Oczywiście. Niecierpliwie czekam. Jak na razie jest nuda, nic się ciekawego nie dzieje. Dzisiaj też oglądam. Teraz właśnie. Clement leci na Violkę. -.-
Mi się wczoraj zacinało to poszłam spać i teraz będę oglądać ; ) Ale póki co faktycznie jest trochę nudno
Ja nie xD Muszę się jakoś obronić przed spojlerami, bo ten sezon jest naprawdę dobry i chcę z ciekawością, niewiedząc co się stanie, zasiadać przed telewizorem, kiedy zacznie się w Polsce :D
Ale ja nie chcę Violetty oglądać jako serial edukujący, tylko jako ciekawą telenowelę xD
I jakoś wątpię, że szybciej się nauczę. Wolę o 16 obejrzeć po polsku, a o 20 przełączyć język na oryginał, będę wiedział w pełni o co chodzi :P
Ja się uczę zdecydowanie szybciej, a oglądam tylko ze względu na hiszpański xD
Dokładnie jak ogłada się w oryginalnej wersji to szybciej mózg rejestruje nowe słowa i potem więcej się rozumie.
Jak ja bym oglądała najpierw po polsku to potem po hiszpańsku bym nie słuchała, z napisami to samo. A jak przeczytam jakieś słowo, a potem je gdzieś usłyszę to już je pamiętam ; )
Ja oglądałam ale nie online. Niestety niewiele rozumiem, oprócz jakiś pojedynczych słów, ale chcę się nauczyć hiszpańskiego, więc oglądam. Zawsze coś można wyczytać z mimiki twarzy bohaterów :D