PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835082}

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022 -
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 42960
5,5 22 krytyków
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum serialu Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

Jeszcze nie oglądałem, a uwielbiam i Tolkiena i realizację Jacksona i w tyłku mam cały hejt, który się wylał na ten serial. Ciekawi mnie tylko, czy polski serwis filmoznawczy jest jedynym pozwalającym na tak wiele złego swoim użytkownikom. I ciekawi mnie, czy zgodne oceny krytyków polskich i zagranicznych oraz ludzi poza granicami naszego kraju są miarodajne. Na tle tych oceny polskich odbiorców są dramatycznie subiektywne (a subiektywność na fw nie określa się w ocenie, tylko w serduszku, na przykład uwielbiam Piratów z Karaibów za klimat, więc klikam serduszko, ale obiektywnie oceniam na 8), a podchodzenie do tematu z wszechogarniającymi emocjami cechuje dzieci lub rozklekotanych emocjonalnie nastolatków.
Podobnie ostatnio było z nowym Matrixem. Obiektywnie film jako FILM zasługuje na solidne 6-7. Oczywiście 50% 1-2, bo ŚWIĘTE SIĘ NIE TYKA. Dramat.

mako3

A gdzie to oceny krytyków zgadzają się z ocenami widzów? Może na amazonskim IMDB który kasował recenzje z ocena 1-5, bo tak się składa że na takim rottentomatoes widać dokładnie co ludzie myślą o tym serialu.

ocenił(a) serial na 1
mako3

...panie kolego... czy ty przypadkiem poszukujesz "obiektywnych" ocen widzów na "serwisie filmoznawczym"? :) po co? jeśli poszukujesz "obiektywizmu"... ogranicz się do zapoznania z opinią zawodowych krytyków. podobno są niezależni XDDDDDD (tak się zastanawiam, swoją droga... po co ci cudza opinia w ogóle skoro jesteś tak ambitnie zdystansowanym widzem :) )

kgibas666

Nie poszukuję, po prostu mnie to ciekawi

ocenił(a) serial na 1
mako3

a gdzie tam "ciekawi"... wcale nie! nie oszukuj siebie samego. już zająłeś stanowisko, więc masz wyrobioną opinię na temat "zjawiska" :3