Witam i pozdrawiam. Ogladnelem pierscienie wladzy, a dzis poraz anty koncze trylogie Jacksona i nachodzi mnie pytanie..... Dlaczego i jak? Jak można za tylecvkasy zrobic takie gónwo i jak mozna bylo zepsuc taka franczyze. Nawet hobboit jakos sie bronil. Ogladajac rajd rohirimow az łzy w oczach sie pojawiaja a tu nic... Kurde nic. Fabule to pisal ulomny debil juz w podstawowce lepiej pisza heh, strajk scenarzystow (sic!) Nie wiem, po ogladnieciu... smutek w duszy... Mam nadzieje ze HBO jakos zmaze ta hanbe nadchodzacymi filmami
Być może cel twórców RoP był właśnie taki - zepsuć :( W jakim celu? Czyż obecnie nie podejmuje się prób niszczenia wszystkiego co związane z jakąś wartością przynależną sferze, której daleko do współcześnie pojmowanej inkluzywności, kultury "woke"? (A raczej antykultury)
" Why Tolkien and his racist, sexist 'hate bible' need to be re-evaluated?" - pamietam to zdanie, i nigdy go nie zapomne. Jedna z najwiekszych opowieści o miłości nazwana "hate bible". Są sprawy, których przy najszczerszych chęciach po prostu nie da się odpuścić.
Najsmutniejsze jest to, że odwracanie wartości, kompletnie przeinaczanie faktów występuje w takiej skali... Czyli ktoś/ktosie wiedzieli, że już można, że "masa krytyczna" została osiągnięta i takie zabiegi będą rezonować po ich myśli wśród odpowiednio na takie impulsy przygotowanych. Grono zwolenników i autentycznie przekonanych do tego typu działań wciąż się powiększa.