Violetta

2012 - 2015
6,3 6,8 tys. ocen
6,3 10 1 6802
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Jej pełne imię brzmi : MARIA Clara Alonso. Więc czemu przedstawia się jako Clara, a tak na
prawdę ma na imię Maria ... ? :O To mnie od dawna nurtuje ...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 3
neeveertouch

Może tak woli? Ile gwiaz ma jakieś przydomki i jakoś to nikomu nie przeszkadza. Wielu aktorów używa drugiego imienia zamiast pierwszego...

ocenił(a) serial na 2
neeveertouch

To rzeczywiście dziwne, i mylące, bo jest pewna hiszpańska modelka Clara Alonso o dosyć podobnej urodzie, i na przykład w grafice google ciężko czasem powiedzieć, która jest która.

tears_in_heaven

Dokładnie miałam ten sam problem gdy w google grafice wpisałam "Clara Alonso" już mi oczy wyszły z orbit gdy się skapnęłam że to nie ona ^^ Mi tam bardziej przypadło do gustu Maria Alonso ... A nie CLARA Alonso. ;d

ocenił(a) serial na 6
tears_in_heaven

jak niżej, zu.

ocenił(a) serial na 6
neeveertouch

W Ameryce Południowej, zwłaszcza w krajach konkwistadorskich takich jak Argentyna imię Maria z gatunku polskiej Maryji jest tak pospolite, że imię maria to prawie jak mieć imię Dziewczyna. Dlatego prawie wszystkie mają albo drugie imię albo coś jak przydomek przymiotnik, coś jak Maria Bolesna (ale u nich trochę inaczej na to patrzą, nie jest im dziwnie tak nazwać dziecko) i przyjęło się tak, że używa się drugiego imienia a Maria zapisuje się skrótem, np M" Clari Alonso, z malutkim a tam gdzie postawiłam cudzysłów. Nie jestem pewna czy można tak w dokumentach ale raczej nie, to takie raczej nieformalne, ale w przypadku właśnie imienia Maria stosowanie skrótu i użycie 2 imienia jest to zupełnie powszechne.
Nie umiem tłumaczyć mam nadzieję że przedstawiłam to jasno

ocenił(a) serial na 2
Enterraz

Wiem, wiem. Co nie zmienia faktu, że przez to myli się z tą drugą. Te kraje są bardzo chrześcijańskie, więc to nic dziwnego, że to imię występuje tak licznie, tam nawet od przydomków MB powstały imiona (Dolores - Bolesna, Mercedes - łaski pełna).

ocenił(a) serial na 6
tears_in_heaven

tłumaczeń nie znałam, coś co muszę zanotować. napisałaś że to dziwne, to cię oznaczyłam ;p