PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6693
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, teraz moje pytania chciałabym skierować do osób znających
hiszpański, które widziały część sezonu 2. Są to pytania bardziej szczegółowe, mianowicie:

1. Dlaczego właściwie Angie nie będzie taka chętna żeby być z Germanem, skoro pod koniec 1
sezonu wyzna mu miłość?
2. Czy będzie jakaś (nie daj Boże) reaktywacja "Pablangie"? (Bo w zwiastunie widziałam minę
Angie, jak Pablo ściskał się z Jackie, więc się wystraszyłam, że może będą w tym momencie
parą)
3. Dlaczego Angie będzie (chyba) dalej u nich mieszkać?
4. Czy w czasie bycia z tą całą Esmeraldą German będzie wykazywał jakieś oznaki miłości do
Angie, czy będzie o niej myślał itp. ?
5. Czy dalej Angie i German będą się tak uroczo kłócili, trzaskali drzwiami itd.? ;)

ocenił(a) serial na 10
Maroosia

1. Już się wszystko zd*piło.
2. Będą razem komponować "Algo se enciende", a także Pablo zastosuje na nią podryw na Tomaska. Złapie ją, czym uratuje przed spotkaniem z podłogą. Ale będzie niestety z Jackie, przynajmniej na razie.
3. A jakoś tak się znów wprowadzi, German ją o to poprosi. Będzie trochę Violę uczyć, przebywać z nią, bo siostrzenica etc. Ale później dzięki kochanej Esmeraldzie i jej (jakby nie patrzeć genialnemu) planowi będzie musiała się wyprowadzić. >.<
4. Będzie sobie jako German z Esmeraldą, a Angie można powiedzieć oleje, ale w drugim wcieleniu jako Jeremias będzie trochę z nią, można powiedzieć, romansował.
5. Na początku będzie trochę takich akcji, a później kilka z Jeremiasem (przebranym Germanem). Ale mamy przed sobą jeszcze 33 odcinki, więc może być tego więcej. Podobno ma się jej w 70 odcinku oświadczyć, a ona się zgodzić (oby!)

Myślę lub raczej na 99% jestem pewna, że zrobią happy end dla Germangie. :)

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Ok, dzięki.
1. Czemu to sie zd"piło? Wydawało mi się, że coś jest na rzeczy, tzn. ona płakała za nim chyba ze dwa razy, on cały czas o niej myślał i w ogóle widać, że ona go kocha...
2. Co Angie na to, że on ją będzie olewał?
3. O co chodzi z tym Jeremiasem? Wiem, że to przebrany German, ale po co to zrobił i co to w ogóle za akcja z nim?

ocenił(a) serial na 10
Maroosia

1. Sama nie wiem. Telenowela.
2. Nie będzie raczej zachwycona. Na początku się będzie załamywać, np. jak zobaczy go całującego się z Esmeraldą, a później hm... da sobie spokój.
3. German przebrał się za Johnego Deppa xD Znaczy wygląda trochę jak on, tj. założył perukę, czapkę, okulary itd. W takim przebraniu poszedł do studia, gdzie został pianistą. Przy okazji może śledzić córkę, być blisko Angie i dorobić sobie (bo zbankrutował). Same plusy. :P

ocenił(a) serial na 10
Skailes

no tak, teraz rozumiem. Dzięki wielkie za odpowiedź :) Cieszę się, że jednak coś z Angie będzie, nawet jako Jeremias (czy też Johny Depp). Szkoda, że trochę się między nimi popsuje, ale też myślę,że będą razem. To przecież oczywiste! Już od początku coś między nimi zaiskrzyło, potem były te pocałunki i wyznania miłości. To musi się skończyć happy endem.
Jak już dojdziesz do dalszych odcinków, jakiś "przełomowych", to daj proszę znać, bo ja już się doczekać nie mogę tej drugiej serii, po nocach dosłownie nie śpię (serio, dzisiaj śniły mi się ich oświadczyny). Tak więc czekam i góry dziękuję :)

ocenił(a) serial na 10
Maroosia

(Yo soy Skailes :P)
Nie ma za co. :))
Mi się kiedyś śniło, że witali się pocałunkiem w policzek, tylko, że to było z pięć tych pocałunków po policzkach, aż któryś trafiał na usta. I Pablo był zazdrosny xD To dziwny, ale jedyny sen jaki miałam z Germangie. Zawsze śni mi się nie to co bym chciała, np. ostatnio śniło mi się, że moja znienawidzona "koleżanka" i Tomasek chcieli nadziać mnie na widły, więc... Ale jaram się tym jednym snem z Angie i Germanem. :)
Dam znać, będziemy w kontakcie. :D
Chociaż myślę, że jeśli na filmwebie będziesz na bieżąco szybko dojdą do Ciebie newsy, jeśli wydarzy się coś "przełomowego".

Bądźmy dobrej myśli i trzymajmy kciuki za happy end dla Germangie. ^^
Waa! Jednoczmy się. :D

ocenił(a) serial na 10
askala128

Tak, wokół tylu zwolenników Pablangie, że my, fani Germangie, musimy trzymać się razem :)
Mój sen był dość dziwny, mianowicie dział się na stawie w parku. Angie płynęła jedną łódką, a German i Ramallo drugą. Nagle German skoczył za burtę i wylądował na łódce z Angie, po cym się jej oświadczył, ona powiedziała "tak" i .... obudziłam się. Na pocałunek będę musiała poczekać do następnego snu :)
Hehe, świetny sen z tymi widłami, serio XD
Co do trzymania kciuków, to trzymam tak mocno, że aż się boję, co to będzie w szkole, chyba się na lekcjach nie skupię...

ocenił(a) serial na 10
Maroosia

Świetny sen. :D Ubolewam na tym, że ja nie miewam takich.
Oj sen z widłami rządzi. :D

Pani od MATEMATYKI (lubię to słowo) mnie weźmie do odpowiedzi, a ja "Germangie, czuje pani?" xd

ocenił(a) serial na 10
Skailes

haha, pewnie, ja na matmie akurat będę spać oparta o ścianę jak na każdej lekcji tego cudnego przedmiotu :)
A można wiedzieć, na jakiej stronie oglądasz te hiszpańskie odcinki?

ocenił(a) serial na 10
Maroosia

Ja nie wiem jak to będzie z matematyką, babka nam się zmienia, bo tak przezarąbista (0 sarkazmu), którą mieliśmy zaszła se w ciążę.
http: //capitulosdevioletta. com/

ocenił(a) serial na 10
Skailes

oj, to współczuję. Moja nie jest fajna, bo młoda, niedoświadczona, ale w ogóle nie choruje, nie chodzi na urlop, o ciąży też nie ma mowy, bo nawet nie ma męża. Ale jeszcze tylko rok, Bogu dzięki.
Dzięki za link, może jak się trochę poduczę hiszpańskiego, to obejrzę sobie cały serial w oryginalnej wersji, przyznam, że po hiszpańsku to brzmi dużo lepiej!

ocenił(a) serial na 10
Maroosia

Moja też młoda, czy doświadczona sama nie wiem. Plotki głoszą, że nie umie uczyć. Mnie jednak sporo nauczyła, dobrze tłumaczy itd. I jest mega zabawna. Jak walnie jakąś ripostę to wszyscy w śmiech, a ona "nie śmiać się" i nieudolnie próbuje zachować powagę.
Cóż, zobaczymy, może jeszcze będzie mnie uczyć, tj. gdy przyjdzie jej wrócić z macierzyńskiego. :P

Pewnie, polski dubbing nie umywa się do oryginału. Ja trochę się poduczyłam hiszpańskiego dzięki oglądaniu w oryginale. :)

ocenił(a) serial na 10
Skailes

Fanki Germangie :D Swoją drogą ciekawe co biorą scenarzyści za nim wpadną na te swoją "niesamowite" pomysły, jak np. ten z Jeremiasem czy rozwalaniem Germangie :D

ocenił(a) serial na 10
Maroosia

1. Na początku będą między nimi małe akcje, ale później pojawi się Esmeralda (czy tylko ja ją kocham? ♥) i wszystko zacznie się psuć między nimi. Angie będzie zazdrosna bla, bla, bla. Esmeralda pocałuje Germana, chyba już drugi raz i Angie to zobaczy. Będzie jej smutno, ale później oleje sprawę, gratuluję jej, że tak późno.
2. Od początku drugiej części drugiego sezonu zaczną się jakieś małe akcje z Pangie np. jak Angie będzie komponować "Algo se enciende" i on wejdzie i będzie mu takie słodkie uśmieszki posyłać, potem jak on jej będzie grać, a ona będzie śpiewać. Będzie taka duża kłótnia nauczycieli, w której w pewnym momencie Jackie wytknie coś Pablo (nie pamiętam co) i zacznie się kłócić z Angeles.
Mi strasznie podobało się jak, gdy mieli zamienić się rolami i Jackie udawała Angie to mówiła (nie pamiętam dokładnie, ale jakoś tak) - "Zawsze zgadzam się z Pablo, ponieważ jest najlepszym dyrektorem, moim najlepszym przyjacielem i jest najładniejszy na świecie!", na co kobieta patrzyła z ciekawą miną. Później jak mieli ćwiczenie na zaufanie, Pablo miał złapać Gregorio, a Jackie Angie, to dziewczyna Pablo odsunęła się, by Angie wylądowała na podłodze, a Pablo się wtedy na nie patrzył, więc podbiegł szybko i zastosował podryw na Tomasa. W kolejnym odcinku widzimy (ta sama noc) rozmowę Pablo i Angie, Jackie coś się wtrąca by jak zwykle wytknąć coś swojemu facetowi, ale nie pamiętam już dokładnie, co mówiła. Mówi, że idzie, Pablo proponuje jej, że ją odwiezie, a ta zgryźliwie "Odwieź Angie", zaczyna się kłótnia, Jackie wychodzi, a Angie która słyszała wszystkie wyrzuty do Pablo uśmiecha się do niego - znowu tak słodko! Co ja mam z Pangie? ♥
Ale jeśli chodzi o bycie razem to nie - Angie była tylko i wyłącznie zazdrosna. W momencie oglądania zapowiedzi nazwałam ją psem ogrodnika i nawet cieszyłam się gdy w końcu została sama.
3. Sama tego nie pamiętam. Chyba po prostu przez to, że Esmeralda jej nie będzie pasować i będzie strasznie zazdrosna.
4. Nie. W ogóle. Nigdy o niej nie myśli, nie rozmawiają za długo. Nawet jako Jeremias wcale nie korzysta z tego, by być przy niej jak to napisała pierwsza osoba. Robi to wyłącznie by podglądać Violettę, ale tam znalazł już sobie kolejną laseczkę, którą ostatnio pocieszał - Jackie.
5. Nie.

Widzę u góry, że macie nadzieję na powrót Germangie. Proszę Was, czy na miejscu Angie, gdyby ktoś was tak potraktował, jak on, gdy pojawiła się Esmeralda, to czy chcielibyście się z nim wiązać, tym bardziej stale?
Zauważyłam, że Germanowi po jakimś czasie po prostu nudzi się jedna laseczka - miał Jade, to zarywał (i to w jak obleśny sposób!) do Angie, gdy "miał" Angie, to sobie Esmeraldę znalazł. Może i ona to robiła specjalnie, by się w niej "zakochał" (w cudzysłowiu, bo przy Germanie nigdy nic nie wiadomo. W Angie też podobno się zakochał, a jak to się skończyło?", ale czy musiał?

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

Ja się dziwię, że German tyle lat był z Marią! Chociaż z nic też nic nie wiadomo, może miał kogoś na boku, kiedy byli małżeństwem.
On w ogóle w pierwszym sezonie tak wspominał tą swoją zmarłą żonę, a w drugim, już chyba wcale o niej nie pamięta. German się chyba po prostu nie umie ustatkować ;/
Ja na miejscu Angie nie zdradzałabym Pabla, jak ona to zrobiła, tylko dalej z nim była, bo on ją naprawdę kocha <3
Btw. Myślałam, że jestem jedyną osobą, która uwielbia Esmeraldę <333 :D

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

Lecę od dołu:
Ja też tak myślałam. Jak widać jest nas coraz więcej. <3
Zdradzała... Masz na myśli pierwszy pocałunek Germangie?
Tyle lat... Skąd taki wniosek? Nigdy nie mówiono ile lat był z Marią, tylko ile Vilu miała, gdy jej mama zmarła... Zrobił jej dzieciaka to musiał ponieść konsekwencje, niestety. ;) German woli być forever alone, mając kobietę, oczywiście. Tak tylko on potrafi.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Dzięki za odp. Wg. mnie German to spoko facet, tylko trochę taki zagubiony, ale w gruncie rzeczy, gdzieś tam głęboko, naprawdę kocha Angie, a ona kocha go (w sumie nie tylko w głębi, bo to widać na każdym kroku). Ona jest mu w stanie wybaczyć totalnie wszystko, więc i tą całą Esmeraldę. Poza tym Germangie to ulubiona para większości fanów, więc na bank będą razem, to bardzo pasuje do idei telenoweli, że na drodze stanie im tyle przeciwności, a i tak będą razem itd. Wierzę w nich:)

ocenił(a) serial na 10
Maroosia

Domyślam się, że będzie Germangie, ale na razie nic w ogóle razem nie robią.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Może jakimś cudem Pablangie, cieszyłabym się jak nie wiem:)

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Skakałabym po łóżkach.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Dzisiaj jak się żegnali to takie smutne. Germangie nigdy nie wzbudzają takich emocji, są dla mnie... nudni:)

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Cieszyłam się jak Pablo złapał Angie, kiedy Jackie uciekła. Podryw na Tomasa każdy stosuje, Leon w 48 odcinku, Federico też powinien, ale niestety nie jest tak szybki jak Tomi!

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Bo Ludmi była za daleko, jakby nie mogła upaść bliżej! Jednak to by było za dużo emocji związanych z Femiłą w jednym odcinku, nie wiem czy bym wytrzymała xd

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Ja już nie wytrzymuje.
20:20 - Xabi mnie kocha.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

U mnie na zegarku jest 08:20, a niech to chyba się nie liczy xd

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Hahahahaha, masz problem, mała.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Przestawię sobie zegarek i poczekam na 21:21;)

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Tak, patrz się cały czas na niego, by nie przegapić.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Odgadłaś mój zamiar.

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

Nom, ja też ^^ Pangie Forever <3 On ją kocha bez względu na wszystko, a ona to ma w głębokim poważaniu :P A to ich dzisiejsze pożegnanie... Awww *-*

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

Miałam łzy w oczach;)

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

Jak kocham Pangie i będę, i nie zmieni tego nic nawet jak jej dzieciaka zrobi.

ocenił(a) serial na 2
Avanlee

Dołączam się, Pablangie forever <33

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

Wiele osób twierdzi, że Esma jest straszna i w ogóle... A ja jakoś ją bardzo polubiłam. Inteligentna (w przeciwieństwie do Jade) i zdecydowana (nie tak, jak Angie) z niej kobieta. Moim zdaniem, mogłaby być na koniec z Germanem :))

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

Też ją polubiłam, ale ona go chyba nie kocha ;c Dla mnie idealnie do siebie pasują.

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

Ja mam jednak nadzieję, że w ostatnim czasie Esma zaczyna się do niego przekonywać i powoli w nim zakochiwać. Moim zdaniem też oni świetnie do siebie pasują, wiekowo ale też bardzo dobrze się ze sobą dogadują i w ogóle nie kłócą, jak np. German i Angie.
Ale scenarzyści pewnie na koniec i tak zrobią Germangie :c

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

A wszystko przez to, że jest to popularna para - zawsze wszystko robione jest pod publikę.
W ogóle Esme ma taki ciepły głos, niczym kiedyś Libi (laska Andresa, za którą już chyba nie tęskni), że od razu uznaję ją za osobę mega miłą. Nie dziwię się, że wszyscy jej wierzą w każde kłamstwo - cudowne aktorstwo (mówię o postaci), jak w jednym momencie taki słodki uśmiech, a w następnej schodzi jej ta mina.
Ja miałam nadzieję, że zmieni się po tym jak ostatnio jak German wyznawał jej uczucie, to próbowała się wyprowadzić z domu, bo aż jej się smutno zrobiło. Mi się wydaję, że ona sama coś już do niego poczuła, ale nie chce się do tego przyznać, nawet przed samą sobą. ♥

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

Ciepły głos - tak, zdecydowanie <3 Bo jak np. słucham Floren Benitez (do której mam ogromny szacunek, bo uwielbiam jej grę aktorską), to słyszę same skrzeczenie xD Głos Clari też mi się średnio podoba :/
Ja mam po prostu wielką nadzieje na to, że nie zepsują głosy Esmy w dubbingu, tak jak to zrobili np. z Federico, grrr....
Co do tego, że wszystko jest robione pod publikę... Nie rozumiem, czemu większość osób oglądających ten serial nie lubi Esmeraldy. Ja rozumiem, że fanów Angie złości to, że ich idolka nie jest teraz już czczona przez Germana i wgl...
Ja osobiście lubię Angie (nie powiem, że nie, bo bym skłamała), ale bardzo podoba mi się postać Esmeraldy i Jackie. Moim zdaniem, aktorki świetnie się spisały ^^
Btw. Może istnieje chociaż jakaś mała szansa, że German rzeczywiście będzie na koniec z Esmeraldą?... <3

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

Któregoś dnia tworzyłam sobie własne wyobrażenie na temat odcinka 78 (bo w 80 będą pewnie występy i takie tam głupoty, więc inne rzeczy trzeba załatwić wcześniej) i tam Esmeralda "naszej cudownej Violce" zdradziła prawdę, a Violka potem głupoty gadała Germanowi, ale skończyło się happy endem dla tego parringu. ♥
Co do głosów to jak słyszę głos serialowej Jade w oryginale to się zastanawiam, czy ona ma taki z natury, czy po prostu próbuję się pod pasować pod rolę, którą gra i szczerze mam nadzieję, że specjalnie robi taki głos. Ja bym przy takim na co dzień nie wytrzymała. Skoro już mówię o Jade to coraz bardziej przeraża mnie jej nowy image i zamiary.
Clari można powiedzieć, że ma zwykły głos, jakich dużo. Po prostu, ale gdy śpiewam to po prostu się zakochuje. Zawsze lepsze takie zwyczajne, piękne głosy niż niewiadome jak wymyślne. :)
Mnie najbardziej obawia dubbing właśnie Esme. Jeśli dadzą mi jakiś okropny głos to się straszliwie wkurzę. Mogliby bardziej patrzeć pod głos aktora jeśli wybierają głos. Tak samo z Jackie - ona musi mieć taki typowy dla siebie głosik, nie wiem jak to opisać i Libi - nie była na długo, ale jak usłyszałam jej głos, gdy rozmawiała z Andresem, kiedy wyjeżdżała do Izraela to miałam takie same wrażenie jak przy Esme. A jeśli chodzi o głos, który także ciekawi mnie jaki dadzą to Ambar, córka Esmeraldy i Marco. Ale jest głos, który im wyszedł - w polskiej wersji głos Leona mówiąc szczerze bardziej pasuje do charakteru postaci niż głos Jorge.

Może akurat w tym miejscu, przy końcu postanowią zaskoczyć widza i German nie będzie z Angie, tylko z Esme, Angie będzie z Pablo, a Jackie z Gregorio, lub w ostateczności z Beto. W końcu wiele osób też wierzyło, że to z Tomasem Viola będzie na koniec, więc już nam udowodnili, że nie zawsze wszystko robią tak oczywiście.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Właśnie wszyscy myśleli, że będzie z Tomasem, bo to niby taka telenowela, a jednak nie. I tu widzę taką minimalną szansę dla Pablangie, ale to raczej mało możliwe patrząc na to ile fanów ma Germangie:)

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Fani Germangie poszli na ryby.

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

Ja ostatnio miałam już taką wielką ochotę napisać do Disneya, czy oni już w ogóle mają wybrany dubbing do tych nowych postaci, strasznie mnie to ciekawi....
Nowa Jade mnie przeraża, ale zarazem strasznie irytuje.
Moim zdaniem, w pierwszym sezonie świetnie dopasowali też dubbing Germana - brzmi prawie jak oryginał.
A co do ostatniego punktu, czyli zaskoczenia widzów, to Viola na koniec była z Leonem, bo większość osób wolała właśnie jego niż Tomasa. Ja mam tylko nadzieję, że w Argentynie bardziej lubią Esmę, niż u nas...
Btw. Tak, Pangie Forever <3 Oni są razem kochani ^^ A Jackie z Beto, szkoda mi jej, żeby ją dawać do Gregoria :P

ocenił(a) serial na 3
Avanlee

Ona na koniec nie była z nikim zasadniczo rzecz biorąc.

ocenił(a) serial na 10
KeThA

No tak, ale chodzi o to, że Tomas wyjechał.

ocenił(a) serial na 10
Avanlee

Jackie i Gregorio to prawdziwa miłość! Widać po tym jak się kłócą i w ogóle. <3
A Jade pójdzie do zakonu, aby nie myśleć o Germanie.

I Pablo chociaż kocha prawdziwie Angie i w życiu o niej nie zapomni - cały czas o niej myśli, a German ma ją już za poważaniem w dupie teraz.

Pangie!!! ♥

ocenił(a) serial na 4
MagdaJulka

No właśnie, German niech będzie z Esmeraldą, tak świetnie się dogadują <3
A Pablo będzie ponownie z Angie ^^
I wszyscy będą szczęśliwi :D

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Jade w zakonie? :D Świętoszka to z niej nie jest...

ocenił(a) serial na 4
Maroosia

Oj tam, dostanie olśnienia i zapragnie się zmienić xD