PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6702
2,0 2 krytyków
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

No więc przychodzę z zamiarem powitania was na forum, bowiem jestem nowicjuszem na Filmweb, no więc trochę
zanudzę was wiadomościami o mojej osobie, ale to tylko jeden raz (chyba :D). No to tak startujemy... mieszkam w
Nowym Sączu, mam 14 lat i co najważniejsze jestem poproszę o fąfary chłopakiem, ale nie jakimś dziwnym :P Po
prostu chłopakiem. Należę do takich fandomów jak Facunators, Jorgistas i oczywiście moim idolem jest mój imiennik
Rezigiusz, możecie kojarzyć go z YouTube :D. Z fioletowego serialu najbardziej lubię między innymi takie postacie jak
Maxi, Leon, Angie i Diego, do moich ulubionych serialowych par należą Leon i Violetta, Angie i German (tak wiem niezła
patola :) ) I ostatni czasy mam zajawkę na Diegocesce, a poza serialem jestem jednym z napalonych fanów Dielarii, no
i jeszcze wieże w Fande, ale to innym razem, i co ja jeszcze mogę napisać... a no i jestem Remek to chyba było
najważniejsze. No i prowadzę jednego z wielu, blogów o Violetcie nie jest zbyt popularny, więc nie zamierzam robić
sobie darmowej reklamy. No to liczę na miłe powitanie, ale to chyba jak każdy na początku... Hasta Pronto :D.

MaximilianoPonte

Nie musisz zwracać się do mnie po nicku, jeżeli zechcesz, możesz mówić mi po imieniu, jak wszyscy tutaj - a na imię mam Ewa :D
V-lovers... nie jestem lewna, czy w moim przypadku nie jest to termin nieco przesadzony. Podczas emisji pierwszego sezonu mogłam tak o sobie powiedzieć - uwielbiałam ten serial i czekałam na odcinki z zapartym tchem. Lubiłam Leośka, a Tomasa jeszcze bardziej :> A co ważniejsze, lubiłam główną bohaterkę.
A kiedy przyszedł drugi sezon... Tomasa nie było, Leoś stał się dla mnie irytujący i mdły (to pewnie przez ten brak Tomasa!), a Violka stała się dla mnie szczerze nie do zniesienia. A co to za V-lovers, która nie lubi panny Fioletowej? XD Teraz ten serial oglądam dla postaci innych niż Violka i Leon.
Lubię Fran i uwielbiam Diego :3 Jestem gotowa bronić go zawsze i wszędzie, jak np. w nie aż tak dawno prowadzonej dyskusji nt. jego postawy w drugim sezonie. Więc tak uprzedzam, jakby co :>
Leomasa brak, to jeden z najlepszych parringów ever!
Braco brak, a tak go uwielbiałam...
Bloga prowadzę z Moniką, Lilka chyba na dole dała Ci już linka, ale ja też dam: http://i-n-s-i-d-e-and-o-u-t-s-i-d-e.blogspot.com/
Na pewno przywykniesz :>
Wiem, dwóch mężów to patola xd Ale co ja zrobię, że nie mogłam się zdecydować, którego wybrać? XD
Ale wiesz co, powiem Ci więcej. To forum to jest jedna wielka patola xd Co akiś czas wyprawiamy imprezki, upijamy się mlekiem z Biedronki, tańczymy na stole i czasem zdarza nam się jeździć na Pimpusiu, czyli na naszym jednorożcu XDD O, na przykład wczoraj tak było, tylko w wersji bez jednorożca xd
Tak mówiąc serio, nie uważam, że jestem zdolna :>

MaximilianoPonte

No hej, Remku.
Nie będę o sobie pisać, bo wychodzę z założenia, że tak niezwykłej osoby jak ja nie można opisać czymś tak prozaicznym, jak słowa. A zresztą, takiego ideału jak ja, nie da się nie znać.

MaximilianoPonte

Czeeeść! :) Jestem Justyna, w sierpniu kończę 14 lat i mieszkam w kuj-pom. Uwielbiam Naxi, Pablangie, Fedemiłę, Marcesca mi się przejadła, ale nadal ich lubię, no i też mam fazę na Diegcesce xD Trololo, też jestem psychofanką Dielari, hahaha :P Z aktorów najbardziej lubię Lodo, Clari i Diego, a z postaci Fran, Angie, Diego, Lu i Fede. No i... w zasadzie to chyba wszystko xD Witaj w naszym gronie :)

ocenił(a) serial na 8
kislowa

Hejjj :D. Dobra jesteś Justyna, w sierpniu kończysz 14 lat (szczególnie napisz swoją datę urodzenia muszę ci je złożyć :d). Dobra nie jest źle ale Pablangie ? No wiesz nic do nich nie mam ale oni pasują do sb wyłącznie jako przyjaciele anie jako prawdziwa para nie wyobrażam sobie ich za 20 lat leżących na łóżku i macających się :D. A z takim Germitem to co innego, on ma magiczne ręce w końcu jest inżynierem :D. Marcesca fajna para do czasu, zabrali i z każdym odcinkiem bardziej ich słodzili aż wyszła mieszanka wybuchowej słodkości. Diecesca piękna para Diego i ona po prostu malina. Ja psychofanem, ale to tylko szczegół wydaje mi się że Fande są w takiej sytuacji jak kiedyś Dielarii. No i kogo najbardziej lubię napisałem u góry, widzę że nie przepadasz za panem idealnym Leonem :D.

MaximilianoPonte

Haha, 18 sierpnia, dziękuję :) Jeny, muszę się ogarnąć XD Teraz mam przed oczami Germana ;-; W zasadzie nie mam nic do Germangie, ale wolę Pablo i tyle :D Tak, tak, Marcesca jest już za słodka, a za to Diegcesca, która jest teoretycznie niemożliwa, ale w tym serialu wszystko jest możliwe, więc ta para mnie intryguje. Też tak myślę, przynajmniej teraz mamy potwierdzone Dielari :3 A co do Jorge/Leona, to też ich lubię, ale nie tak bardzo jak tych co napisałam :> Vines Jorge są genialne, wiele razy nie mogłam się przestać śmiać.

ocenił(a) serial na 3
MaximilianoPonte

Dobry, młodzieniaszku xD Wybacz mi moje haniebne spóźnienie, jednak internet nie był łaskaw zrobić mi przysługi i w ogóle BYĆ internetem. Niewazne.
Ja jestem Sarra. Pamiętaj o podwójnym r, jeżeli chcesz żyć.
I teraz moja rozkmina - jak taki, sprawiający wrażenie normalego faceta osoba, która lubi Naxi i wierzy w Falbę (chwała Ci za to!) może jednocześnie być fanem takiej patologii jaką jest Hermężi i drugiej patologii jaką jest Diecesca... xD
W każdym razie witamy Cię w naszych skrommnych progach :D

ocenił(a) serial na 8
KeThA

Witaj Sarro :D.
Germangie to niezła ale jednak cały czas słodka patola.
A Diecesca jest całkiem spoko, trochę nienormalna, wręcz nie możliwa ale cały czas realna. Wyobraź sobie ich wspólne momenty tak jak w piosence Federico :D.

ocenił(a) serial na 3
MaximilianoPonte

Do porzygu.

ocenił(a) serial na 8
KeThA

Sarro, on wierzy w Fande, nie w Falbę. :P

ocenił(a) serial na 3
julia_555

O kurde o.O Koniec tego dobrego, ma przerąbane u mnie xD
Dzięki Juleczko za zwrócenie uwagi. Czytam to co chcę :d

ocenił(a) serial na 8
KeThA

Ale jest za Naxi, nie? :D

ocenił(a) serial na 8
julia_555

Tak jestem za Naxi. Jeszcze jest ze mną dobrze. :D

ocenił(a) serial na 8
MaximilianoPonte

Haha, cieszę się. :)

ocenił(a) serial na 8
MaximilianoPonte

Witaj, widzę że już poznałeś Marciaka, naszą napaloną fankę Bufona, tirentiren i Red Tube, cieszę się że miło Wam się rozmawiało i trzymam kciuki za dalszy rozwój tej relacji, pozdrawiam, Marcundonatorka4ever <3

ocenił(a) serial na 7
LadyRedCoat

Asia.... ogar XD

ocenił(a) serial na 8
mardasek

Ogarniam skarbie, chce Ci pomóc ;>

ocenił(a) serial na 7
LadyRedCoat

W czym, kwiatuszku? ;>

ocenił(a) serial na 8
mardasek

W znalezieniu miłości oczywiście <3

ocenił(a) serial na 7
LadyRedCoat

Nie potrzebuje... mam Stefana :c

ocenił(a) serial na 8
mardasek

Potrzebujesz, nawet jeżeli o tym nie wiesz... I Bufon będzie zazdrosny ;> Umówię was na randkę.

ocenił(a) serial na 7
LadyRedCoat

Ach, ty kochasz bawić się w swatkę xD Sorrki, ja jestem wierna swoim ideałom :C

ocenił(a) serial na 8
mardasek

Jakim ideałom? Masz na myśli Sarnę? ;>

ocenił(a) serial na 6
mardasek

A ja jestem Kasia i zostałam zmuszona przez Asię, tą LadyRedcośtam, żebym napisała, że ją kocham :D
Naxi, Diegocesca i Marcundo <3 Najlepsi :3

ocenił(a) serial na 8
Kathrina_D

Wiem, kochasz mnie, do niczego Cię nie zmuszałam. I o Germasi pamiętaj!

ocenił(a) serial na 8
mardasek

Stefana i parufke masz... To już dwa, miłość wisi w powietrzu <3 Tirentiren!!!

ocenił(a) serial na 6
LadyRedCoat

Szukamy Ci zamiennika Bufona ;>

ocenił(a) serial na 8
Kathrina_D

Jest bliżej, nie będziesz musiała zapierniczać aż do Argentyny!

ocenił(a) serial na 8
LadyRedCoat

O Red Tube tyle wspomnień <3 Ale tutaj nie o tym :P Tak ja się też cieszę że na razie rozmawia się nam miło, może nie zaciągamy się nożami na podwieczorek :D. Trzymaj kciuki :3

ocenił(a) serial na 8
MaximilianoPonte

Trzymam, Marciak jest otwarta na nowe znajomości, bardzo lubi tirentiren i hmm... płeć przeciwną, ostatnio jej ukochany Bufon zdradził ją z jakąś laską z YT więc... droga wolna ;>'

ocenił(a) serial na 2
MaximilianoPonte

Dobra, to ja też się przedstawię - Zuzka. Jestem siostrą Sarry.
Kocham Naxi i Marcię, więc powinniśmy się dogadać, choć Germangie mnie przyprawia o odruch wymiotny.
Zareklamuj swojego bloga! My mamy tu mnóstwo pisarzy i to zdolnych, dołącz do tego grona! :D

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Mnóstwo zdolnych pisarzy, a w ich czołówce niezaprzeczalnie jest Zuzia.^^

ocenił(a) serial na 2
wesolutkabardzo

Która to? Chyba jej nie znam.

ocenił(a) serial na 3
tears_in_heaven

Nazywa się Tears in Heaven, na pewno kojarzysz. Bardzo znana.:D

ocenił(a) serial na 8
tears_in_heaven

No hej Zuzo. :D
Co może przyprawiać się w tak patologicznym związku o wymioty ? To jest sama chemia. ;)
Nie będę się reklamował, nie ma po co może kiedyś dołączę do waszego grona zdolnych pisarzy o_o.

ocenił(a) serial na 8
MaximilianoPonte

Każdy pisze, to ja też.
Jestem Karolina, trzynastka, fanka Naxi i wgl. Marcundo rządzi! ;>
Germangie taka patola, wolę Pablangie.
No i tirentirentiren!

ocenił(a) serial na 8
mechi3030

A Germasia?!

ocenił(a) serial na 6
LadyRedCoat

Germasia oczywiście też ;> Tirentiren :D Germangie też uwielbiam, chociaż patola! :D W sumie jak Germasia trochę ;>

ocenił(a) serial na 8
Kathrina_D

Germasia jest większą patolą ;> A ja kocham jeszcze: Diesię, Serrę, Fiuzię.

ocenił(a) serial na 3
LadyRedCoat

Nie kochasz Leoni? ;(

ocenił(a) serial na 8
wesolutkabardzo

Nie ufam mu, wybacz... Znajdę Ci innego!

ocenił(a) serial na 8
Kathrina_D

Germasia i Diesia, najlepsze!!! I tirentiren ;>

ocenił(a) serial na 8
mechi3030

My się wszystkie tirenujemy ale Marcundo najbardziej ;> I Jorgolina!

MaximilianoPonte

Hej, jestem Paulina (po moim nicku trudno się domyślić ;/)
No i tak, żeby nie wchodzić w szczegóły; jestem Hot 16 (właściwie to dopiero w sierpniu będę). No i tego... uwielbiam Camilę, Ludmiłę, Diego i Fede. Nie lubię Francesci, Naty, Angie i pewnie jeszcze kogoś ale mniejsza o to xd Moje pary to; Fedemila, Pablangie i wszystko co związane z Camilą (wszelkie Caxi, Semi, Diemi i co tam jeszcze jest) A Naxi i Marcesca są mi obojętne, ale lepiej jakby ich nie było. To tyle o serialu ;d
A z aktorów najbardziej lubię Mercedes ;] I wolę Fande od Dielari
Prywatnie, to najbardziej interesuję się sportem. Uwielbiam piłkę ręczną <3 i nożną coraz bardziej ^^ Lubię śpiewać i grać na gitarze (moje cudowne poczucie rytmu pozwala mi także grać na dżambie) Tańczyć też lubię, ale sama, bo zauważyłam że muzyka mi przeszkadza w tańcu i moim partnerom się to nie podoba (normalnie jak Tinka :D) Uwielbiam czytać książki. I jak prawie wszyscy na tym forum, uwielbiam Harrego Pottera ;3 Poza tym, niedawno zaczęłam się uczyć hiszpańskiego ;p Nie prowadzę i nie czytam blogów (no dobra, czytam VPL)
Miło mi Cię poznać ;3

ocenił(a) serial na 8
paulina25174

No faktycznie, długo musiałbym się zastanawiać :D.
Hot 16 już cie lubię. A czemu to Fran nie lubisz, co taka miła istotka mogła ci zrobić.
A Angie no wiesz, czym mogła ci zawinić? Fedemiła jest sweet tylko żeby jej nie przesłodzili jak Fran i Marco.
Kolejna osoba z Pablangie co z wami jest, nic nigdy nie pobiję słodkości tak patologicznego związku jak Germangie.
Widzę że masz zajawkę na Cami... ogólnie szkoda że w serialu spychają ją na bardziej boczny tor. Nie... jak Naxi
może być ci obojętna... przecież jest jedną z najpopularniejszych par. Co do Marco i Fran to się zgodzę oni nic nie
wnoszą to fabuły, Maxi chociaż pomógł Naty oderwać się od Ludmiły i pozwolić jej uwierzyć w własny talent. A
Marco i Fran to jest po prostu związek podtrzymywany na siłę... Jak to z Fande jest to jeszcze nie wiemy, ale na razie cieszmy się Dielarii.
Uważam że jest to dokładnie taka sama sytuacja jak na początku istniała u Dielarii po prostu utajają związek a z dnia na dzień udzielą wywiadu w którym powiedzą że są razem od roku i nie chcą tego ukrywać. Sport to ja lubię ale to chyba normalne (kibicowałem Argentynie), mam nadzieję że kiedyś mi coś zaśpiewasz albo zatańczysz :P. Powiadasz książki, co aktualnie czytasz, lub niedawno czytałaś ? O nie wspominaj o Harrym moja druga miłość po prostu wszystkie wątki znam na pamieć. Aż po horkruksy (czy jak się to pisało) do śmierci... tego którego imienia nie można wymawiać :D. Ja też uczę się jakiś tydzień, Powiadasz że czytasz Violetta Polska, i jeszcze jakieś blogi Magie Disneya ? Może jeszcze czytasz ten bodajże Violetta Polska 2, kojarzę ich bo prowadzi go mój już w kolei 3 imiennik. Mi też miło i także napisz kiedy masz urodziny będę składał życzenia jak szalony :D.

MaximilianoPonte

Fran nie lubię bo jest taka słodka, taka doskonała, taka dobra, tak zapatrzona w Violcie... mój Booooże -,- A Angie nie lubię bo lata za Violką jak głupia, wiecznie ma jakieś problemy, w pracy jej wiecznie coś nie pasowało, cały czas stwarza jakieś problemy, nie wie czego chce, to jej pierwszo-sezonowe kłamanie te też masakra...
A Pablangie dlatego że Pablo jest fajny i zasługuję żeby być z kimś kogo kocha (bo na Angie jest za fajny ;d)
Naxi nie lubię głównie dlatego że jest tam Naty :D
Ja kibicowałam Brazylii, a w finale Argentynie (w głębi serca wiem że Niemcom się należało bardziej zwycięstwo, ale nie moge w sobie stłumić tej nienawiści do wszystkiego co związane z Niemcami)
Czytam tylko VPL, ale to i tak nieliczne posty, bo wszystko o Tince i mniej ciekawych rzeczach i tak omijam ;d
Urodziny 9.08 ;)

ocenił(a) serial na 8
MaximilianoPonte

Hejka, miło mi cię poznać. Właściwie na fw jest nie wielu chłopaków. No, Alex nie pojawił się tu od ferii, Kuba rzadko bywa, a Sebek... fan Martiny, Caxi i (za jakie grzechy?) mój szwagier, chłopak Sarry, który nie karmi jej kota. :D
Fan Rezigiusza? Moja siostra uwielbia minecrafta i ciągle go ogląda. Ja też bardzo go lubię, choć niekoniecznie jestem , fanką gier komputerowych. Oglądasz jeszcze jakiś youtuberów? Ja osobiście lubię jeszcze Polskiego Pingwina i Multiego :).
A jeśli chodzi o Violettę. Nie lubię głównej bohaterki, co akurat tutaj jest normą. Kocham Naxi, to moja ulubiona para. Lubię jeszcze Lenarico, Marcesce i Diemiłe. Co do Leonetty? Jest mi obojętne, choć uważam, że Leon zasługuję na kogoś innego.
Co do filmwebowej rodzinki. To gorsza patola niż Germanszi xD. Ja jestem w niej siostrą wspaniałeś Sary i Zuzanny. Widzę, że poznałeś naszego kochanego Marciaka, żonę Maxiego (My mówimy na niego bufon). Fankę tirenta, wielkiego hitu!
Zapomniałabym napisać czegoś o sobie. Mam na imię Liliana, ale wszyscy mówią na mnie Lilka. Mam 15 lat, kocham pisać opowiadania o Naxi i grać w siatkówkę. To chyba tyle. :)

LuLuComello

Ja Ci dam "za jakie grzechy?", bądź ze mnie dumna xD

ocenił(a) serial na 8
Sebek7771

Podaj mi jeden przykład czemu mam być z ciebie dumna? xD

LuLuComello

Lubię Marcescę, którą lubisz ty i też mam 15 lat 8-) Jak bliźniaki normalnie ^^

ocenił(a) serial na 8
Sebek7771

Jesteśmy wręcz identyczni xD. Chociaż powiem ci, że przeraża mnie to, że mamy jakiekolwiek wspólne cechy ;D. Cóż, polub Naxi, a przestaniesz nas denerwować, a Sarra będzie z ciebie dumna. Na Martine jakoś przymknie oko. I nakarm jej kota!