Która z serialowych piosenek najbardziej wam się podoba i dlaczego? Mnie na przykład z 1 sezonu bardzo przypadły do serca "Voy por ti" i ostatnio "Veo veo". Ale najbardziej
lubię piosenkę z 2 sezonu "Ser mejor", mogłabym jej słuchać bez końca. Jedyne co mnie w niej denerwuje to moment, w którym śpiewa Tomuś i strasznie sepleni, jak to on
("El resto lo hará tu corazón"- ostatnie słowo szczur wymawia "korafon" czy jakoś tak). Ale piosenka jest śliczna.
Ser mejor jest z 1 sez. ;d
Voy por ti, Podemos, Junto a ti, Veo veo, Hoy somos mas. ;d
serio? byłam pewna, że z 2, chociażby dlatego, że leci w zwiastunie 2 sezonu ;) to się cieszę, bo uwielbiam tą piosenkę.
ser mejor skomponowała violetta pod koniec, w momencie kiedy (SPOJLERSPOJLER) kiedy german odkrył prawdę o studiu i chciał natychmiast wywieźć violette ;)
Ser mejor, Podemos, Voy por ti, Junto a ti, Veo veo (strasznie mi się to z Marco kojarzy ^^), Verte de lejos, Habla si puedes itd. xd
ale jest też wersja Ser mejor z drugiego sezonu jak i to co na koniec pierwszego sezonu śpiewa Leon i to co śpiewa Tomas śpiewa Leon xd
Podemos, Voy por ti, Junto a ti, Veo veo i Ser mejor, ale z Ser mejor to to: ht t p : / / w w w . y o u t u b e . c o m / w a t c h ? v =h y u v P sO Y k 4 A
18, zajebistych piosenek, trudno wybrać najlepszą. Jednak jeżeli już musiałabym, to podemos. Nigdy nie słyszałam tak pięknej, romantycznej piosenki w dodatku z idealną do tego muzyką
dziwne że cuando me voy i are you ready for the ride ci sie nie spodobaly ;p to moze zabrzmiec dziwne ale mam wrazenie ze tb powinny sie spodobać XD
Nie słyszałem ich wcześniej, ale i tak nie przepadam za rapem <chyba,bo nie znam się na tym zbytno xd>.
Wszystkie piosenki sa zajebiste! ;))) Trudno wybrac ale jak bym musiala to mega piosenkami sa:
Ser Mejor
Hoy somos mas [videiclip jes super]
Veo veo
Junto a ti
Voy por ti (spiewane przez Violette i Tomasa)
Tienes Tod
Te creo
Dile Que Si
Wszystkie piosenki są świetne. :D Ale najbardziej to chyba Veo Veo. No i oczywiście te, w których śpiewa Leon. <3
Uwielbiam Veo Veo. Ogólnie nie słucham... "takiej" muzyki (bo zazwyczaj to gustuję w odmianach metalu), ale ta piosenka (szczególnie w wykonaniu Angie z Franceską i Camillą w chórku) wprost ubóstwiam. ;)
Do swojej listy dorzucam:
1.Algo suena en mi<3
2.Habla si puedes
3.Hoy somos mas <2 sezon>,
4. Tienes Todo
5.Dile Que Si
6.Te esperaré <gdy śpiewa to Luca albo Violetta, nie Tomas czy Leon>
7.Ser mejor
8.Verte De Lejos
9.Entre tu y yo
10.Te creo
jak tam lubię klasyczne "En mi mundo" :D
"Ven y canta" też świetne <3
refren (tylko refren) Tienes Todo jest ok ;)
"Ser Mejor" trochę wolna ale ładna ;]
Mi się prawie wszystkie podobają :P
En mi mundo
Te creo
Habla si puedes
Voy por ti
Algo suena en mi
Veo veo
Podemos
Ser mejor
Hoy somos mas
Jak już tak piszeci o piosence "Ser Mejor", to muszę stwierdzić, żem mam na jej punkcie fioła. Dowód?
Ezgaminator sprawdzający mój arkusz maturalny z matematyki na ostatniej stronie brudnopisu znajdzie zapisaną pierwszą zwrotkę i refen tej piosenki :D =)
Zależy jak dla kogo, ale mnie pozytywnie zaskoczyła i dla mnie była łatwa.
Liczę gdzieś na 70% ;) :)
Temat już dość stary i widzę że kiedyś już tu dodawałam komentarz, ale co mi tam, wypowiem się jeszcze raz, gust mi się zmienił trochę od tamtego czasu xd
zawsze podobało mi się to klasyczne En mi mundo ;] jest to przewodnia piosenka tego serialu, melodia wpada w ucho, ogólnie ok ;]
z pierwszego sezonu wszystkie piosenki mi się podobają a szczególnie "Junto a ti", "Te creo", "Algo suena mi".
Gdy zaczęłam słuchać piosenek z sezonu pierwszego pomyślałam że to jedna wielka pomyłka. Uważałam że producenci chcą na siłę unowocześnić te piosenki. Ale z czasem zaczęłam się przekonywać ;] "alcancemos las estrellas" w wykonaniu Ludmi jest świetne :D "Entre dos Mundos" też niczego sobie (no bo Leoś :D ). Ostatnimi czasy nawet "yo soy asi" mi wpadło w ucho, ale to dlatego że siostra słuchała :p
swoją drogą angielskie wersje nie przypadają mi do gustu ;/ wyjątkiem jest "ser mejor" w wykonaniu Camili ;] Ta wersja jest udana ;D
Właściwie to w drugim sezonie brakuje mi tego stylu piosenek jaki był w pierwszym ;
podemos ubóstwiam, poza tym en mi mundo i habla si puedes. Ale wszystkie mi się podobają tak ogólnie.
Corafon się śpiewa typowo po hiszpańsku. Taka jest wymowa. On nie sepleni :)
Ja uwielbiam: Te esperare, Podemos, Ser Mejor i Veo Veo. Powiem wam, że te piosenki z 2 sezonu są już słabsze i mniej mi się podobają ;/
Standardowo ubóstwiam: Podemos, Voy Por Ti, Entre Dos Mundos i Verte De Lejos (wszystkie w wykonaniu Leona <3).
A tak pobocznie to: Euforia, Quero Te Fazer Feliz, Yo Soy Asi [a zwłaszcza videoclip (chcwila w której Vilu wyobraża sb Leona - boska !)], Tienes El Talento, Ser Mejor, Veo Veo i wiele, wiele innych :D
Już się tu kiedyś wypowiadałam, ale wypowiem sie i dziś, bo trochę mi się zmieniło :D
Codigo Amistad, Podemos, Ser mejor, Te esperare (nie w wykonaniu Tomasa), Voy por ti (najlepsze to chyba jak sam Leoś śpiewa), Entre dos mundos, Alcancemos las estrellas (wyk. Fran), Tienes el talento, Juntos somos mas, Destinada a brillar, Verte de lejos, Habla si puedes i ostatnimi czasy podobają mi się te wykonane po włosku - Ti credo (wyk. Lodovici.), Nel mio mondo (wyk. Lodovici), Vieni canta.
Ale tak ogólnie to chyba prawie każda piosenka mi się podoba.
Nie mogę jednak przegryźć "Te creo", choć mi się podoba, przez tekst. Bo kurczę, piosenka napisana jest dla chłopaka, którego nawet tak na prawdę nie znała, a tekst .. I te ciągłe "Te quiero", choć jak już pisała nawet go wtedy nie znała.
Co do "Entre tu y yo" tekst przesadzony zupełnie tak samo, choć po prostu kocham wykonaniu Jorge. ♥