PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6693
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Na samym wstępie powiem, że nie oglądam takich młodzieżowych historyjek bo za stary już
jestem na to, ale skusiłem się na parę odcinków, by sprawdzić co argentyńska POL-KA we
współpracy z Disneyem przygotowała dla młodzieży.

I odetchnąłem z ulgą. "Violetta" jest o kilka klas wyżej niżeli bijący niegdyś popularność
"Zbuntowani" i na pewno nie robi im takiej kaszanki z mózgu. Projekt, który notabene narodził się
w Argentynie, by Meksykanie nie mieli żadnych świeżych pomysłów.

"Violetta" - z tego serialu epatuje ta typowa sztuczność (jak rozumiem zamierzona), mocno
kolorowy świat przedstawiony i dość sympatyczni bohaterowie. Słowem telenowele z Argentyny o
zabarwieniu komediowym. Dziwnie się na coś takiego spogląda - sygnowane nazwiskiem
Disneya. "Violetta" to telenowela młodzieżowa w podobnym tonie jak kilka niegdyś stworzonych
jak choćby "Floricienita".

Takie młodzieżówki to już nie moja bajka, ale chwała bogu, że znalazło się coś normalnego (po
trosze egzotycznego) dla młodzieży w telewizji. Oczywiście pozostaje jeszcze jeden problem, kto
naoglądał się podobnych produkcji z Argentyny - temu konwencja podejdzie, ale nie każdy da się
przekonać. Moim zdaniem "produkt" godny polecenia.

Pozdrawiam!

P.S. pomijam sam kuriozalny pomysł zabójstwa oryginalnego języka i stworzenia polskiego
dubbingu. O tym nie pisze, bo pewne rzeczy z trudem przełknąć ;).

akira894

Wreszcie ktoś nie hejtuje mądry człowieku :)
Miło ,że wyraziłaś swoją opinię w grzeczny i kulturalny sposób :)

ocenił(a) serial na 8
akira894

Gdy przeczytałam tytuł myślałam, że jego założycielem jest kolejna osoba, chcąca wyśmiać serial.
Bardzo się cieszę, że tak się nie stało.