PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6690
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Ale tutaj szczerze mówiąc, nie ma ani jednego. Z całym szacunkiem dla fanów, ale serial jest...
delikatnie ujmując pusty i laleczkowaty. Braknie tu sensownej fabuły i dialogów. Serial nie
przekazuje żadnych lekcji życiowych czy morałów. Trochę żałosne jest to, iż 20-22 latkowie
wciskają się w różowiutkie kostiumy, tańczą i śpiewają. Nie wiem, czy jestem jedyną osobą, która
tak uważa.

użytkownik usunięty

A muzyka? Chyba nie zaprzeczysz, że przynajmniej niektóre z piosenek są naprawdę bardzo dobre, jak na produkcję Disneya?

użytkownik usunięty

eeeeeeee. To jest muzyka? Hiszpańskie jęczenie? Nie dziękuję. :)

ocenił(a) serial na 2

Jęczeniem bym tego nie nazwała, choć osobiście wolę bardziej alternatywną muzykę. Ale bez przesady, "Ser mejor" jest na wysokim poziomie.

Załamują mnie takie tematy.
Muszę jednak napisać, że lekcje życiowe i morały ten serial przekazuje.
Uczy jak odróżnić prawdziwą miłość od zauroczenia, jak poradzić sobie w nowym otoczeniu. Nawet czarny charakter w studio nie jest pokazany jako idiotka, tylko majestatyczna, sprytna i dość mądra Ludmiła.
Co innego do czarnego charakteru w domu państwa Castillo- Jade. Jej wątek jest pokazany jako "śmieszny",dlatego jest pusta,ale mądrzejsza nawet od "Genialnej Oliwki" z serialu "Nadzdolni". I właśnie jeśli chodzi o rodzeństwo LaFontaine, widać tu genialność dialogów.
Matias:Przy tobie naprawdę można stracić zdrowy rozum
Jade:Ach, Mati,straciłeś rozum? To może go poszukajmy. <czy jakoś tak>
Mam jeszcze pytanie,gdzie widziałeś "różowiutki kostium"? Czyżby koszulka lub spódnica w tym kolorze by ci przeszkadzała?
Co Ci przeszkadza w tym,że tańczą i śpiewają ? Robią to genialnie, bo uczą się w prestiżowej szkole muzycznej i mają do tego prawo. Nie słyszałeś nigdy o czymś takim jak szkoła muzyczna? Wszystkie piosenki są z przesłaniem, a skoro nie znasz hiszpańskiego lub ufasz "Google Translate",dla którego słowo "Podemos" oznacza "Puszka" to naprawdę nie masz po co się na ten temat wypowiadać.
Serial opowiada o poszukiwaniu życiowej ścieżki,poznawaniu przyjaciół,radzeniu sobie w trudnych momentach,tęsknocie za zmarłą mamą, wybieraniu miłości życiowej i nie tylko. Oglądając takie seriale trzeba pomyśleć, a nie tylko patrzeć się w ekran jak na sitcomach <z całym szacunkiem dla fanów sitcomów>. Rozumiem,to twoja opinia i nie każę Ci zmieniać zdania,bo każdy lubi to co chce.

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

W stuprocentach się z tobą zgadzam. :)

ocenił(a) serial na 7

No fakt muszę się zgodzić że jest przewidywalny. Lubię go oglądać ale kiedy widzę akcje takie jak pogrzeb misia, duch Marii i inne pierdoły to aż mi wstyd że to oglądam. Zero poczucia humoru

Claudia_filmweb

Ej,no bez przesady. Duch Marii nie był taki zły xd

użytkownik usunięty
Sebek7771

I Jade, genialna Jade. "Mary, zmarszczka mi wyskoczyła. Czy to przez ciebie?"

Albo gdy Matias udawał jęki. "Matko,jak ta kobieta pięknie śpiewała" xD

ocenił(a) serial na 7
Sebek7771

Mnie to za bardzo nie bawiło. Mogli sb odpuścić

ocenił(a) serial na 10
Claudia_filmweb

A mnie bawił i duch Marii, i pogrzeb misia. :)

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

Cytuję Leóna: ,,Ten miś ......... jak się okazało ......... był ......... twardy na zewnątrz, ale ...... bardzo .... bardzo miękki w środku" XD

ocenił(a) serial na 10
MartinaStoessel

wiem, wiem. oglądałam przecież ;)

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

No wieeem. A tak w ogóle to nie była owieczka? :o

ocenił(a) serial na 10
MartinaStoessel

Nie przyjrzałam się, aż tak ;)