Witajcie, przeglądałam wasze konwersacje od dawna i sama postanowiłam założyć sobie konto na filmwebie. Mam na imię Roksana i mam 16 lat ( Tak wiem, że jestem trochę za stara na Violettę) Jestem wielką fanką tego serialu choć samej Violetty nie lubię. Moją ukochaną parą jest Fedemila, a nawet prowadzę o nich tego o to bloga:
kochaj - wierz - marz .blogspot. com - Usuń spacje. Tak wiem chamska reklama.
Moimi ulubionymi postaciami z serialu są: Ludmila, Federico i Francesca.
Kocham też Naxi, Marcesce, Diegette i od pewnego czasu uraczył mnie Leomas.
Naprawdę bardzo się ciszę, że mogę wreszcie do was dołączyć:D:D
W szkole rosyjskiego :D
Aczkolwiek chyba powoli zaczynam ogarniać hiszpański, ponadto znalazłam odkserowany podręcznik do szwedzkiego mojej siostry ^^
Aj, a myślałam, że może niemieckiego! Ja będę niemieckiego się uczyć w gimnazjum. Hiszpański to tylko język dodatkowy. ~J
skoro tak za mną tęsknisz (co wnisokuję z twej wypowiedzi, tej długiej) to wtrącę, że ja niemca uczę się od 10 lat :)
O HESU.
Weź mnie czegoś naucz. Nie chcę iść bez żadnej wiedzy do gimnazjum, a tak popiszę się na pierwszej lekcji. Może. xd Ja wiem tylko, jak jest jedenaście, dwanaście, dzień dobry. ~J
W sumie tak wychodzi, że ruski mam od czwartej klasy podstawówki, nigdy nie miałam niemca, umiem tylko parę pojedynczych słówek powiedzieć XD
W sumie tak, ale u nas w szkole to zależy od klasy: humany mają francuski, a reszta niemca albo ruski.
Ruski mam obowiązkowy :D
Teraz jak chdze do gimbazy to wybieram jeden język. Tylko, że ruski jest na rozszerzeniu, a Niemiec na podstawie. I ja w większości tylko powtarzam, bo mialam w podstawówce.
U nas na początku byl test. Max punktow 100, no i ci poniżej 50 są w średniozaawansowanej, a ci powyżej w zaawansowanej. Zgadnij, ile miałam.?
Wiesz Moniko, Sebek to mój niedoszły mąż XD
A ja sie pochwale. Jestem w klasie językowej-2h niemca, 1hiszpana ,5 angola (+4 dodatkowe lekcje ):-D