Dobra, okej. Nie mamy wielu pomysłów, ale możemy zrobić prosty filmik ze zdjęciami, czy
czymś takim, ale piosenka MUSI zostać.
Może zacznę od ukazania listy osób, które prawdopodobnie będą brały udział w naszym
"projekcie":
1. Julka (MagdaJulka)
2. Magda (MagdaJulka)
3. Sara (KeThA)
4. Ewa (esteckiwicz1)
5.zielona1218
6. Wiola (Violetowa00)
7. Dominika (majka5454)
8. Sebek (Sebek7771)
9. Monika (i_love_it17)
10. Justyna (kislowa)
11. Ola (Izzie_)
12. wesolutkabardzo
13. Luu_4
14. Sweet_Raspberry
15.Skailes
16. lovecupcakes
17. karolina199
W imionach błędów nie powinno być. Możliwe, że też tears się zaangażuje, ale tego pewna nie
byłam, więc nie piszę. :D
Najważniejsze kwestie:
Kompozytor muzyki: Sara (KeTha), już musisz!
Montaż: prawdopodobnie ja, Julka (MagdaJulka), ale o tym nie rozmawialiśmy
Tekst i wykonanie: wszyscy chętni
To może teraz dotychczasowy naszej piosenki, którą MUSIMY tu skończyć. Jak nam nie wyjdzie
zostanie nam jedynie hiszpańskie "Cumpleanos feliz". Jest fajne, ale chcemy chyba jakoś się
wyróżnić, a nie być kolejnym zwykłym filmikiem, jakich wielu, który niczym nie wyróżni się od
setek innych, robionych dla ludzi Violetty, chyba że dalibyśmy wszystko dobrze napisane. :P
[tekst] - moja wypowiedź, co do tekstu
Pewnego dnia, dokładnie 20 lat temu,
urodził się w Meksyku pewien cud, [czyli mistrz Julia i przeróbki Sary]
jest taki jakich niewielu,
bujną czuprynę miał już po urodzeniu [czyli mistrz Ola, jeśli się nie mylę]
[Dobrze byłoby jakbyśmy mieli tu WIĘCEJ]
Ref:
Xabi, Xabi, Xabi,
we really need a
Xabi, Xabi, Xabi!
[ale wtedy tu przydałoby się więcej po angielsku, do refrenu, albo wstawka hiszpańska]
Właśnie - tu macie teksty "Cumpleanos feliz" w różnych krajach:
http://www.cancionfeliz.com/letra_cumpleanos_feliz.php ~J
Ja się niestety wycofuję, mogę Was wspomagać myślami i duchowo, ale kamerki w telefonie nadal brak :C
http://www.youtube.com/watch?v=UBVPE85XJVo
to jakieś połączenie dwóch wersji, a może nawet trzech. o;
Trzeba szukać więcej takich fajnych pomysłów w główce. ;) ~J
Ok :D W tekście pomogę ile będę mogła.
Może przerobić troszkę tekst oryginalny:
"We just wanna make the world dance
Forget about the Price Tag..."
To może coś po polsku wstawić i jakieś hiszpańskie napisy? Chociaż nie wiem czy za dużo roboty by z tym nie było.
Ja ostatnio mam często wenę, ale na dziwne rzeczy. W limeryku napisałam o wronie. o; ~J
Ja mam za dużo, a rozdziału nie ma kiedy napisać (tj zawsze mi się nie chce, bo to zżera czas) ~J
Z przykrością muszę stwierdzić,że się wycofuję. Nie nadaję się do takich rzeczy. ;]
Limeryk jest to taki wierszyk, który powinien mieć zabawne przesłanie i ma ustalone zasady - musi mieć pięć wersów, z czego pierwszy ma rymować się z drugim i piątym, a trzeci z czwartym. ~J
często też trzeci i czwarty są krótsze, ale to nie zawsze i to nie jest wymagane. ~J
No właśnie. Będzie "de best". :D
Ja mam jakoś tak, że zawsze w nocy najlepiej mi się myśli. Tydzień mieliśmy na zrobienie limeryku na polski, a ja ostatniego dnia w nocy. Trzeba było ilustrację, to rysowałam na godzinie wychowawczej, przerwie przed przyrodą i przyrodzie razem z koleżanką (ona swoje, które potem okazało się nie być limerykiem, ale to szczegół, mój był limerykiem to jest dobrze), a najlepsze że pani nie zwróciła na to uwagi. A potem jeszcze okazało się, że koleżanki pisały wtedy opowiadanie na polski, co było jeszcze lepsze, że nie zauważyła. :D ~J
To u nas dzisiaj na lekcji angola :-D
Piotrek: Proszę pani jak jest z kimś pójść do łóżka ?
Pani: Po co ci to ? Go to bed with ...
Piotrek:Wie pani , jak ktoś się mnie kiedyś spyta to bd wiedział.. xD
My mamy w tym roku panią od wdż taką że szkoda gadać, a twoja pani od angielskiego wykazała się dużą wiedzą, dopowiadając with. ;) ~J
To muszę sobie fryzurkę zrobić! Może użyjemy Magdy zajebistej szmineczki, kupiła ją sobie, bo była ładnia i miałyśmy w wakacje z kuzynką robić się na Vale Baroni, ale w końcu skończyło się na tym, że ubrałyśmy kuzyna w spódnicę Magdy w stylu Vajolety z drugiego sezonu i w jej stanik. xd ~J
Wiem, wiem, wiem. Mam takie fajne, ale na nim nas nie widać, tylko nasze cienie na chrzcinach naszej małej Zosii. <3 ~J
Mam nadzieję, że zdjęcie da z życzeniami. Xabi może się przestraszy. Słychać "We really need a" i tu jego zdjęcie się pojawia i uderza co jakiś czas w ekran "Xabi, Xabi, Xabi". ~J
Czemu nie miałabym się zaangażować? Ja zawsze chętnie, tylko w jakim sensie? ;D
A nie, bo to ty, Julciu, masz mi powiedzieć, co mam robić. Ja cię wtedy uprzejmie wysłucham, po czym i tak zrobię po swojemu. Ale przynajmniej będę wiedziała, co trzeba robić - pisać? Śpiewać?
Masz napisać mi w tej chwili tekst, później gdy Sara udostępni nam muzykę będziesz MUSIAŁA zaśpiewać i mi to udostępnić, bo ja tak mówię. Jeśli będziemy zbierać zdjęcia to także masz wysłać swoje zdjęcie z życzeniami, które nie mają być zwykłym: "Feliz cumpleanos", ale masz napisać coś ładnego i czytelnego - nawet po polsku! Albo wpisać w google "hiszpańskie życzenia na urodziny", a jeśli to jest zbyt skomplikowane to ja z chęcią ci czegoś wyszukam lub spróbuję coś przetłumaczyć. Takie podejście może być, czy teraz za ostro i się obrazisz, że ci "rozkazuję"? ~J
Tak, tak, oczywiście, kochanie. Może frytki do tego?
Tak notabene, skąd możesz mieć pewność, że w ogóle umiem śpiewać?
...Lecz niestety ja mam talent! Piszę, śpiewam, pełny serwis! ;D Gorzej, że na nagraniach brzmię tak, że pożal się Boże.