Tak więc, był już 2 ., nadeszła pora na 3, czyli z numerem na numer coraz lepiej ;3
Okładka- Na okładce znajdziemy Lego <Leóna i Diego> opartych o siebie na ładnym tle ^^
Informacje o tym, co znajduje się w środku.Wszystko ładnie dobrane kolorystycznie.
Strona po okładce- reklama "Krainy lodu". Ponownie się pochwalę- Libre soy przetłumaczyli
podobnie do mnie, więc polecam :D
Kolejna strona= Spis treści, wiadomość od redakcji, kilka zdjęć. Bez zarzutów ;3
Kolejna strona- Opis bohaterów. Doszedł opis Jackie. Główną postacią, czyli nie w
kwadraciku, tylko jest emmm... tak bez żadnego okienka xd Jego opis jest wzięty na żółto. U
Andresa znowu jest pokazane, że gra go Toti Garnier- może to jakaś jego ksywka/ pierwsze
imię? Zostały zmienione zdjęcia Violki, Fran, Ludmiły, Leóna, Camili, Lary, Maxi'ego, Andresa,
Marco oraz Angie <poprzednie ładniejsze, żałuj Skai>
Kolejna strona- Plakat z pozdrowieniami od Cande i Lodo. Cande wyszła wyjątkowo ślicznie,
Lodo też nawet ^^ Tylko od 2 numeru umieszczają plakaty w beznadziejnych miejscach, bo od
razu trzeba całą gazetę rozwalić.
Kolejne 6 stron- Wywiad z Horhem i Diego w Fermo immagine. Jaka byłaby ich podróż
marzeń?Jakie jest ich ulubione zwierzę? Gdzie spędzili ostatnie wakacje? To wszystko i nie
tylko w tej właśnie gazecie ;) + reklama konkursu.
Kolejna strona- Test na to, co sądzisz o szkole. Czy uważasz szkołę jako miejsce marzeń, a
może przetrwania?
Kolejna strona- Dział "Za kulisami". Jest tam krótki wywiad z Lodo, który zrobiła, gdy ją
malowali do serialu. I mam jedną wątpliwość- jest w jej wypowiedzi napisane "Luca, Jorge,
Alba i ja.....". Luca? Chodziło jej o Sijmone <zapomniała jego imienia?>, czy o Lucię
<literówka>? Chodziło o nie-argentyńczyków, a oboje nie pochodzą z tego kraju.
Kolejne 2 strony- Violapedia- M jak...Muzyka! Czyli słowa ważne dla Violetty od A do G. Wszystko
opisane <tylko przy Federico i Esmeraldzie są ich zdjęcia>
Kolejne 4 strony- "Poznajmy ich lepiej", czyli bohaterowie z II sezonu.
Pierwsza należy tylko i wyłącznie do Diega. Mi się wydawało, że ma czarne włosy, ale gazeta
twierdzi, że kasztanowe. Wszystkie informacje o nim < tak samo jak o pozostałych> są w
postaci:
Narodowość:
Oczy:
Włosy:
Cechy szczegółowe:
Oraz krótki opis.
Druga strona jest dla Jackie. Mi się wydawało, że ma oczy brązowe, a niby piwne ;3
Trzecia należy do Lary- tu chyba nie mam zarzutów.
Czwarta do Marcdo- myślałem, że ma brązowe oczy i czarne włosy, a tu pisze, że piwne i
kasztanowe. Trudno xd.
A! I na każdej z tych stron <prócz Diega, on gdzieś na 1/3 strony > jest umieszczone zdjęcie
danej postaci.
Kolejne 2 strony- wywiad z Tini i Lodo w studiu nagraniowym do Uniwersytetu potwornego.
Kolejne 2 strony- Nie wiem za bardzo, o co w tym ogólnie chodzi, bo wydaje mi się to bez
sensu xd Gdzie wyjechać na ferie, by poznać dany język? Na pierwszej stronie możemy
znaleźć zdjęcie Rugerro z brytyjską flagą oraz jeszcze jedno jego zdjęcie z Londynu, w jakich
między innymi krajach mówi się po angielsku i opis co można tam zobaczyć itd xd
Na następnej stronie jest to samo z Francją, Hiszpanią oraz Niemcami. Z serialu możemy
zobaczyć tylko zdjęcie Vilu na lotnisku z I odc. I sezonu.
Kolejna strona- To, co zwykle było dawane na koniec gazety- reklama płyty "Violetta" i tin bicz
muwi.
Tak więc, był już 2 ., nadeszła pora na 3, czyli z numerem na numer coraz lepiej ;3
Okładka- Na okładce znajdziemy Lego <Leóna i Diego> opartych o siebie na ładnym tle ^^
Informacje o tym, co znajduje się w środku.Wszystko ładnie dobrane kolorystycznie.
Strona po okładce- reklama "Krainy lodu". Ponownie się pochwalę- Libre soy przetłumaczyli
podobnie do mnie, więc polecam :D
Kolejna strona= Spis treści, wiadomość od redakcji, kilka zdjęć. Bez zarzutów ;3
Kolejna strona- Opis bohaterów. Doszedł opis Jackie. Główną postacią, czyli nie w
kwadraciku, tylko jest emmm... tak bez żadnego okienka xd Jego opis jest wzięty na żółto. U
Andresa znowu jest pokazane, że gra go Toti Garnier- może to jakaś jego ksywka/ pierwsze
imię? Zostały zmienione zdjęcia Violki, Fran, Ludmiły, Leóna, Camili, Lary, Maxi'ego, Andresa,
Marco oraz Angie <poprzednie ładniejsze, żałuj Skai>
Kolejna strona- Plakat z pozdrowieniami od Cande i Lodo. Cande wyszła wyjątkowo ślicznie,
Lodo też nawet ^^ Tylko od 2 numeru umieszczają plakaty w beznadziejnych miejscach, bo od
razu trzeba całą gazetę rozwalić.
Kolejne 6 stron- Wywiad z Horhem i Diego w Fermo immagine. Jaka byłaby ich podróż
marzeń?Jakie jest ich ulubione zwierzę? Gdzie spędzili ostatnie wakacje? To wszystko i nie
tylko w tej właśnie gazecie ;) + reklama konkursu.
Kolejna strona- Test na to, co sądzisz o szkole. Czy uważasz szkołę jako miejsce marzeń, a
może przetrwania?
Kolejna strona- Dział "Za kulisami". Jest tam krótki wywiad z Lodo, który zrobiła, gdy ją
malowali do serialu. I mam jedną wątpliwość- jest w jej wypowiedzi napisane "Luca, Jorge,
Alba i ja.....". Luca? Chodziło jej o Sijmone <zapomniała jego imienia?>, czy o Lucię
<literówka>? Chodziło o nie-argentyńczyków, a oboje nie pochodzą z tego kraju.
Kolejne 2 strony- Violapedia- M jak...Muzyka! Czyli słowa ważne dla Violetty od A do G. Wszystko
opisane <tylko przy Federico i Esmeraldzie są ich zdjęcia>
Kolejne 4 strony- "Poznajmy ich lepiej", czyli bohaterowie z II sezonu.
Pierwsza należy tylko i wyłącznie do Diega. Mi się wydawało, że ma czarne włosy, ale gazeta
twierdzi, że kasztanowe. Wszystkie informacje o nim < tak samo jak o pozostałych> są w
postaci:
Narodowość:
Oczy:
Włosy:
Cechy szczegółowe:
Oraz krótki opis.
Druga strona jest dla Jackie. Mi się wydawało, że ma oczy brązowe, a niby piwne ;3
Trzecia należy do Lary- tu chyba nie mam zarzutów.
Czwarta do Marcdo- myślałem, że ma brązowe oczy i czarne włosy, a tu pisze, że piwne i
kasztanowe. Trudno xd.
A! I na każdej z tych stron <prócz Diega, on gdzieś na 1/3 strony > jest umieszczone zdjęcie
danej postaci.
Kolejne 2 strony- wywiad z Tini i Lodo w studiu nagraniowym do Uniwersytetu potwornego.
Kolejne 2 strony- Nie wiem za bardzo, o co w tym ogólnie chodzi, bo wydaje mi się to bez
sensu xd Gdzie wyjechać na ferie, by poznać dany język? Na pierwszej stronie możemy
znaleźć zdjęcie Rugerro z brytyjską flagą oraz jeszcze jedno jego zdjęcie z Londynu, w jakich
między innymi krajach mówi się po angielsku i opis co można tam zobaczyć itd xd
Na następnej stronie jest to samo z Francją, Hiszpanią oraz Niemcami. Z serialu możemy
zobaczyć tylko zdjęcie Vilu na lotnisku z I odc. I sezonu.
Kolejna strona- To, co zwykle było dawane na koniec gazety- reklama płyty "Violetta" i tin bicz
muwi.
Kolejne 3 strony- Jak się zmienili Violka, Lajon i Ludmiła od pierwszego sezonu. Znowu błąd, że Vilu w pierwszych odcinkach kończyła 16 lat. U Leóna bez zarzutów. Na tej stronie Ludmiły czasem wydaje się, że ten, kto to pisał, myśli o nas jakbyśmy byli uczniami Studia i nie widzieliśmy intryg, które Ludmiła ukrywa. No, niby jest napisane, ale jest też to, że niby stara się być lepsza i pod maską gwiazdy skrywa się niepewność. Mi to nie wystarcza. Jedno zdjęcie z I sezonu jest dosyć.... ciekawe xd
Kolejne 2 strony- relacje z pokazu specjalnego "Violetta: Tylko dla fanów" oraz wywiad z polską Violettą.
Kolejna strona- "Gry i zabawy"
Kolejna strona- zapowiedź tego, co będzie w następnym numerze.
-Ostatnia strona- Konkurs
Teraz.
Ładnie śpiewa, tylko na melodię oryginału a nie coveru Demi.
Nie podobnie, całkiem inaczej. Tak artystycznie. ^^
widzę, ze ja tu tylko Wam lekcje odrabiam xD
http://www.sciaga.pl/tekst/74541-75-akcja_pod_celestynowem
Zmień na swoją wypowiedź i wuala, gotowe xD
A wiesz może jak kończy się ''Quo vadis'' i co dzieje się tak w środku książki? Bo jutro omawiamy, a ja tego nie przeczytałam. Wiem tylko, że Winicjusz zakochał się w Ligi, która była chrześcijanką więc nie mogli być razem, że on chciał ją porwać, ale mu się nie udało, i że postanowił się nawrócić. Pomożesz? Lub ktokolwiek kto to czytał?
13. Czy tylko ja uważam, że nie jestem ładna? A wiesz może o czym jest ''Quo vadis''?
Dobra, więc tak. (uwaga, mówię po krótce xD)
Ligia zostaje zabrana na dwór cezara (ten rudy w filmie, co zawodził xD A w książce też myślał że umie śpiewać - nie miał racji) po tym plan jest taki, że zostanie przekazana Markowi. Na imprezie u cezara Winiek próbuje się dobrać do Ligii (molestuje ją, deeebil), ale Ursus ją ratuje. Zabiera ją od Wińka. Następnego dnia Ligia ma przyjechać lektyką do Marka, jednak po drodze Urusu i chrześcijanie ją ratują. Akte (dawna kochanka Nerona, zajmowała się Ligią w trakcie jej pobytu u cezara) mówi Mareczkowi, że on jest bliski Ligunii tylko nie chciała zostać jego nałożnicą (kto jej się tam dziwi?) Marek wynajmuje Chilona. Idiotę i drania, któremu zalezy tylko i wyłącznie na kasie. Chce się pozbyć Glaukusa (jednego z chrześcijan) więc mówi Markowi, że to konieczne dla bezpieczeństwa itp. no i Winiek się zgadza. Chilon mówi Ursusowi, że Glaukus to zdrajca, bo chce żeby tamten go zabił. Przyjeżdża apostoł Piotr. Chilon i Winiek idą na spotkanie chrześcijan (bo Winiek chce się tam spotkać z Ligią- co za podchody!) Później Marek idzie do Chrześcijan ( a raczej zostaje zaniesiony po tym, jak chciał porwać Ligię i się Ursusowi to nie spodobało) do domu, Glaukus wybacza Chilonowi to, że go sprzedał do niewoli (to było wcześniej, przed książką) itp.
Piotr błogosławi, po prośbie Wińka, go i wyraża zgodę na poślubienie Ligii. Później Marek jedzie do Ancjum. W Rzymie wybucha pożar (cesarzowi się nudziło...) Neron, żeby nie podejrzewali go o podpalenie zwala wszystko na chrześcijan (Mareczek już po chrzcie jest)
Ligia trafia do więzienia...
Cesarz robi igrzyska, chrześcijanie są rozszarpywani przez lwy, później chyba przez psy, ale pewna nie jestem. Chrześcijanie są zabijani na krzyżach, oraz paleni. Jest moment w którym Chilon widzi Glaukusa, który płonie żywcem i mimo wszystko mu przebacza. Chilon mówi, że to Neron podpalił Rzym, po czym zostaje powieszony na krzyżu.
Ursus musi stoczyć walkę z turem do którego przywiązana jest Ligia (nieprzytomna). Wygrywa. Tłum domaga się ich uwolnienia. I tak się staje. Ligia mieszka w domu Petroniusza (zaraz ci o nim napiszę) i wraca do zdrowia.
Piotr umiera na krzyżu. Neron się zabija.
Petroniusz... Jest przyjacielem Marka, od początu mu pomagał. Gadka, szmatka, jest kumplem cezara, bo mu gada różne bzdury (nigdy nie kłamie tylko mówi tak, żeby to brzmiało odpowiednio xD) cezar zaczyna go podejrzewać o zdradę, nie ufa mu więcej (ze względu na przyjaźń z Winicjuszem) i wydaje na niego wyrok. Jednak on dowiaduje się wcześniej i podcina sobie żyły we własnym domu.
End of story xD matko, ile ja to pisałam ^^
Gdyby nie ty pewnie pani znowu by mi jedynkę postawiła z kartkówki, jak ostatnio (o ile ją zrobi miejmy nadzieję, że nie) lub skapnęłaby się, że tego nie przeczytałam, jak większość klasy
SARRRA <3 SARRA MOJA KOCHANA <3
Było bardzo dobrze, najlepiej z klasy :D
Dziękuję ! <3
Teraz już wiem kogo prosić o prace domowe.... :D
Ja tez, wirtualna piateczka. Nie lubie pisac na tablecie, brak polskiej klawiatury
Nie musisz ;) Tak sobie myślę, że mogłabym zrobić własne lekcje, ale co tam - cudze są ciekawsze xd
Jak Ci na priv napiszę, to pomożesz? :D
Ona zadaje wyjątkowe prace domowe własnymi słowami i sprawdza, czy to w necie nie jest zamieszczone ;D
No właśnie, a ona potem przepisuje każde zdanie z tej naszej pracy i sprawdza, czy w necie nie ma, więc raczej nie >.<
Ja nie wiem co ci nauczyciele mają do Wikipedii. Zawsze tylko słyszę"nie korzystajcie z Wikipedii" xd
Po prostu każdy może napisać w Wikipedii co chce. Kiedyś jakiś król wg. niej miał 370 dzieci xD Sprawny był :P Dodajmy, że to niby z 1 żony i 2 kochanek :D
Swojego czasu zamieszczono tam nawet fikcyjną postać - Henryka Batutę, który przez ponad rok istniał sobie spokojnie w Wikipedii, nim się zorientowano, że kogoś takiego nigdy nie było. Trolling level hard.