Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022 -
5,7 47 tys. ocen
5,7 10 1 47117
5,3 22 krytyków
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum serialu Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

Gdyby odjąć oceny kretynów oceniających z powodów ideologicznych ten serial na 1 to najwięcej byłoby ocen bardzo dobrych.

ocenił(a) serial na 1
videodrom

Trudno znaleźć choćby jeden pozytyw tej popłuczyny serialu. Starałem się odrzucić wszystkie negatywy przed seansem i obejrzeć z czystą głową. Niestety już pierwsze kadry ujawniły z jakiej jakości produkcją mamy do czynienia.

chazy_chez

Serio? Ja po pierwszym odcinku jestem w stanie docenić chociażby efekty specjalne, ładne zdjęcia, kostiumy i scenografię. Za kilka tych rzeczy można spokojnie wystawić ocenę wyższą niż 1 ;)

ocenił(a) serial na 1
John_Shepard

Muzyka jest w porządku. Miks dialogów dramatyczny. Kostiumy powiadasz? Wyglądają okropnie. Całkiem niezłe były te krasnoludzkie. Efekty specjalne nie są za dobre bo za taką kasę skandalem jest tak wyraźne odznaczanie się postaci względem tła. W dodatku to nie kwestia czepialstwa i szukania dziury w całym. Efekty leżą u podstaw.

chazy_chez

No co poradzisz, mi się podobają

ocenił(a) serial na 1
John_Shepard

Ok szanuję

ocenił(a) serial na 10
chazy_chez

Ić stont

ocenił(a) serial na 1
videodrom

gdyby odjąć oceny kretynów oceniających ze względów ideologicznych na 10 to ten serial miałby średnią poniżej 3. Ale niektórym wystarczy pokazać murzyna na scenie albo silną niezależną kobiete z cechami męskimi, żeby uznali dzieło za wybitne. No cóż, niektórzy czytali Tolkiena i wiedzą jak bardzo jest to zmarnowany potencjał.

ocenił(a) serial na 10
Isstred

Ić stont

ocenił(a) serial na 1
videodrom

Gdyby to coś nie twierdziło, że jest Tolkienem, to byłoby ładnie wyglądającym i niezbyt mądrym serialem. Ot taka typowa obecnie masówka. No ale to coś jednak twierdzi i jeszcze się upiera.