Ponieważ jest tu od groma piszących, chciałabym ogłosić; będzie na violettapl.blogpsot duży konkurs na opowiadanie. Z tym, że nie wiemy, jaki typ opowiadania ma być. Dlatego na grupie na fb Violetta Polska dałam sondę, na której każdy może zdecydować o tym, jak będzie wyglądał ten konkurs. Grupa jest zamknięta, żeby znajomi nie widzieli naszej aktywności tam, lajkowania etc (ludzie się wstydzą, no ale co zrobisz) dlatego trzeba zaklikać prośbę o dołączenie do grupy, ale jest tam nas już ok 250 osób, także pewien konkret jest.
link do grupy;
https://www.facebook.com/groups/violettapolska/
Tutaj też napiszę opcje, ale zaraz zaczną się własne dyskusje i burdel, za dobrze znam to forum żeby myśleć inaczej, dlatego mimo wszystko wolałabym, żebyście zagłosowali w sondzie na grupie.
1. Opowiadanie jako opis odcinków
2. Opowiadanie jako własna wariacja na temat odcinków
3. Opowiadanie z wakacji między pierwszym a drugim sezonem
4. Oneshot o Violettcie (opowiadanie zamknięte)
5. Opowiadanie: ciąg dalszy do wyemitowanych odcinków, od wybranego odcinka
6. Opowiadanie: nowa postać w Studio
i dodam wycinek innego posta na grupie;
Będziemy robić konkurs na opowiadanie. Nagrodami będą książki, w tym Mój pamiętnik, dosyć ostatnio rozchwytywany Wobec tego sporo osób pewnie będzie chciało wziąć udział. Pytanie brzmi: wolelibyście napisać własną wariację na temat wybranych odcinków, czyli własny scenariusz na przykład na rozwinięcie się Naxi, lub opis własny uczuć i losów bohaterów konkretnych odcinków, przeniesienie obrazu na pismo.
Zalety pierwszego pomysłu to pewna swoboda wyrazu, z tym, że osoba która zdecyduje się na tę wersję, będzie musiała uważać na to, żeby tę własną wersję można było 'wkleić' w resztę serialu - typowo, że jeżeli np opisujecie odcinki 23-25, nie możecie napisać tam czegoś, co będzie się nie zgadzało z odcinkiem 26, jak np jeżeli w waszej wersji Tomas i Violetta zostaną parą, muszą się rozstać przed 26, ponieważ w serialu w 26 nie są parą.
Druga opcja natomiast, moim zdaniem lepsza, opiera się na czymś podobnym, jak książki pisane na podstawie filmów. Widzę dajmy na to powrót leonetty w 12 odcinku i piszę np: Usłyszałam piękną melodię, płynącą z sali instrumentów, żywą i płynną, i nie miałam wątpliwości, że to dzieło Leóna. Wzięłam głęboki wdech i delikatnie zdenerwowana ruszyłam wzdłuż okna sali, zerkając na bok - nie myliłam się, to był León. Zamierzałam wreszcie zadać mu to pytanie, którego tak się bałam. Kto nie ryzykuje, ten nie ma."
Czyli coś w tym stylu.
Ale mi czy Magdzie?
Tobie też zrobić coś takiego - http://www.filmweb.pl/serial/Violetta-2012-668104/discussion/Julka+ocenia...,232 3375 ? ~J
musimy najpierw zamknąć wszystkie etapy, potem rada i na koniec wyniki ;> dlaczego siara? Przecież paczkę dostaniesz do domu, kto bd wiedział
Bo violetta Mileno (mogę mówić Mileno ? :) ) to serial źle np u mnie w szkole postrzegany. W tamtym roku przyjaciółki kupiły mi książźke o Bieberze z Malty, leże gdzieś nawe nw gdzie (chce ktoś kupić :) ? )
Rodzice ;P
No właśnie, rodzice tylko XD ze szkoły nikt XD bez kitu, co za różnica. Poza tym, wstydzisz się swoich zainteresowań? XD
W sumie racja, ale na razie musze cos wymyslec. Moze pojde na latwizne i napisze o leonetcie, dawno o nich nie pisalam.
Mam takie pytanko. Przed chwila przeczytalam wpis na violettapl i cos mnie ciekawi. Mozna przesla opowiadanie do obu kategorii? Czyli, ze dwa zupelnie inne opowiadnia. Jeden one shot, a drugi opis wakacji.
A i jeszcze jedno. W tej drugiej kategorii mozna opisac wczasy jednej osoby ze Studia?
Tak, jak napisałam w poscie - można wysyłać do obu kategorii ale po jednym :] i tylko w jednym można wygrać.
Co do wakacji- można jednego bohatera, dwóch, trzech, w dwóch częściachlub na przemian - tu wybór jest dowolny. Dopisałabym to na blogu ale jestem juz z komórki a moja lumia wyraźnie nie lubi bloggera