PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Opis odcinka 43

ocenił(a) serial na 10

Viola jest zaskoczona wyjazdem Fran i chce wiedzieć, dlaczego. Proponuje, by zamieszkała u
niej (jak w 41 Camila). Dziewczyny płaczą. Pablo rozmawia z Leon i w końcu wychodzi na to, że
chłopak jednak zostaje w Studio. Ludmila krzyczy na Naty, że Maxi słyszał wszystko, co ona
mówiła. Esmeralda chce wyprowadzić się z domu Castillo, ale German namawia ją by została.
Jade jest wkurzona, że Matias wyjechał i coś rozmawiają o jego nowym samochodzie.
Dziewczyny cieszą się, że Viola odzyskała głos, a German jest zaskoczony, że wreszcie się do
niego odezwała. V obiecuje, że jej zachowanie się nie powtórzy i wcześniej mówi, że go kocha.
Maxi opowiada chłopakom, ale żadnego z nich to nie interesuje. Andres znów użala się nad
wyjazdem Libi, co wkurza Marco. Maxi znów mówi, że Ludmila i Naty coś planują, ale nie wie
co. Pyta się Leona, czy to go nie obchodzi. Leon twierdzi, że to nie jego problemy, a on teraz
musi skoncentrować się na Studio i motocrossach. German przychodzi z kwiatami. Ramallo
śmieje się, że to dla niego. Tłumaczy mu, że to dla Esmeraldy i wychodzi. Przychodzi Olga,
zabiera kwiaty, które ma akurat Ramallo, bo uważa, że to dla niej i nie słucha go w ogóle. Gdy
Olga wychodzi, pojawia się German, który idzie do Studio jak Jeremias, by obserwować Violę.
Marco gra "Hoy Somos Mas", przychodzi Francesca i rozmawiają o ich uczuciach, o tym, że ona
jest szczęśliwa jak ona jest przy nim, o miłości na odległość. Francesca mówi Marco, że dla
niej ich miłość jest wyjątkowa i się przytulają. Esmeralda chce się wymknąć i wyprowadzić, ale
Olga ją zatrzymuje i opowiada o kwiatach, które dostała od Ramallo. Angie gra "Algo Se
Enciende", przychodzi Viola i mówi, że bardzo jej się to podobało. Angie chce wiedzieć,
dlaczego Violetta nie była na zajęciach. Tłumaczy, że źle się czuła. Później chce dodać parę
zmian do piosenki Angie, co oczywiście podoba się jej ciotce. Przychodzi Marotti i Angie musi
wyjść. Mężczyzna karci dziewczynę, że miała oszczędzać głos. Wszystko słyszy Diego,
dowiaduje się, że Viola straciła głos i wkurzony wychodzi. Jeremias w pokoju nauczycielskim
wpada na Angie, która chce z nim porozmawiać, ale jak wchodzi Pablo, ona wychodzi. Naty robi
wielkie wejście dla Ludmily, co nie podoba się Camili. Ludmila szuka miejsca w ich
kalendarzu na ich spotkania. Jade chce wyjechać, ponieważ kocha Germana, o on kocha
kocha Esmeraldę. Matias ją powstrzymuje. Naty, Ludmila i Camila będą śpiewać "Ven y
Canta". Wszystkie pomysły Camili podobają się Naty. Matias rozmawia z Jade o ich planie.
Jeśli się powiedzie Esmeralda złamie serce Germanowi i wtedy ona będzie miała szanse.
Maxi śledzi Naty. Gdy ona się odwraca, on się chowa, ale w końcu udaje jej się go przyłapać.
Rozmawiają, ona twierdzi, że ją śledzi, a on że po prostu przechodził. Przerywa im Ludmila,
którą denerwuje Maxi. Później idzie do Diego i znów chce go wyśmiać, ale on mówi, że ich plan
idzie idealnie i odchodzi. Camila śpiewa "Algo Suena En Mi" i wychodzi. Do Studia przychodzi
Lara. Violetta mówi, że nie ma Leona, ale okazuje się, że ona przyszła do niej. Chcę wiedzieć,
co Viola czuje do chłopaka. Przychodzi Leon i wychodzi z Larą. Jackie chwali Violettę, później
po zajęciach Gregorio chce rozmawiać z nauczycielką i zatrzymuje Violę. Później podchodzi do
Jackie i coś jej szepcze o tym, że ona jest twarzą U-mix i zaczynają się kłócić. Jeremias
(German), który również był w sali staje po stronie Jackie. Violetta i Diego się godzą. Grupa
Fran, Broduey i Marco ma próbę. Dziewczyna ma śpiewać. Andres znów zaczyna paplać o tych
swoich problemach z Libi, co wkurza Marco, ale Francesca go uspokaja. Zaczyna śpiewać
piosenkę, ale nie może, bo zaczyna płakać i wybiega (Hoy Somos Mas mówi o tym, że tutaj
zawsze było lepiej, bo są razem, a ona musi wyjechać). Marco chce biec za nią, ale chłopaki go
zatrzymują. Maxi i Andres chcą wiedzieć, czy wszystko w porządku. Nie jest, Francesca
wyjeżdża do Włoch i to własnie krzyczy Marco, a później wybiega. Jeremias śledzi Diego i
Violettę, którzy idą do chińskiej restauracji, ale zaczepia go Angie i musi z nią iść do tej samej
knajpy. Esmeraldę zatrzymuje Ramallo z kwiatami. Kobieta rozmawia z nim, że daje jej te
same kwiaty, co Oldze. Rami wszystko tłumaczy, że to są kwiaty dla niej od Germana, ale Olga
pomyślała, że to dla niej. Gdy mężczyzna odchodzi Esmeralda chce się wyprowadzić. Gdy
otwiera drzwi wpada na Matiasa i się na niego rzuca, a Jade nie rozumie, co oni robią.
Jeremiasa wkurza bliskość Diego i Violetty, i w ogóle nie słucha Angie. Mężczyźnie z oobsługi
wydaje się, że skądś zna Jeremiasa. Maxi biegnie za Naty, która nuci "Peligrosamente Bellas" i
zatrzymuje ją. Próbuje ją przekonać, że Ludmila nie jest taka jak jej się wydaje (nie jest za
bardzo inteligentna, nie jest za bardzo utalentowana). Wszystko słyszy blondynka. Jackie nadal
jest zła na Pablo, mężczyzna ją przeprasza i daje czekoladki. Po chwili si godzą i całują, co
widzi Beto (zakochany w J) i mdleje. Jak to zauważa Gregorio biegnie do mężczyzny, a później
patrzy na Pablo i Jackie i zaczyna domyślać się, co się stało. Jeremias ze złości na bliskość
Violi i Diego łamie pałeczki (które miały posłużyć do jedzenia), Angie zauważa, że patrzy na
Diego i Violetta. Udaje, że myślał, że to Camila i Broduey. Angeles podchodzi do Violi i Diego.
Wszyscy z obsługi idą zobaczyć, czy ta osoba, która siedzi w restauracji to ta osoba, która im
się wydaje.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Jak się rozpisałaś xd Dzięki ci, że to wszystko piszesz. Będziesz teraz tak opisywać wszystkie odcinki?

ocenił(a) serial na 10
majka5454

Będę, będę pisać na filmwebie i mam specjalnego bloga, na którym dodaje tłumaczenia piosenek, tak aby dało się je śpiewać, wrzucam opisy odcinków.

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

To fajnie:)

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

A pisałaś streszczenie 42?
Pewnie pisałaś, ale ja nie wyłapałam. Mogłabyś podesłać link do bloga?

ocenił(a) serial na 10
askala128

http://violetta-polonia.blogspot.com/
Proszę bardzo, jak nie możesz znaleźć tego tematu to na blogu możesz zobaczyć ;)

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Bóg zapłać. :))

MagdaJulka

O co chodzi z tymi ludźmi z knajpy? Bo zbytnio nie rozumiem xd.

ocenił(a) serial na 10
kislowa

Kojarzą Germana.

MagdaJulka

dzięki :)

ocenił(a) serial na 8
MagdaJulka

Dziękuję za opis :) Mega !

ocenił(a) serial na 1
MagdaJulka

ile straciłaś czasu na pisanie tych wypocin
to znaczy doceniam to co robisz bez żadnego sensu no bo to przecież nie twoja wina że ten serial to taka klapa

ocenił(a) serial na 10
olga123_filmweb

Nie wiem, pewnie godzina mojego życia uleciała, ale lubię ten serial i zabronić mi tego nie możesz ;) Skoro wiem, co się dzieje to mogę to innym przekazać. Szanuje, że nie lubisz tego serialu, ale wystarczyło to tylko nam oznajmić.

ocenił(a) serial na 1
MagdaJulka

nie zabraniam ci tego robić jestem tylko pewna podziwu, że się namęczyłaś

ocenił(a) serial na 10
olga123_filmweb

Dziękuje ;)

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Fajnie, że opisujesz, bo nie za bardzo mam czas oglądać, a chcę być na bieżąco :-). Dzięki

ocenił(a) serial na 10
Bangie

Nie ma za co. Mi ta godzina na pisanie opisu nic nie ujmuje, a raczej zajmuje czas, który leżałam na kanapie, więc piszę ;)

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Jesteś super, że piszesz te streszczenia :) Robię teraz tak, że czytam twoje streszczenie i oglądam odcinek wtedy chodź coś tam wiem :)

ocenił(a) serial na 10
Lovely1

Spoko. Cieszę się ;)

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Kiedy 44 streszczenie

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

hahaha dziękuję, uwielbiam cię