PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6710
2,0 2 krytyków
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Widzę, że zastanawia was, dlaczego tak bardzo nie lubię Angie, a więc już wyjaśniam.

1. Jest królową kłamstwa. Okłamuje wszystkich, przy każdej możliwej okazji, a później
słyszymy: ,,Ale to dla dobra Violetty”. Rzygam już tym tłumaczeniem. Kłamstwa typu: ,,Proszę
tam nie iść, bo w fotelu są czerwone mrówki.” są po prostu żenujące.

2. Jest niesamowicie bezczelna. Np. gdy Violetta pytała się ojca kim jest Angeles, Angie
weszła nieproszona do gabinetu Germana i bezczelnie podsłuchiwała ich rozmowę, a później
skarżyła się Pablo, że German okłamuje swoją córkę. Inna sytuacja – na koncercie
charytatywnym – German mówi, że widział na scenie dziewczynę podobną do Violetty no i miał
rację, bo to była ona, ale , dalej brnąc w te swoje kłamstwa, powiedziała Germanowi, że chyba
powinien iść do okulisty.

3. Jej zachowanie wobec Pabla. Mężczyzna, po uszy w niej zakochany, robi wszystko, żeby
Angie czuła się dobrze, zawsze ją pociesza, dobrze jej radzi, troszczy się o nią, itd., a ona, nie
oszukujmy się, ma go po prostu w dupie. Całuje go tylko po to, żeby wzbudzić zazdrość w
Germanie, niepotrzebnie robiąc Pablo nadzieję.

4. Nie potrafi się przyznać przed samą sobą, że czuje coś do Germana. Nawet gdy on zapyta
się jej o to wprost, ona dalej idzie w zaparte, twierdząc, że nic do niego nie czuje. Oszukuje
samą siebie, kłamiąc przy tym przez cały czas.

5. Sposób w jaki traktuje studio i swoją pracę. Gdy tylko German czy Violetta zadzwonią, że coś
jest u nich nie tak, ta od razu rzuca wszystko i leci do nich zostawiając uczniów studia samych.
Czasami odnoszę takie wrażenie, że ona specjalnie ucieka z tego studia, żeby tylko wykręcić
się od pracy.

6. Ma wielkie pretensje do Pablo, za to, że ją zwolnił ze studia. On i tak długo znosił te jej
wieczne urlopy i, moim zdaniem, powinien zwolnić ją już dawno, a przynajmniej nie pozwolić jej
wrócić do pracy. Ona tłumaczy się, ze to było tylko, chociaż sama dobrze wie, że często zdarzają
jej się takie nieobecności. Po raz kolejny oszukuje samą siebie.

7. Faworyzuje Violettę w studiu, tylko dlatego, ze ta jest jej siostrzenicą. Nie oszukujmy się, to
widać i to bardzo wyraźnie. Gdy np. Gregorio jej to wypomni, ta jak zwykle idzie w zaparte, że to
nieprawda, itp.

8. Jej zachowanie wobec Germana. Oskarża go o całe zło na świecie, o to, że jest potwornym
kłamcą i za wszystko go obwinia. A prawda jest taka, że sama kłamie dziesięć razy więcej niż
on, ale próbuje odsunąć od siebie myśl, że okłamuje najbliższe jej osoby, zrzucając całą winę
na Germana.

9. Te jej wieczne, bolesne i łzawe wyprowadzki z domu Germana i szczęśliwe powroty. Mam
wrażenie, że robiła to już co najmniej 97531 razy.

10. Jej zachowanie wobec Violetty. Niby to ona jest dla niej najważniejsza, zawsze chce być
przy niej i chce ją uszczęśliwiać, a tak naprawdę, nawet w stosunku do własnej siostrzenicy
zachowuje się okropnie. Nie dość, że czasami zdarzy jej się okłamać Violettę, to cała ta miłość
Angie jest, moim zdaniem, trochę sztuczna. Poza tym wkurza mnie to, że Angie myśli, że jest
Violetcie i Germanowi bardzo potrzebna i że bez niej nie mogą żyć. Przyznajcie przed sobą
szczerze, chcielibyście mieć taką ciotkę?

A, no i jeszcze jedno, nie lubi Jade.

Mam nadzieję, że teraz już wszystko jest jasne.

użytkownik usunięty

Z niektórymi się zgodzę, ale i tak ją lubię

użytkownik usunięty

*że to było tylko jeden jedyny raz.

Przepraszam, ale pisałem na szybko.

ocenił(a) serial na 10

Zgadzam się w 100%, też nie trawię Enszi :D

ocenił(a) serial na 9

Ktoś, komu już "podpadła" ta bohaterka i jej po prostu nie polubił, wyłapuje tylko jej wady i złe strony i jest nastawiony do niej negatywnie - wiadomo że nigdy jej nie będzie "trawił". A jej fanki, lub osoby które ją lubią, widzą tylko dobre strony i zalety. Gdyby tutaj dodać również jej atrybuty i wartości to wszystko by się wyrównało ;) Moja wypowiedź jest dość chaotyczna (dopiero wstałam) za co przepraszam ;)

Mimo jej błędów oraz wad ubóstwiam ją i nic tego nie zmieni ;) Każdy z was ma na pewno jakiegoś ulubionego bohatera, którego uwielbia ;) Pozdrawiam ;*

ocenił(a) serial na 7
Angie4Ever

Całkowicie się z tobą zgadzam. :)

ocenił(a) serial na 3
Angie4Ever

W 1000% się z tobą zgadzam :) Ci którzy jej nie lubią,będą ją krytykowali i wyciągali wady,a fanki Angie (razem ze mną)będą ją ubóstwiały i wyciągały same zalety.

ocenił(a) serial na 7

Nie lubi Jade - dla Ciebie to powód żeby nie lubić Angie, a dla mnie odwrotnie, sama nie lubię Jade

Kurczę, chyba ze wszystkim sie zgadzam, a i tak ją lubię.

Jestem jakaś inna.

Zgodzę się z miłością Pabla do Angie czy z tymi wyprowadzkami od Germana. To jest wkurzające i przykre, ale trzeba przyznać że German czy Pablo też nie zawsze się w stosunku do niej dobrze zachowują. Ba! German jak dla mnie jest psychicznie chory, z tą "miłością" do Violetty. Pablo wybaczam bo mu ta Jackie zamąciła w głowie :P Angie mimo wszystko jest postacią, która stwarza wiele ciepła i miłości. Jest lekkomyślna i zachowuje się często niekonwencjonalnie ale to wszystko z powodu właśnie miłości jaką darzy np. Violette. Ja ją właśnie przez to uwielbiam, że umie dogadać kiedy trzeba. Jako jedna z nielicznych :D

ocenił(a) serial na 9
matyldablaszczyk

A teraz Pablo gra nie fair ;) Lata za Jackie, żeby wywołać u Angie zazdrość, a potem dziwi się, że jego przyjaciółka się do niego nie odzywa... Nie dość że ma problemy, bo cierpi przez miłość do Germana, to on będzie jej wyrzuty robił ;/

ocenił(a) serial na 8
Angie4Ever

Zepsuli Pabla. ;/

ocenił(a) serial na 9
julia_555

No oczywiście... Tak jak Germangie -,-

ocenił(a) serial na 8
Angie4Ever

Mimo wszystko chcę, aby Angie wróciła. Doszłam do wniosku, że bez niej, to by nie było to samo.

ocenił(a) serial na 9
julia_555

Hahahahaha xD Kobieta zmienną jest ;] Bez niej, ten serial nie istnienie. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że gdyby nie Angie to Violka by nie wyszła z domu, bo tatuś by jej nie pozwolił, nie byłoby wtedy Leonetty, Dieletty, Tomaletty etc. Gdyby nie Angie, Violka wyjechałaby pod koniec I sezonu. Mimo wszystko, ona odgrywa jedną z ważniejszych ról ;)

ocenił(a) serial na 8
Angie4Ever

To ty mnie tak zmieniłaś! :O

ocenił(a) serial na 9
julia_555

Podobno mam dobry wpływ na ludzi xD

ocenił(a) serial na 8
Angie4Ever

Skoro tak twierdzisz. :D

ocenił(a) serial na 9
julia_555

Oczywiście ^^

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

W sumie nie narzekałabym, jakby nie było Violetty w Violetcie. xD
Ale to prawda. Problem w tym, że odbębniła swoje, wyciągnęli co się z niej dało i się pozbyli. Zacytuję taką bajkę: "Jakby [ją] kot połknął, przeżuł a potem wypluł na ulicę". W sumie to było w innym kontekście, ale zawsze mi się to przypomina w takim chwilach.
Ta, niby kurde marzenia pojechała spełniać. Ja pier.

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Też bym nie narzekała xD Ale jakby Violki nie było, to Angie też, a jak Angie to i Germangie... Taka kolej rzeczy ^^
Wykorzystali ją, wycisnęli z niej wszystko co mogła zrobić i "nara, pa" .. -,-
Jak nie wróci, to ten czas spędzony przed TV na DC oglądając V. wycinam ze swojego życia ;]

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

Ja momentami żałuję, że włączyłam telewizję, jak leciał ten dziewiętnasty odcinek i pozwoliłam Germangie mnie opanować... No ale cóż. Już popadłam w uzależnienie i nic nie poradzę.

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Dokładnie jak ja... Jak nie wróci w V3 to ja siądę w kąt i zacznę płakać... -,- Zepsuli Germangie, Angie wysłali do Francji... Ech -,-

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

Ja płakałam, jak nie wróciła. Cóż poradzić. Violetta 3 naszą nadzieją na lepsze jutro. Bądźmy silne. Dla Niej! Ostatnie czego by chciała to nasze łzy.

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

Co jak co, ale Pabla zepsuli chyba najbardziej. W ogóle w pierwszym sezonie to był inny facet. Nie wiem, co mu w tym drugim do łba strzeliło.

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Też nie kumam tego. Ale bądźmy szczerzy, najbardziej zepsuli kochane Germangie -,- Pabla równie mocno... W 1 sezonie był znośny, w 2 zwątpiłam w jego postać ;/

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

W pierwszym sezonie szczególnie na początku go lubiłam. By z niego taki kochany misiek. A teraz to oziębły kawał mięsa.

ocenił(a) serial na 10

A ja powiem inaczej. Przede wszystkim większość z tego, co wypisałeś jest wyłącznie z pierwszego sezonu, chociaż wtedy była właściwie prawdą. W drugim sezonie sytuacja się kompletnie odwróciła. Bohaterka jest mega uderzająco szczera. Jakoś nie złapałam ją do tej pory na kłamstwie, chyba, że liczyć to, jak tłumaczyła ostatnią wyprowadzkę, chociaż tu raczej owijała w bawełnę niż kłamała, bo po prostu nie miała innego wyjścia, biorąc pod uwagę próg pod jakim postawiła ją esme.

A dziesiąty punkt to po prostu czytałam z uniesionymi brwiami i opuszczoną koparą. W co jak w co nie powiem, można w tym serialu wątpić w wiele rzeczy, ale w miłość Angie do Violetty już po prostu nie wypada. Kobitka szukała dziewczyny 10 lat jak nie więcej (nie wiem, ciągle zmieniają tą liczbę...), zawsze stawiała ją na pierwszym miejscu, nawet jeśli nie miała na to szczególnej ochoty, znosiła jej humory, nie gniewając się na nią a wręcz przeciwnie. Zawsze jej doradzała, kłamała ze względu na niej, nie wyznała Germanowi prawdy, chociaż w bodajże 71 odcinku już chciała to zrobić, ale nie, bo Violka nie będzie mogła do studia chodzić. Większość błędów jakie popełniła zrobiła właśnie ze względu na nią. Kłamała, żeby mieć ją przy sobie. Proste, że jak się wpadnie w wir kłamstw, to już się kłamie przy każdej okazji, a Angie się już w tym wszystkim po prostu zagubiła.
Ale jak mówiłam, w drugim sezonie sytuacja zmieniła się diametralnie.

No nie wiem, ale ja pewnie nie oglądałabym tego serialu bez jej postaci i wątku z Germanem, który jako jeden z niewielu jest dla mnie godny uwagi. Ale każdy ma swoje zdanie i ja nie wnikam w twoje.

ocenił(a) serial na 9
Skailes

I jak zawsze Skai. wszystko pięknie rozwinęła xD Zgadzam się ;)

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

A ja się głowię, czemu ty stawiasz kropeczkę przy "Skai" :D
Taki tam piękny chaos, nie wypowiedź. xD

ocenił(a) serial na 9
Skailes

Sama nie wiem... Jakoś tak xD Nawyk ^^
Moja "wypowiedź" była chaosem :D Ale zgadzam się z Twoimi pobijającymi argumentami ;]
Większość powodów alex'a była z I sezonu, czyli nieaktualne ^^

ocenił(a) serial na 10
Angie4Ever

Jak tu się nie zgodzić ze Skai. xD Tears stwierdziła, że jej prawie żal, że się nie zgadza. Ha, jaram się. ;p

ocenił(a) serial na 2
Skailes

Tak się pięknie rozpisałaś, że prawie mi żal, że się z tobą nie zgadzam :D

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Och, jakże jestem zaszczycona. :D

ocenił(a) serial na 2
Skailes

Tak, tak. ;D

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Oj, tosterze, jam nędznym, przypalonym tostem przy tobie. :D
Wiedziałaś, że w Junto a ti w refrenie jest "jestem neseserem"? :D

ocenił(a) serial na 2
Skailes

Nie, w którym miejscu? Ja słyszę tylko "dupa" w Te esperare <przepraszam za słownictwo>.

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Dupa? W którym miejscu? LOL. :D
Refren. "Pienso que, jestem neseserem y el por que..." Włącz sobie i zobacz. xD http://www.youtube.com/watch?v=ya2EFNhh_ls

ocenił(a) serial na 2
Skailes

A faktycznie :D Na samym początku. "Por tu amor yo renaci eres to... dupa...ra mi" ;D

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

A nie mówiłam? ;D
Hahah, rzeczywiście. LOL. xD Jakieś dyskretne przesłania specjalnie dla młodych Polaków. No proszę, proszę. :D

ocenił(a) serial na 3
Skailes

Ja zawsze w ser moejor słyszałam "jedzenie tylko mięsa, a crecer"
http://www.youtube.com/watch?v=QzABtvRCovg 1:38.

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Hahahahahah. Faktycznie. :D

ocenił(a) serial na 2

A ja muszę się zgodzić z wszystkim. Pablo powinien ją dawno zwolnić, bo przesadza. Rzuca wszystko i leci, bo siostrzeniczka zgubiła zeszyt. Albo bezczelnie kłamie - kiedy Germana aresztowali po raz drugi, to wytłumaczyła się później "że musiała być z Violettą, to taka trudna dla niej sytuacja, bla bla bla" a tymczasem pojechała przecież do więzienia, żeby się wykłócać z Jade - choć podobno nic do Germana nie czuje.
Miłość do Violetty polega głównie na obustronnych wyznaniach, a jakoś nic razem nie robią i nie gadają o niczym niezwiązanym ze studiem.

Angielerki będą jej niestrudzenie bronić, ale prawda jest taka, że ona zachowuje się często jak starsza kopia swojej siostrzenicy. Mogłaby wreszcie dorosnąć.

użytkownik usunięty
tears_in_heaven

Dokładnie.

tears_in_heaven

"poszła się wykłócać z Jade, choć podobno nic do Germana nie czuje" przecież w 2 sezonie sama się do tego przyznaje. Jakkolwiek się nie zgodzić z jej pokiereszowaną logiką, to i tak ją wielbię <333

ocenił(a) serial na 9
Crazy12

Angie nie ma pokiereszowanej logiki ! :D Ona jest wspaniałomyślna ^^

ocenił(a) serial na 10

"A, no i jeszcze jedno, nie lubi Jade." - a kto z tego serialu lubi Jade?

ocenił(a) serial na 2
Skailes

Jej ojciec ;3

ocenił(a) serial na 8
Skailes

Matias. Mimo, że się z nią kłóci, to jego siostra.

ocenił(a) serial na 10
julia_555

Rodzina. xD Ale większość i raczej wszyscy z tych "dobrych" za nią nie przepadają.
Nie żeby coś ten tego. Ja ją lubię. Mój avek... xD

ocenił(a) serial na 8
Skailes

Ja też ją lubię. xD