Przeglądam twittera Facu i oni są na trasie koncertowej we Włoszech, a ktoś po hiszpańsku
napisał kiedy będą w Polsce i on odpisał "Jesień w Polsce" ;)
ach, zajebiście. przez tyle lat zdarzyłam się przyzwyczaić że światowe trasy nas omijają, a tu taka niespodzianeczka, Polska się otwiera. Domyślam się że zawitają do stolicy, i ekstra, chociaż mogliby też do Krakowa- miasto które powinni zobaczyć i opowiedzieć o nim wnukom ;p
Ostatnio sporo rzeczy dzieje się w Łodzi i Gdańsku, choć dla mnie najwygodniejszą opcją byłoby w Warszawie ;) Blisko i nie musiałabym słuchać narzekania mamy, że to za daleko xd
Ostatnio w Łodzi był nawet Green Day, a mnie tam nie było :( Proponuję Katowice, to dojadę bez problemu ;>
czy NAWET, green day jest sławny ale bywały większe sławy typu madonna, beyonce, ten cały bieber itd. W sierpniu bd Florence and the Machine w Krakowie, są genialni. Dlaczego to powinien być kraków; chodzi mi o wizerunek kraju. przyjedzie sobie taki dajmy na to zespół z USA, zobaczy taką Warszawę, niebrzydkie miasto ale na trasie widywał już piękne miasta. A przyjeżdża do krakowa... ten klimat, gdzie wprost tchnie renesansowym duchem i średniowiecznym blichtrem miasta.
Większe sławy typu Bieber... Ale ja mówię o tych, którzy UMIEJĄ śpiewać ;) Mi tam Katowice byłyby na rękę, chociaż i tak trochę wątpię w ten cały występ, to może być pomyłka i się rozczarujecie. Rzeczywiście Kraków jest piękny, nie przeczę, ale w porównaniu z moją wioseczką nawet Tarnowskie Góry to olbrzymie miasto, co dopiero Łódź czy nasza piękna stolica.
a ty masz daleko do krakowa? w km?
ciekawą rzeczą jest, że ostatnio właśnie Łódź stała się centrum wszelkich koncertów, miasto przemysłowe, z którego teraz prawie wszyscy uciekają. Cóż, ja nie narzekam, od stolicy do łodzi rzut beretem. Ile masz lat, jeśli można spytać? Są różne matki ale mam starszego brata dlatego moja jeż już oswojona z myślą że się wybieram sama w podróże po kraju. A nawet gdyby, to nie może mi zabronić
Do Krakowa mam ok. 100 km. Mam 16 z hakiem, ale na Violettę, podejrzewam, matka by mnie puściła bez problemu, bo młoda (8 lat) też by chętnie pojechała ;)
no, to masz już bezproblemowy wiek, tylko tyle że nie miałabyś jak się zameldować w pensjonacie na wypadek zostawania na noc.100km to pryszcz, ja mam do babci 128km a do łodzi 137km. ale właściwie to by cię puściła chętniej? gdybyś miała pod opieką małolate?
Już sobie wyobrażam siebie proszącą rodziców o pozwolenie XD Bo ich reakcję już znam.
U mnie Kraków to kwestia 160 kilometrów ;D Ale kurczę, choćbym miała jechać na rowerze to perspektywa zobaczenia Jorge na żywo... o matko XD
Kochana jak pojedziesz to wrzyć zdjęcia z trasy i koncertu ;)
Ja jak zobaczyłam pod tym zdjęciem napis "Polonia" to myślałam, że zwariuje. Ale niesty, ak patrzyłam dalej to zabaczyłam, że to zdjęcie od NatGeoWild czy coś takiego ;(
jeden pozytywny fakt; prawie wszystkie komentarze to było "jak pięknie!!", "zakochałam się", "chcę to zobaczyć jak najprędzej" etc, etc
Myślmy pozytywnie, że jednak będą w Polsce i jednak każdy będzie mógł jechać. Jakby było w Krakowie to fajnie, bo zobaczą piękne polskie miasto, ale nie wiem czy matka by mnie puściła samą, a raczej nie chciałoby jej się ze mną jechać tylko dla Violetki. Coś ostatnio mówiła, że dawno wawelu nie widziała, ale dvpa i tak się nie zgodzi, sama pojadę to nie będę się miała gdzie zatrzymać, a matka zawału dostanie że mnie nie ma, więc by było słabo.
Do Warszawy by mnie samą puściła, zresztą do Łodzi też, chyba że byłoby do późna to by ze mną do Łodzi pojechała, więc Kraków nie jest mi wygodny ;)
spod warszawy? ja mam 20minutek ^^ i to jest zaje.biste bo mnóstwo rzeczy się tu dzieje, lubie to. Zaraz bd Beyonce
No, ja mam z 40 minut, ale lubię tam jeździć na koncerty, czy co innego robić. Wyciągam jakąś koleżankę i jadę ;)
i załóż nowy temat, z wyraźnym nagłówkiem AKTORZY W POLSCE bo ten tytuł może sugerować wypowiedź raczej na temat serialu
Oby to było prawdą, bo zobaczyć Jorge na żywo będzie ekscytujące XD
No i usłyszeć jego głos. :>>>>>>
Jak to przeczytałam to myślałam, że z łóżka spadnę, bo chciałabym zobaczyć na żywo Jorge, Lodovicę i Xabianiego ;) Takie marzenie id drugiego sezonu ;)
Może naiwny, ale i tak wierzę że będą, i że zobaczę Jorge, i że uda mi się z nim zobaczyć, i że nie za nie mówię, i że nie będę krzyczeć "tu eres mi destino" XDDD
właśnie też coś podejrzewam, że może chodzić o to zdjęcie a nie o żadne tournee xD
A ja przeczytałam "Jesień w Polsce" i myślałam, że chodzi o to, że przyjadą do Polski jesienią :D Najwyżej
Też mi się wydaje, że jemu chodziło o zdjęcie naszej jesieni a nie o koncert w Polsce.. No chyba, że to miało robić za metaforę xd
f.uuuuck nie wchodziłam wgl na twita zawierzyłam zdrowym zmysłom tych delikwentek i prosze co mi z tego wyszło XDD
to chyba tez jest poniekąd moja wina, bo sama to na blogu opublikowałam, tylko nie sądziłam, że ktoś to opacznie odbierze XDDD
bo Facu zrobił #RT od National Geographic, ale ten tweet brzmiał w wolnym tłumaczeniu "Jesienna droga, Polska". A ja napisałam "Jesień w Polsce"
Ja do Krakowa mam jakieś 600 km. Więc nie ma szans abym tam pojechała. Chyba, że by przyjechali do Gdańska lub Sopotu. Aldo do Bydgoszczy najlepiej bądź Bytowa.
ale ktoś napisał że najpierw padło takie pytanie na twicie po hiszpańsku kiedy u nas. Jesteście zakręcone jak świński ogon XD
E tam, w penym momencie naszego życia pojawią się i w Polsce :D Wy czekacie na Jorge'a, a ja na Facu <3 Chociaż pewnie i tak bym nie pojechała :( To taaaakie smutne...