Żeby uniknąć klonowania tematów, wyżywajcie się na tym biediaku lub ślijcie mu całuski tutaj. Całuj/żałuj. Everybody pomarańćze.
Mnie kompletnie rozłożył ten skrzecząco skrzypiący głos, który pod niego podkładają. kojarzy mi się raczej z kiepskimi kreskówkami. Ruggero ma ładny głos, nie kojarzy się z określeniem "męski" a jednak do babskiego na pewno mu daleko, tylko jest dziwne wrażenie po jego włoskim akcencie. A ten chochlik, jaki słyszeliśmy w zapowiedzi... rzeźnia.
dziecinny, jest koszmarny nawet dla dziecka. jak głos brodueia wydał mi się tak samo za dziecinny ale jakoś się z nim pogodziłam bo brzmi po ludzku. ale to... meh
Wszyscy za to nie lubią podkładu Lary, a ja go lubię. Może i jest dziecinny, ale wydaje się taki przyjazny, kochany.
nienienie, lena ma może z 13 lat a jej głos jest dziecinny. jest przede wszystkim normalny, bo słyszac taki głos na ulicy nie położysz się na chodniku, nie zwiniesz w kłebek i jeczał do mamy. jest względnie adekwatny do głosu aktorki
Czemu? Dlatego, że jest dziecinny? Jak dla mnie jest...jakby to ująć...uroczy ;D
Uroczy,ale nie pod mój gust. Ten głos pasuje mi bardziej do takich "pustych laleczek" np.: Emmy z "Jessie",a nie do bystrej,mądrej i utalentowanej Leny. Czy jest dziecinny to ja nie wiem :<
Nie, nie podoba mi się.
Ja słysząc Lenę nie zauważyłam zgrzytów, moim zdaniem mówi tak jak wygląda. Natomiast Federico... o CHRYSTE.
Źle nie jest, ja jak myśle teraz o lektorach to już myśle o dubbingu dla Marco (taka mała obsesja)
ciekawe co dadzą dla diego. ma tak charakterystyczny, cichoszepczący głos i właściwie każdy wybór bd raził. Można napisać do DC z prośbą żeby ogłaszali kto bd podkładał głos na miesiac przed pojawieniem się kogoś w serialu, np przed premiera 2 sez
Miesiąc przed drugim sezonem pewnie pojawi się jakaś zapowiedź w którym będą lektora. Jak na lektor dadzą kolejną postać z Do dzwonka, których głos zawsze mnie drażnił, a zwłaszcza Matiego (aktor który go gra podkłada głos Tomasowi) to się wkurze.
Wtedy będziemy protestować w razie potrzeby. W drugim sezonie będą trzy nowe postacie i nie wyobrażam sobie, żeby miały mieć zryty dubbing, bo nie przeżyję. Za bardzo się przyzwyczaiłam do oryginalnych oglądając drugi sezon >.<
wszystkie niemal głosy których nie usłyszałam najpierw w dubbingu były jak dla mnie zje.bane. Oglądam po polsku tylko dlatego, że czasem coś mi umknie np powiedzą za szybko albo za cicho, i takie małe niedopaczanie może zepsuć bardzo romantyczna chwile :< głos lary mi zwisa, głosy marco i diego muszą być idealne, i byłoby dobrze jeszcze żeby dla mendler dali ten co zawsze, mimo że kawałkami tam gadała po angielsku, a właściwie prawie cały czas
Ja oglądam po polskiemu bo inaczej nie rozumiałabym nic, więc jestem skazana na ten dubbing :D
tb też mogę wysłać jakiś próbny kawałek jak napiszę coś z opowiadania, na taką wstępną ocenę czy się do tego nadaję :3
momento, przecież na mundo są tłumaczenia rozmów, odrobinkę surowe ale zawsze ;p biorę się za tego fanficka, jak coś napiszam to ci wyślę na privie, ocenimy czy to ma jakiś sens wgl to umieszczać. dlatego staraj się logować jako wiolczur ;p
okoko. wgl, boże kobieto, kiedy ty wleziesz na to gg? :D cały dzien na Ciebie czatuję haha
bo ja siedzę na niewidocznym XD napisałam ci wiadomość, że jak wejdziesz to napiszaj a odpisze. dzisiaj bd pewnie do 18, nie siedze ciągle przy kompie, ale słyszę "blinki"
dobra, to teraz sie zgadajmy na jutro:
bede na okolo 18-20 ale nie na 100 procent, bo nie wiem co dla mnie planuja i z okazji urodzin XD
no to sto lat!!! ;p za to ja nie wiem czy bd, i muszę wysłać ci tę próbną wersję zanim zaczniemy robić. bo mogę oczywiście ją przerobić, skrócić czy coś ale jestem przez ten tydzień strasznie zagoniona
ale oni jakby mniej ważni, starsze pokolenie. wyjmując emmę i Libi też jeszcze doszła
Jak dla mnie nie ma AŻ TAK ZŁEGO głosu, ale pięknego też nie ma. Jest zwyczajny.
Co racja, to racja. Ten głos nie pasuje do Federico. Ruggero ma zupełnie inny. Właściwie do Federico jeszcze mogę się przyzwyczaić, ale Marotti... tragedia! W ogóle nie pasuje ten dubbing . Z tym głosem komizm tej postaci nie będzie identyczny.
Daj spokój. Jedynie głos jaki przypadł mi do gustu do głos Camili, Germana, Jade i Leona. ;>
Powiem jedno... Masakra! Ruggero nie ma jakoś mega męskiego głosu, ale ma taki przyjemny,a to coś?! Nie, nie nie i jeszcze raz nie! Ja już się boję o Marco i Diego, bo oni mają taką oryginalną barwę głosu obaj i pewnie dubbingiem to rozwalą... ;(
DC napisało, że bd nieco wcześniej informować o dubbingu, o ile oczywiście nie zrobili mnie w konia. także najpóźniej pod koniec wakacji się dowiemy
dubbing KOSZMARNY. A sam federico nwm dlaczego ale od początku go polubiłam. Wracając do dubbingu, powtarzam za innymi jest jak dla dziecka, niedopasowany do postaci wgl. Wręcz przerażająco zły. Myślałam, że skoro DC zawaliło dubbingi innych posaci to chociaż z tym się postarają, ale niestety się pomyliłam. ;(
Racja, dubbing fatalny, w ogóle no comment. Ale też polubiłam Federico od początku. Ma w sobie coś czego nie da się nie lubić. Poza tym bardzo mi się podoba jak śpiewa.
dokładnie. Ja myślałam, że będę go nienawidziła, ale żle myślałam. Jest genialny a wkal ma świetny. Kocham jak śpiewa :D