PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6693
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

bo jakoś nigdy nie widziałam żeby się uczyła . No może raz gdy z Angie uczyła się geografii ,a po
za tym wogóle .Moim zdaniem to trochę zły przykład dla dzieci . dziewczyna pomyśli sobie że
wolałaby chodzić do takiego studia muzycznego i tylko sobie tańczyć ,śpiewać i że wszystko będzie
się jej udawać , i nie będzie musiała się uczyć i wszystko będzie takie piękne . a w prawdziwym
życiu przecież tak nie ma . spoko wiem że to serial ale ,czasami jest to irytujące .

ocenił(a) serial na 10
Mia18889

Nie pokazują co robi przez cały dzień, pewnie wtedy się uczy xxd

Mia18889

Raz się z Angie uczyła chyba... chemii? A ta nauka wyglądała tak, że Angie jej coś tłumaczyła, a Violka sobie myślała o Tomasie albo Leonie XDD

esteckiewicz1

właśnie o to mi chodziło ale mi się ,wydaję ze się wtedy geografii uczyła .

Mia18889

A nie wiem XD Może i tak XD

Mia18889

Mi się wydaje, że to była fizyka XD

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Tak. Violetta jak moda na sukces. -,- Ja tam chciałabym, żeby "Violka" byłą sama. -,- ><

ocenił(a) serial na 4
Mia18889

A ja mam inne pytanie chociaż pokrewne. Czy inni uczniowie ze Studia 21 uczęszczają na zwyczajne lekcje? Właśnie typu matematyka, chemia, geografia... Bo nikt o tym nie wspomniał do tej pory albo przeoczyłam. Była mowa tylko właśnie o Violi, że uczyła się z guwernantkami w domu (np. z Angie), ale chce chodzić do normalnej szkoły. Co natomiast z innymi? Czy oprócz Studia, chodzą do jakiejś innej szkzoły w której są normalne przedmioty? A może tak jak Viola uczą się w domu?

ocenił(a) serial na 3
Lola140392

w Argentynie w jakimś wieku po prostu wybierają sobie kierunek w którym się uczą, a na resztę leją.

ocenił(a) serial na 10
KeThA

a po co jej wykształcenie, powiedź mi?

ocenił(a) serial na 3
majka5454

Ona zostanie super star z takim taleeeentem, więc nie potrzebna jej szkoła.

ocenił(a) serial na 10
KeThA

Od razu do Mam Talent ją wysłać xxd

Lola140392

Był chyba nawet kiedyś taki temat na tym forum, i chyba było tam mówione (o ile pamiętam) że albo reszta też ma guwernantki, albo uczą się jakoś popołudniami XD

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

Był, ja go założyłam ;D Zatytułowany "Dziwne studio"

tears_in_heaven

O właśnie, to dowód, że jeszcze nie mam sklerozy XD

ocenił(a) serial na 10
Lola140392

Mi się wydaję,że oni uczą sę tylko w Studiu - to jest jak zwykła szkoła w Polsce, a Viola uczy się, dlatego że jej tacie zależy, by miała wykształcenie.

ocenił(a) serial na 10
Mia18889

Violetta nie musi się uczyć, zły człowieku! To ideał! Ona ma talent muzyczny! Wręcz ona JEST muzyką! A po co muzyce geografia czy fizyka?
<wybaczcie tę dawkę sarkazmu, ale nie mogłam sobie darować>

ocenił(a) serial na 7
Mia18889

Uczy się ale nie pokazują tego, bo kto ma ochotę oglądać jak ktoś się uczy? raczej nikt, pokazali jak nie mogła się skupić na nauce, bo myślała o chłopakach :P A inni są też starsi i powinni chodzić na studia np. Cami, była kiedyś akcja, że rzuci studio i pójdzie na studia na ekonomie :)

Magdaa95

W Argentynie można skończyć naukę mając 16 lat i iść na Studia. Po co inni mają się jeszcze czegoś innego uczyć skoro wiążą przyszłość z muzyką? Przykładowo Francesca na pewno nie uczy się jeszcze dodatkowo gdyż było mówione, że całe pieniądze idą na jej naukę w Studio.
http://www.filmweb.pl/serial/Violetta-2012-668104/discussion/Dziwne+studio.,2249 213
Tu jest nieco wyjaśnione na ten temat.

ocenił(a) serial na 7
Mia18889

A studio wydaje mi się dodatkową szkoła, w Polsce też są szkoły zaoczne :D

Mia18889

W Argentynie jest tak, że uczysz się do 16-ego roku życia, a potem albo sobie idziesz do takiego studia (które jest tematyczne np. muzyczne) albo do pracy od razu;)