Ja bardzo bym chciał, ale chyba skończyły im się okresy
Według mnie mogliby zrobić jeszcze "Walking with humans" ; ) Opisem rozwoju Homo sapiens zajmuje się historia i filozofia, a według mnie procesy które ukształtowały naszą rzeczywistość powinny zostać również zbadane i opisane przez biologię. W końcu ciągle ewoluujemy i warto by spojrzeć na naszą przeszłość przez ten pryzmat, nie tylko dat i wierszyków ; )
Coś takiego już istnieje :) Rzeczpospolita swego czasu wydała całą serię "Walking with...". Podaję wypis:
DVD1 - Wędrówki z potworami (czyli wszystko przed dinozaurami)
DVD2 - Wędrówki z dinozaurami, cz. 1
DVD3 - Wędrówki z dinozaurami, cz. 2
DVD4 - Wędrówki z bestiami, cz. 1 (czyli to co po dinozaurach)
DVD5 - Wędrówki z bestiami, cz. 2
DVD6 - Wędrówki z jaskiniowcami (to właśnie opowieść o rozwoju gatunku ludzkiego).
Chcę się pochwalić, że posiadam wszystkie 6 płyt DVD. Jeśli ktoś chce, mogę wrzucić wszystko. Dajcie znać na PW.
Ła, oświadczę Ci się chyba jak to zrobisz! :D Szczególnie na tym ostatnim mi zależy, bowiem nigdy nie miałem możliwości obejrzeć tego dokumentu o naszym rozwoju.
Nie wiem też czy to jedno z tych, ale oglądałem odnośnie życia przed dinozaurami program "Zanim przywędrowały dinozaury", no ale to pewnie nie to. Tak więc czekam na wrzutkę tych rzeczy : )
Ok, wrzucę najpierw Wędrówki z jaskiniowcami. Teraz pytanie - gdzie? Jaki serwis? Preferujesz jakiś?
A co do "Zanim przywędrowały(...)" - to chyba inna seria. Ale mogę poszukać tego dla Ciebie, jeśli chcesz ;)
Faktycznie, dzięki za korektę :) Zanim przywędrowały dinozaury to po prostu inna nazwa "Wędrówek z potworami". A zatem posiadam także i "Zanim przywędrowały dinozaury" :)
W sumie nigdy nie bawiłem się w upload plików, więc nawet nie wiem jakie są możliwe serwery. Na pewno preferuję darmowy i działający poprawnie, szybkość ściągania to kwestia drugorzędna, bo równie dobrze mogę zasyssać w nocy i po problemie.
Napisz do mnie mejla, mój to: [moja nazwa użytkownika na filmwebie]@gmail.com (przez filmweba nie da się nic zrobić :P)
Przydałby się "remake" z lepszymi efektami itp. Chociaż w grudniu tego roku będzie premiera PEŁNOMETRAŻOWEGO filmu na podstawie "Wędrówek z Dinozaurami", który będzie miał taki sam tytuł z dopiskiem "3D". Ale patrząc na ostatnie newsy, będzie to niestety kino familijne, a ja tak bardzo chciałem zobaczyć prawdziwe odświeżone "Wędrówki". :/