PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6689
Violetta
powrót do forum serialu Violetta
ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

U mnie jest w drugiej:)

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

Mój kochany pan z polskiego stwierdził, że w drugiej jest taki nawał lektur, że nam ten "Potop" zrobi w pierwszej klasie, bo poza tym był tylko Edyp, Makbet, Mitologia i Świętoszek. A jeszcze ile w przyszłym roku zostało? Przedwiośnie, Wesele, Nad Niemnem, Noce i dnie...

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Nie miałaś Ogniem i Mieczem?

tears_in_heaven

U mnie nie wyrobiliśmy się z wszystkimi lekturami w drugiej klasie, "Ludzie bezdomni" i "Przedwiośnie" są przeniesione u mnie na trzecią. A tak poza tym w drugiej byli "Chłopi tom 1, "Lalka", "Nad Niemnem", "Zbrodnia i kara", "Pan Tadeusz", "Dziady", "Kordian", "Wesele", parę nowel Prusa, "Nie-boska komedia", parę nowel Orzeszkowej i Konopnickiej i "Jądro ciemności". "Nocy i dni" nie przerabialiśmy.

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Owszem:)

majka5454

W drugiej klasie było u mnie naprawdę sporo długaśnych lektur, aż się cieszę że to się skończyło xD Chociaż przeczytanie "Potopu" w dwa tygodnie też nie było łatwe xD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

A tak poza tematem, co działo się we wczorajszym odcinku? Wchodzę na forum i żadnych rozmów, nic na ten temat;)

majka5454

Byli Rock Bones, Violka z nimi śpiewała. O ile dobrze zrozumiałam (a nie znam hiszpana xD) to Maxi i Marco z pomocą Leny chyba się połapali że Ludmi BARDZO lubi Fede xD a reszty nie zrozumiałam xD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Aha spoko;) Nie chce mi się oglądać, bo i tak nic nie zrozumiem xd Chyba, że by były jakieś fajne sceny z Leonettą, Marcescą, Femiłą:)

majka5454

Femiła była, ale krótko. Właśnie siedziała sobie Lena z Maxim i Marco i coś tam gadała, wyłapałam "Ludmiła" i "Federico". Na to przyszła Ludmiła i coś tam zaczęła im gadać, aż nagle zjawił się Fede z autografem dla Leny, a Ludmi tam stała wpatrzona w niego i się uśmiechała jak wariatka jak to ona xD W końcu Fede sobie poszedł, a Ludmi stała tam gdzie stała i machała z tym samym uśmieszkiem do Fede, a chłopaki gapili się na nią jak na kosmitkę. I gdy odeszła, coś gadali do Leny, jakby nie mogli uwierzyć ze podoba jej się Fede XD
Mam nadzieję, że mój opis ma jakikolwiek sens XD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Dzięki, zrozumiałam XD

ocenił(a) serial na 3
majka5454

No w sensie, że Lena się coś wygadała, że Ludmile się podoba Fede, a później mieli to pokazane jak na obrazku :D

Luu_4

Z tego co znalazłam na YouTubie to angielski Dubbing był robiony w stanach, a Violetta emitowana jest w UK.
http://www.youtube.com/watch?v=xeq_n-wUYvQ Fragment z pierwszego odcinka z angielskim dubbingiem. Powiem szczerze, że bardziej podobają mi się nasze polskie głosy ;D

alittlebirdtoldme

http://www.youtube.com/watch?v=6ga6mMW-SMA A tu nawet zdubbingowana piosenka xd