PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6712
2,0 2 krytyków
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Nienawidzę Disney Channel

użytkownik usunięty

Oni są nienormalni. Na ich stronie jest napisane, że to dlatego puszczają od początku, bo nie wszyscy oglądali każdy odcinek! Przecież jest w internecie! A my mamy czekać aż miesiąc!!!
Jestem nieźle wkurzona!!!!

popieram . Jak mogli to zrobić?? hmm? to mogliby na swojej stronie opublikować odcinki a nie teraz przerywać. Mogę się założyć że ich oglądalność bez violetty spadnie bo violetta to najlepsze co mogli opublikować na disneyu :C

użytkownik usunięty
lofffu

Dokładnie

ocenił(a) serial na 4
lofffu

nie pitol nic bo oglądalność im nie spadnie

ocenił(a) serial na 6

myślę myślę, coś mi tam po głowie chodzi (cytując matiego, mam tam dużo wolnego miejsca ;3;3) i sądze że można zrobić coś w rodzaju protestu honorowego, tzn przez ten miesiac w ogóle nawet nie włączać DC. I napisać to na forum violettynovela, a najlepiej też na stronie DC. Ciekawe, jaki by to dało efekt. Może by przyśpieszyło powrót na antene ;(

Enterraz

no niezły pomysł tylko żeby nie uznali tego jako jakiś mega bunt przeciwko disney i żeby się nie stało że przestaną transmitować violette :C wiecie w afekcie jakiejś zemsty czy coś :/

użytkownik usunięty
Enterraz

Ja chętnie bym do nich zadzwoniła i zrobiła wielką aferę o Violettę. Ale po co się męczyć jak i tak ich ludzie znienawidzą i im oglądalność spadnie. Jeszcze pożałują :)

ocenił(a) serial na 6

Niekoniecznie bo nie wszyscy wiedzą, jaki numer odpie.rdolili. Lepiej żeby wiedzieli. Chociaż na takich prywatnych serwerach jak tu na filmwebie albo na forum violetty, że każdy kto jeszcze nie wiedział się dowiedział. Jak ktoś chce oglądać od początku, do postu wrzuci się pare linków ze stronami (to bd kusząca opcja zwłaszcza że ci co nie widzieli, nie bd musieli czekać) i pilnować żeby cały czas było na głównej. Osobiście nie zamierzam włączać tego gównianego programu dopóki nie uruchomią z powrotem violetty. I ch.uj. Bd oglądać nickelodeon WŁAHAHAHA ZEMSTA JEST SŁODKA xdd

użytkownik usunięty
Enterraz

Ciekawy plan :) Heh.

ocenił(a) serial na 6

no wiem może to i wszystko troche przesadzone to tylko serial ple ple ple, ale chodzi o zasade i zbijanie kasiory. Żałosne to jest co sie dzisiaj dzieje. Daj komuś dwadzieścia odcinków, a potem każ mu zaczynać od początku looool

ocenił(a) serial na 4
Enterraz

no zrozumcie ze inni tez chcą pooglądać od początku a na necie im bedzie mulic, chyba mieioc wytrzymacie

ocenił(a) serial na 8

Żal jakiś! Pierwszy sezon ma 80 odcinków! Dobrze, że nie zaczęli puszczać od nowa po 79 odcinku xD

ocenił(a) serial na 6
paulina__12

Pół biedy! Wtedy każdy by sobie obejrzał ostatni po hiszpansku, na całe forum na pewno by się znalazła jedna osoba będąca w stanie przetłumaczyć dialogi chociaż powierzchownie. Zabawne jest to, że zapewne nie zdążą przed wakacjami, właśnie z powodu tej żałosnej skrętnicy, więc pewnie jakieś 10 ostatnich odcinków przeniosą na po wakacjach, po ponad dwóch miesiacach, bo w wakacje mieli nie grać... A z kolei, jak juz dokończą pierwszy sezon we wrzesniu, przeniosą drugi sezon- który przypominam miał wejść we wrześniowej ramówce- gdzieś na listopad. PARANOJA

Enterraz

Ale oni są nie normalni,ja czekam wczoraj a tu powtórka mówię pomylili się a dzisiaj to samo...przecież jak ktoś miał to oglądać to oglądał stracą oglądalność bo to najlepszy film na tym kanale...szok a nawet w świecie seriali napisali co będzie dalej ja tu czekam bo była zapowiedź a tu od nowa odcinki masakra i tyle czekać na następne...mogli po pierwszych 5 powtórki anie teraz

ocenił(a) serial na 6
Dodasek20

Chodzi o to że mieli zaje.bista ogladalność, wieksza 2x niz na czymkolwiek innym, wiec stwierdzili
że trzeba powtórzyć- wtedy osoby, które obejrzały 3-4 ostatnie odcinki już się zapaliły i bd oglądać od początku, reszta co oglądała od poczatku bd żałować, ale obejrzy raz jeszcze. A kasiora płynie.. Problem w tym że serial jest bardzo fabułowy, wiec to się na nich odbije i to mocno. Po pierwsze, jak odpier.dolą coś takiego, to w końcu wszyscy zaczną oglądać z internetu, dzień później ale jakby się to rozgłośniło, straciliby mnóstwo pieniążków. Po drugie, pierwszy sezon miał się skończyć w połowie czerwca, a teraz koniec bd przypadał na połowe lipca, i tu wraca wspomniany rano przeze mnie problem; w wakacje mieli nie puszczać tego. Żadna normalna stacja nie puszcza codziennych serialów w czasie tak długich przerw jak wakacje, jeszcze się taka nie znalazła. A teraz nie zdązą... ale można było coś przeczuwać, po pierwsze nie było jak zwykle po piatkowym odcinku zapowiedzi na przyszły tydzien, i nie pojawiła się ona przez cały weekend jak zawsze. Po drugie, już na początku odcinku nie pokazali, co się działo w poprzednim, jak to zwykle we wszystkich odcinkach, no i puścili zapowiedź serialu tuż przed. Jeszcze zanim ten odcinek się skończył, ten wczorajszy o 16, tutaj już wszyscy wiedzieli- violetta wraca 15 kwietnia..... wczoraj już powiedziałam dość, wiec dzisiaj się wstrzymam.

Mogł/a/byś mi wrzucić zdjecie tego artykułu na hosting? Imageshack czy coś. JAk nie wiesz jak, moge też podać nr gg

Enterraz

nie pamiętam dokładnie w jakim kraju podzielili 1 sezon na 2 połowy właśnie (tu dalej nie jestem dokładnie pewna czy tak to zrobili ale mniej więcej tak to wyglądało) 1 część puszczali przed wakacjami a 2 część na jesień i dopiero w styczniu skończył się 1 sezon

ocenił(a) serial na 6
malaikat

czyli u nas bd to samo!!!! :O:O wszelako tak to wygląda. MEEEE. Jedno pocieszenie, bd mogła wiecej razy obejrzeć Leoniade, idealna esencja leonetty, odcinki 20-40 :> :>

malaikat

np w Brazylii 1 część od września do 2 listopada, a 2 część od stycznia do marca :)

Enterraz

Wrzucę Ci albo jak co wyślę to co tam pisało, bo teraz nie mam drukarki podłączonej i nie mam jak zeskanować.

ocenił(a) serial na 6
Dodasek20

ok dziena

Enterraz

Więc w gazecie były streszczenia odcinków:
to są stare daty,ale to jest to co będzie od poniedziałku:
15.03 odc 20 Violetta podejrzewa, że Angie zakochała się w jej ojcu. Dziewczyna stara się ignorować Tomasa w imię przyjaźni z Francescą. Luca jest zadowolony , ponieważ dzięki występom uczniów, do baru przychodzi więcej gości.
18.03 odc 21 Ludmiła podpisuje kontrakt w zastępstwie Camili. Dziewczyna nie ma pojęcia, że będzie reklamować karmę dla psów.Violetta wyjawia Torres, że jej serce biję mocniej dla Tomasa. Castillo pyta ukochanego, czy to prawda, że zadedykował jej piosenkę.
19.03 odc 22 Tomas zamierza rozmówić się z Violettą,jednak umożliwia mu to obecność Franceski. Castillo i Heredia śpiewają razem w barze Resto.
20.03 odc 23 Brat Jade, Matias po kryjomu wprowadza się do domu Germana. Francesca udaje,że jest chora,żeby Violetta mogła wystąpić z Tomasem.
21.03 odc 24 Francesca rezygnujez Tomasa i życzy Violetcie szczęścia w miłości. Jade myśli,że Angie i Pablo są parą. Castillo ucieka,gdy ukochany chce ją pocałować.
22.03 odc 25 Tomas nie rozumie zachowania Violetty.W końcu dziewczyna tłumaczy mu,że nigdy wcześniej się nie całowała.Heredia zaprasza ją na romantyczną randkę.
25.03 odc 26 Babcia Violetty odwiedza Angie. Podstępna Ludmiła podszywa się pod Tomasa iwysyła z jego telefonu wiadomość,że odwołuję randkę.
26.03 odc 27 Matias przebiera się za ducha Marii i straszy Jade. Violetta mści się na Tomasie,śpiewając z Leonem.
27.03 odc 28 Heredia jest przekonany,że Violetta zakochała się w Leonie. Natomiast były chłopak Ludmiły domaga się,by Castillo zdecydowała, z kim chce się spotykać
28.03 odc 29 Ludmiła nagrywa film sugerujący,że Leon i Violetta spotykają się ze sobą.W ten sposób chce,by Tomas zapomniał o ukochanej.
Sorry,że tak późno,ale wcześniej nie miałam czasu.

ocenił(a) serial na 6
Dodasek20

o dzieki :> to była karma dla świń xddd nazywa się fat pig. No i właśnie ludmiła bd występować w przebraniu świni w reklamie i bd ją obrzucać w sql tą karmą

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

ja znam podstawy hiszpańskiego

To chyba chodzi o to, że nie podłożyli głosu, bo nie zdążyli czy tym podobne, a to, że ktoś nie obejrzał to pretekst, żeby nie było. Disney Chanel chyba nie jest takie głupie, że nie wie, że Violetta jest w internecie... Chyba...

Beezus688

Jakąś wymówkę musieli podać ale co jest prawdą w świecie mediów to już poważny temat tam to nic nigdy nie wiadomo

ocenił(a) serial na 6
Beezus688

litości, to jest poważny kanał a nie amatorskie radio z pięcioma słuchaczami. Musieli chyba wiedzieć, że powinni podłożyć głos, żeby móc oglądać. Bynajmniej tak sądzę. Jedyne ziarno logiki w tym podpowiada, że być może jeden z głosów jest niedysponowany (chrypa i podobne pierdoły) i musieli przerwać nagrywanie. Ale pamietajmy, że wiele z tych osób to już nie pierwszy dubbing, powinni wiedzieć jak radzić sobie z podobnymi problemami.
PS. Do czego było to o internecie? bo nie złapałam

Enterraz

no racja. To nie amatorzy no i taka stacja powinna wiedzieć jak obchodzić się z takimi komplikacjami. :D a nie puszczać od początku. Rozumiem jakby puścili tam pięć odcinków z powrotem ale nie 20 LUDZIE!!!!!!

Enterraz

że odcinki pojawiają się w internecie nawet tego samego dnia (po 18 i masz nowy odcinek) ale jak zdecydowali się dać na antenę to powinni trochę więcej odcinków nagrać wiem wiem to nie jest łatwa praca ale byłoby mi wszystko jedno gdyby ktoś przez parę odcinków inny podkładał głos i tak jest beznadziejny więc różnicy chyba dużej by niebyło

ocenił(a) serial na 6
malaikat

Nieee powiem ci że do leona już się jakoś przyzwyczaiłam ale jak tylko nie widać, że postać mówi np kiedy w 20 odcinku leon mówił do tomasa "tak taaak" i był odwrócony, natychmiast sobie przypominasz, że to tylko dubbing, a tak zapominasz chociaż w jakimśtam 70%, o ile skupiasz się na oglądaniu. poza tym tylko ten biedny leon mi się tak nie podobał, reszta głosów w miare

ej. Może fani by się jakoś no nwm zemścili ;P macie jakieś pomysły> tzn. nie uznajcie mnie za jakąś psycholkę czy coś w tym stylu ja po prostu tak sb myślę żeby się nim odpłacić za to że puścili od początku violette :P

ocenił(a) serial na 6
lofffu

wyżej kochana wyyyyżeeeej xddd przeczytaj moje wypowiedzi opracowałam diabelska zemste XD

Enterraz

haha MEGA. No to muszę przełączyć na nickelodeon i wyjąć baterie z pilota ;d

ocenił(a) serial na 6
lofffu

no wiem :3 I"M DEVILLLL. Ale chodziło mi głównie o to, żeby zbojkotować oglądalność XDD to o pisaniu na forach ;d;d

Enterraz

gorzej z tymi maluchami co jeszcze nie siedzą na necie, albo może na youtubie wciskać nie fajne

malaikat

no racja na niektórych stronach jest dużo osób więc tam będzie można zbojkotować. ale wiadomo pewnie powiedzą że nam odbiło wyzwą od świrów i na tym się skończy :C :O

lofffu

jak każdych fanów i psychfanów ;)

malaikat

A co rodziców lub opiekunów nie mają?

Beezus688

wytłumacz 5-latkowi dlaczego nie może obejrzeć ulubionej bajki ;)

malaikat

Hmmm.....

Najlepsze jest to, że oni mi puszczają od początku i tak:
-Violetta uczyła się w Studio 21, a teraz nawet nie wie co to jest
-Violetta miała wielu przyjaciół np. Maxi, Camila itp., a teraz nie wie kto to jest
I tak dalej, dalej, dalej. I teraz mam mętlik...

ocenił(a) serial na 6
Beezus688

mi się też strasznie myli. Niby tam bzdury bo tylko dwadzieścia odcinków, a z drugiej strony w ciągu tych odcinków zmieniło się milion rzeczy. Nie, MILION to za słabe słowo. W ogóle jak był odcinek, kiedy violetta miała egzamin z tańca, modliłam się żeby przyjeli ja do studia jeszcze w tym tygodniu, a tu nastepnego dnia ona już pierwszy projekt zaczyna... a z każdym nabiera tempa... w ogóle nie dość że to było 20 odcinków dzień po dniu, to każdy ponad 40 minut. już bym to chyba lepiej przełknęła, żeby te odcinki puścili jako 20-minutówki, może i przez dwa miesiace ale bez takich przerw, a potem juz normalnie, niż cały miesiac max informacji a potem przez miesiac nic, w dodatku robienie sokowirówka mózgu. Już nie wiem gdzie góra a gdzie dół

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

No właśnie to nie fair! Naprawde przegieli z tym....Dobra ja nie ogl. pierwszych 4 odc. no ale sie przyzwycziłam mogli zostawić. I co teraz ogl i wszytsko wiem bez sensu już Vioa tyle przeszła!

ocenił(a) serial na 6
jessi140

no, pierwszy publiczny wystep, już trzech typów do niej czuje mięte i za nią biega, miała publiczne wystepy, no może tylko jeden naprawde publiczny ale musiała się przełamać, odkryto że angie nie jest z agencji, a tak w ogóle prawie nic sie nie działo na poczatku oprócz tego wydumanego uczucia do tomasa, że wpadł w oko ludmile i że leon był po złej stronie mocy. Co za problem obejrzeć w necie nawet i te 20 odcinków a nie "dawać szanse jeszcze innym poznać violetta". Przecież oni musza wiedzieć, że to jest w internecie, w życiu nie słyszałam żałośniejszej wymówki. MIESIAC. MIESIAC MIESIAC MIESIAC

jessi140

mogli zrobić powtórki w wakacje...a teraz kontynuować tak jak leci...

mam pytanie czy tak będzie już zawsze że miesiąc leci a potem powtórki? A po za tym kto nie oglądał jego strata czemu wszyscy mają czekać? Dla mnie to jest po prostu szok jak tak w ogóle można.

ocenił(a) serial na 10
Blondi_ok

właśnie aneczka czemu nie zrobili powtórek w wakacje...żal mi tego nawet moja mama polubiła ten serial :D

ocenił(a) serial na 6
jessi140

hahahahahaha właśnie MOJA TEŻ :D wcześniej dostawała apopleksji jak włączałam disney channel a to oglądała razem ze mną xdd

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

ej ej ej! Violetta wraca już w pn ;)

ocenił(a) serial na 6
marysia000_filmaniak

trudno przeoczyć ;) od dwóch tygodni non stop reklamy lecą