PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Polski dubbing -,-

ocenił(a) serial na 10

Ja pitolę. No tego się inaczej nie da nazwać.
Cudowni polscy tłumacze z DC tak przetłumaczyli rozmowę Angie z matką, że ręce opadają. (A w
ogóle, ciągle tłumaczenie jest niedokładne, zauważyłyście?)

No chodzi mi o to:
Angie: Soy su cuñada (co znaczy - jestem jego SZWAGIERKĄ). A kochany DC przetłumaczył to
jako - jestem jego KUZYNKĄ -,- Może to nic takiego, ale jeśli ktoś by nie wiedział, jaki stopień
powinowactwa jest między nimi (szwagier/szwagierka) to pomyślałby: Patologia. Ale taka na
maska. Zakochała się w kuzynie, według DC. Zawsze spoko.

I jeszcze to:
Jej mamuśka: German no es una buena persona (German nie jest dobrym człowiekiem)
Angie: German es una buena persona (German jest dobrym człowiekiem)
A DC przetłumaczył to - jest WŁAŚCIWĄ (-,-) osobą. WTF?!

Ja wiem, że było wiele podobnych błędów w tłumaczeniu i ja się staram ignorować. Ale nie mogę
no nie mogę. Ręce opadają.

Skailes

Cóż, w przypomnieniu poprzedniego odcinka było inaczej niż zostało to powiedziane.
Mianowicie, Violetta w poprzednim odcinku powiedziała:
"Skoro Angeles była złą osobą to chyba nadal nią jest i chciałabym zobaczyć gdzie pochowano moją babcię"- coś w tym stylu.
W przypomnieniu
"Skoro Angelica była złą osobą to chyba nadal nią jest"
Pomylili ciotkę z babcią xd
Do tego zauważyłem w tym tygodniu błędy. Plama Gregoria zniknęła sobie jakby nigdy nic.
Violetcie przyśniła się sama melodia, a gdy śpiewała z Leónem nie wiadomo skąd znała słowa.

Sebek7771

akurat plamę to kazał mu Antonio zmyć. choć i tak to dziwne, że nie mógł zmyć tej plamy przez tyle odcinków, a nagle bum i po plamie nie ma śladu. xd

ekoderka

Korektor

ocenił(a) serial na 2
Skailes

Dokładnie, też zwróciłam na to uwagę. Kuzynka, szwagierka, wszystko jedno? Nawet jeśli te słowa brzmią podobnie lub tak samo, to co? Tłumacz nie zna fabuły czy jak?

Aha, a w fotelu zalęgły się mrówki, tak? Nie dziobak? xD

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Tak. -,- No cóż, mój błąd. :D