra, więc dodatkowy plus dla niej. Nie, no serio ten serial nie byłby taki sam bez jej tekstów.

ocenił(a) serial na 8
Skailes

Właśnie. :D

ocenił(a) serial na 8

Ja również za nią nie przapadam i denerwuje mnie to, że każda nowa osoba jest jej fanką. -.-

ocenił(a) serial na 9
julia_555

I dobrze, że jej jej fanką. To tak jakby Tobie ktoś powiedział "denerwuje mnie, że jesteś fanką Leonetty" no bez przesady ... Każdy ma swojego ulubionego bohatera i darzy go sympatią -,-

ocenił(a) serial na 8
Angie4Ever

Nie lubię Leonetty. :D
Dobrze, przepraszam. Może źle się wyraziłam. :D

ocenił(a) serial na 9
julia_555

No trochę źle, nie powiem...

ocenił(a) serial na 8
Angie4Ever

Czy kiedyś mi wybaczysz? :D
Angie nie jest aż taka zła, tylko często mnie denerwuje i tyle. :P

ocenił(a) serial na 9
julia_555

Jestem ugodowym człowiekiem XD

ocenił(a) serial na 8
Angie4Ever

Oczywiście. :P

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

Olcia, my tam wiemy swoje, oni swoje i jest dobrze. A ten temat zamiast wyrażać jego opinię co do postaci tylko zaognia atmosferę, dzieląc nas na lubiących i nielubiących Angie. ;p

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Też prawda... Będzie teraz tutaj atmosfera niczym ze skłóconego domu :D Oj tam, oni mogą jej nie lubić - ważne że my ją uwielbiamy ^^

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

Wojna domowa.

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Rzecz jasna i przejrzysta ^^ Nie ma to jak bronić Angie ♥

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

W końcu trzeba bronić swojego. :) Tylko czekam na twitcam Clary, którą kocham równie mocno. :D

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Oczywiście ^^ Na TC będzie duuuży spam, czy Angie będzie w 3 sezonie :D Nic, tylko niecierpliwie czekać ;)

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

Tak. I to pewnie nie tylko z polski będzie dostawać tego typu spamy. :D

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Zapewne (a raczej pewne) nie :) Im więcej takich pytań - tym lepiej.. Może w końcu się dowiemy ;]

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

Myślę, że nie będzie chciała/mogła powiedzieć albo będzie owijała w bawełnę "quien sabe" (kto wie). Pff, próbować zawsze można. ;D
Ostatnio oglądałam na yt jej twitcam. Siedzi i czyta te wypowiedzi i pozdrawia tych ludzi, a nie gada i się produkuje. Martinka się schować może.

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Też tak myślę, że nie będzie mogła, bo DC jej zabroni -,- Echh .. Może zrobi mini wyjątek :] Oby, oby ...
Martina niech znika, przy Clari jest nikim ^^

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

- Ej, Martina.
- Que?
- Idź się schowaj, bo na małpy polują.
- Que?!

Możemy tylko mieć nadzieję. :)

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Hahahahahaha :D Padłam ;D

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

Nie wstawaj. :D

ocenił(a) serial na 9
Skailes

"Padłeś ? Powstań!" - kieruję się tym xD

ocenił(a) serial na 3

Ludzie, nie lubi Jade nie było punktem, tylko jego dodatkiem, subiektywną opinią. To po pierwsze.
Po drugie ma rację co do wszystkiego :D Dziękuję za uwagę!

użytkownik usunięty
KeThA

Dokładnie. Dzięki. ;)

ocenił(a) serial na 3

Ależ proszę bardzo Aleksie, zazwyczaj podzielam Twoje opinie :D

ocenił(a) serial na 3

Zgadzam się ze wszystkim, ale Angie ma też dobre cechy ;)

ocenił(a) serial na 8
wesolutkabardzo

Nie mogę się nie zgodzić. :D

ocenił(a) serial na 10
wesolutkabardzo

No pewnie, ale ktoś musi jej nie lubić, żeby kto inny mógł ją kochać. :P

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Bo najlepsze są postaci które wzbudzają skrajne emocje, od nienawiści po milość;)

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Ja zdecydowanie to drugie :D

ocenił(a) serial na 10

No cóż, może ja jestem jakaś nienormalna, ale jeżeli nie potrafi się ocenić obiektywnie CAŁEGO charakteru, to twoje zdanie nieistotne, Widzę wady i zalety Angie i widzę że: jest niezdecydowana, czasem zakłamana, ale jeżeli liczą się również intencje, to jest usprawiedliwiona. Pewnie nie umiałbyś spokojnie przeczytać jak twoją ukochaną Jade ktoś nazywa głupią, a nie patrzy na jej nieliczne zalety. Czytając 10 punkt to aż mnie zabolały oczy. Jeżeli miłość do kogoś, kogo szukała 10 lat i dla kogo prawie zrezygnowała ze swojej ukochanej pracy i przez kogo wymyślała tyle kłamstw, żeby być blisko, to nie może być sztuczna. Może ja jestem troche zaślepiona... no ale nie pozwole żeby ktoś mówił o Angeles rzeczy nie są prawdą.

No to tyle ode mnie xD

ocenił(a) serial na 10
zoey98

Myślę dokładne tak samo. Zresztą gdzieś tam wyżej się wypociłam na ten temat. :P

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Wieeem czytałam, ale sie musiałam wypowiedzieć i dać wsparcie Angielers <3

ocenił(a) serial na 10
zoey98

http://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/comment_66ZMTJVGdDKSznrmumYfb3XRzuSDgTrK.jpg ;)

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Hahahaa jak ja go lubię XD

ocenił(a) serial na 10
zoey98

Ja teeż. xD

ocenił(a) serial na 10
zoey98

Ale on napisał 10 powodów dla których NIE LUBI Angie, to logiczne że będzie wymieniał jej wady, a nie zalety.
Co miałby opisywać jej zalety jako dowód, że jej nie lubi? Przecież to by było bezsensu. Pomyśl trochę :P

ocenił(a) serial na 10

Ja się zgodzę z 7 punktem. Tutaj masz akurat rację że we wszystkim faworyzuje Violettę. Np. jak Ludmila się przebrała za Violettę żeby odłączyć te kable. No i Jackie coś tam powiedziała. To jak naskoczyła na nią że oskarża Violettę o takie coś. Przecież miała prawo do tego żeby móc ją oskarżyć. Wogule Angie robi z niej takiego niewiniątka i aniołka.

ocenił(a) serial na 2

Też za nią nie przepadam.

ocenił(a) serial na 10

Ja lubię Angie ale potrafię dojrzeć jej wady. ;))
Wady: kłamliwa (ale czasem dla dobra Violetty), trochę wykorzystywała Pabla jak w 1 sezonie z nim była. itd.
I jestem nowa, lubię Angie ale nie jestem fanką 1# poza nią lubię np. Francescę, Diego,Camilę albo Marco. ;D .

Zgadzam się z tobą. Cóż, bardzo lubię Clari, ale po prostu nie trawię Angie. Oczywiście nie hejtuję Angie, po prostu jej nie lubię, nie ma to w żadnym wypadku na celu urazić jej fanów. ;)

ocenił(a) serial na 10

Zgadzam się ze wszystkim,chociaż Angie to jedna z moich ulubionych postaci z Violetty.Wiem nie należę do normalnych osób xd