bo jakoś nigdy nie widziałam żeby się uczyła . No może raz gdy z Angie uczyła się geografii ,a po
za tym wogóle .Moim zdaniem to trochę zły przykład dla dzieci . dziewczyna pomyśli sobie że
wolałaby chodzić do takiego studia muzycznego i tylko sobie tańczyć ,śpiewać i że wszystko będzie
się jej udawać , i nie będzie musiała się uczyć i wszystko będzie takie piękne . a w prawdziwym
życiu przecież tak nie ma . spoko wiem że to serial ale ,czasami jest to irytujące .
Raz się z Angie uczyła chyba... chemii? A ta nauka wyglądała tak, że Angie jej coś tłumaczyła, a Violka sobie myślała o Tomasie albo Leonie XDD
Tak. Violetta jak moda na sukces. -,- Ja tam chciałabym, żeby "Violka" byłą sama. -,- ><
A ja mam inne pytanie chociaż pokrewne. Czy inni uczniowie ze Studia 21 uczęszczają na zwyczajne lekcje? Właśnie typu matematyka, chemia, geografia... Bo nikt o tym nie wspomniał do tej pory albo przeoczyłam. Była mowa tylko właśnie o Violi, że uczyła się z guwernantkami w domu (np. z Angie), ale chce chodzić do normalnej szkoły. Co natomiast z innymi? Czy oprócz Studia, chodzą do jakiejś innej szkzoły w której są normalne przedmioty? A może tak jak Viola uczą się w domu?
w Argentynie w jakimś wieku po prostu wybierają sobie kierunek w którym się uczą, a na resztę leją.
Był chyba nawet kiedyś taki temat na tym forum, i chyba było tam mówione (o ile pamiętam) że albo reszta też ma guwernantki, albo uczą się jakoś popołudniami XD
Mi się wydaję,że oni uczą sę tylko w Studiu - to jest jak zwykła szkoła w Polsce, a Viola uczy się, dlatego że jej tacie zależy, by miała wykształcenie.
Violetta nie musi się uczyć, zły człowieku! To ideał! Ona ma talent muzyczny! Wręcz ona JEST muzyką! A po co muzyce geografia czy fizyka?
<wybaczcie tę dawkę sarkazmu, ale nie mogłam sobie darować>
Uczy się ale nie pokazują tego, bo kto ma ochotę oglądać jak ktoś się uczy? raczej nikt, pokazali jak nie mogła się skupić na nauce, bo myślała o chłopakach :P A inni są też starsi i powinni chodzić na studia np. Cami, była kiedyś akcja, że rzuci studio i pójdzie na studia na ekonomie :)
W Argentynie można skończyć naukę mając 16 lat i iść na Studia. Po co inni mają się jeszcze czegoś innego uczyć skoro wiążą przyszłość z muzyką? Przykładowo Francesca na pewno nie uczy się jeszcze dodatkowo gdyż było mówione, że całe pieniądze idą na jej naukę w Studio.
http://www.filmweb.pl/serial/Violetta-2012-668104/discussion/Dziwne+studio.,2249 213
Tu jest nieco wyjaśnione na ten temat.