PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=835082}

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

The Lord of the Rings: The Rings of Power
2022 -
5,5 43 tys. ocen
5,5 10 1 42912
5,5 22 krytyków
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum serialu Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy

Każdy odcinek ma innego reżysera, a w szóstym odcinku jest to akurat 63 letnia Charlotte Brändström ze Szwecji i chyba lekkie oderwanie od "realiów" USA zadziałało, bo odcinek jest do zniesienia w porównaniu ze wszystkimi poprzednimi. Nadal wygląda to jak jakiś fanfic LOTR, a kawaleria Numenoru zawierająca w składzie 60 osób jest trochę śmieszna. Nie będę wymieniał też luk logicznych, bo jest ich sporo, ale przez samo skupienie na walce w odcinku nie trzeba przez godzinę słuchać głupich dialogów. Podkręcanie muzyczki z horroru w scenach z pochodniami wyszło trochę śmiesznie, każdy wie kim byli orkowie, to nie żadni seryjni mordercy z USA, niech dadzą już z tym spokój.

ocenił(a) serial na 4
GunMeat

Pan agresywny "Ybor" przed ukryciem danych miał około 180 ocenionych filmów, co sprawdziłem po wyzwaniu mnie i mojej opinii na temat tego odcinka ROP. Konto ma od 2010 roku podobnie jak ja (od 2013), ale oczywiście moje około 1200 ocen przez prawie 10 lat nie równa się jego 3-krotnie mniejszej ilości przez 12 lat i to on jest tym "prawdziwym" krytykiem filmowym, który w gazecie wyzywałby reżyserów i scenarzystów od stajennych i dzieci XD

Nelias

Lol padłem ze śmiechu mistrz ocen Rozczarowani, X-Men: Ewolucja, Rick i Morty no poziom godny recenzenta pewnie jeszcze masz tysiąc ocen o Koziołku Matołku. Gimbaza i tyle w temacie.

Ybor

Mistrz ocen to chyba ty jesteś 10 i 1 godne prawdziwego krytyka i znawcy jak tam Boże ciało 9 a Młode wilki 1 :) no widzę pan dorosły się zna

Dla niej wszystko z 2010 dajesz 10 czyste arcydzieło a innym podobnym 4 / 6 do tego krytycy ci prawdziwi dali 6,3 jak to nie patrzysz na prawdziwych krytyków ? przecież tylko oni się znają reszta to dzieci

bawisz się w ocenianie innych może ocenie ciebie myślisz ze ukrycie ocen na tej stronie działa :):) oj pan dorosły ale jakiś taki nie ogarnięty

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Ybor

Temat o serialu dlatego wyzywasz tych co dali swoja opinie na temat tego serialu od dzieci ??? do tego sam latasz i sprawdzasz co inni oglądając i oceniają później ich wyśmiewasz

a jak ktoś nie ma ocen jak ja to piszesz kłamstwa o tym co ja mam niby w ulubionych i co jest u mnie arcydziełem

tak bardzo lubisz kłamać i pisać do innych ze są dziećmi i tak bardzo podkreślać ze ty dorosły ??

-Temat serialu RoP a ty bredzisz od dwóch dni o gównie i tylko nie o tym serialu.

i właśnie przechodzimy do momenty gdzie właśnie napisałeś ze od 2 dni nie piszesz tutaj na temat serialu tylko na temat tego ze inni użytkownicy filmweb to dzieci co się nie znają do tego piszesz co inni oceniają i ich za to wyśmiewasz no ładnie ładnie panie dorosły sporo czasu trzeba byś ogarnął co w sumie napisałeś w tym temacie przez tyle czasu

ale dobrze ze zaczynasz dostrzegać ze jesteś tylko zwykłym trollem co chodzi i zaczepia wyzywa do tego udaje dorosłego bo chyba mi nie powiesz ze ktoś z takim podejściem jest dorosły :) a no i jesteś zwykły kłamca

użytkownik usunięty
Script

Istnieje jeszcze możliwość, że po wyjściu z psychiatryka dostał ataku i szaleje :) W każdym razie nie jest to normalne zachowanie, a trolowac z kulturą też można, ale trzeba pierw coś prezentować. Musi mieć naprawdę smutne życie, skoro rozrywka dla niego jest prowokowanie ludzi, oczywiście anonimowo... No ale kozak w necie, p@#$& w świecie. W realu jednostrzalowiec, więc do rówieśników nie pokozaczy, bo szybko go naprostuja, więc próbuje dokazywac tam gdzie myśli, że jest nietykalny.

ocenił(a) serial na 2

ja myślę, że to gimbus, który musi się dowartościować. zdradza go to, że tak często używa słowa "dzieciaku"

użytkownik usunięty
GunMeat

Znam ludzi dorosłych, którzy mentalnie utknęli w gimnazjum. W dalszym ciągu utrzymują standardy i wartości, które cechują nastolatków. Uważają nawet, że to powód do dumy i raczej już z tego nie wyrosną. Niektórzy szybko dojrzewają, inni nigdy. Nie ważne ile ma lat, jest to zwykły niedowartościowany napinacz.

ocenił(a) serial na 2
Ybor

Czyli swoje ukrywasz, a do cudzego zaglądasz. To się nazywa hipokryzja do kwadratu. :D :D :D

ocenił(a) serial na 2
Nelias

Dla mnie nie ma znaczenia osoba, lecz argumenty. A skoro on nic konkretnego o filmie nie potrafi napisać, tylko atakuje ludzi, to nawet gdyby miał miliony na koncie - i tak nie to zmieni mojego stosunku.

ocenił(a) serial na 2
Ybor

No właśnie - nic o filmach nie napiszesz, ale za to mnóstwo na mój temat. Psycholog-amator. :D

ocenił(a) serial na 2
Ybor

Więcej niż 15 lat mieć nie możesz. :D :D :D

GunMeat

Oj zabolało? widzę masę łez na twoim monitorze, szybciutko do łóżka bo jak mamusia zobaczy, że nie spisz to jutro nie dostaniesz kakao. A królewnę Śnieżkę już obejrzałeś na dobranoc małolacie?

ocenił(a) serial na 2
Ybor

Znowu kolejne konto 14 latka i mnóstwo argumentów, przekonujących. A nie, znowu wyzwiska i obrażanie

ocenił(a) serial na 3
Ybor

Rozumiem. Myślenie cię boli

ocenił(a) serial na 4
Ybor

Dla fanu i relaksu ale bez logiki. Cóż... twój wybór.

ocenił(a) serial na 2
Ybor

Komu ty byś udzielił pozwolenia na wyrażanie swojego zdania?

ardisgreenwater

Taaaa jak muchy do gówna lecą do tematów ich przerastających, będą bić pianę na FW bo na lekturach nauczycielka pojechała z nimi a tu chcą się dowartościować. Dzieci kwiatów :D :D

ocenił(a) serial na 2
Ybor

Co? Na jaki komentarz odpowiadasz? Zadałam dość proste i konkretne pytanie i na tej podstawie zostały wyciągnięte wnioski na temat całej mojej edukacji (która nie dała mi powodów do wspomnianych kompleksów, dziękuję bardzo)? Czy to może jednak kogoś innego dotyczyło?

Gwoli ścisłości, pytanie było odnośnie ewidentnej Twojej chęci ocenzurowania tych, których opinia nadmiernie odbiega od Twojej i ewidentnie ją podważa. Widzę bowiem, ile emocji wywołuje u Ciebie mieszanie z błotem krytyków.

ardisgreenwater

gawiedź mająca dostęp do internetu nazywasz krytykami ? O matko 20 lat temu słowo krytyk miało inne znaczenie bynajmniej było to zajęcie zawodowe. Odnośnie pytania ta strona idealną nie jest z punktu technicznego i odp. był dla kogoś innego, ale skoro przeczytałaś to jesteś o krok do przodu.

Ybor

Krytyka – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości jako niezbędny element myślenia. Może dotyczyć wielu dziedzin np. nauki, poprawności formalnej, poprawności merytorycznej czy też metod

nie wiedziałem ze krytykować może tylko osoba z licencja dobrze ze nam pan dorosły to wytłumaczył :)

a no i dalej jesteś kłamca :) dorosły człowiek a tak kłamie

Ybor

jesteś na filmweb tyle czasu i jeszcze nie ogarniasz ze osoba bez ustawionego awatara może dostać innego użytkownika awatar przez błąd ale tylko w tym konkretnym temacie

test 1 wejdź na mój profil i zobacz jaki mam awatar a później zobacz tutaj

test 2 wejdź na inny temat tego odcinka bo pisałem w kilku i zobacz jaki mam tam awatar

test 3 spróbuj ustawić u siebie w każdym temacie w którym piszesz inny awatar powodzenia

wniosek jak na dorosłego słabo ogarniasz do tego jesteś kłamca :)

ocenił(a) serial na 2
Ybor

kąto/'kąt', czy może jednak chodzi o konto/kont panie dorosły?
Śpij słodko aniołku, bo jutro znowu do "budy".

ocenił(a) serial na 2
Ybor

O moim to koncie może? Kliknij więc w link, zobacz, jak długo konto istnieje.

ocenił(a) serial na 8
Ybor

Brawo Ybor. Ja już też mam dość fanatycznego hejterstwa.

Benek_Piast

Czekaj czekaj Ybor wchodzi do tematu gdzie jeden z użytkowników napisał negatywna opinie o serialu

zaczął płakać i wypisywać ze wszyscy to dzieci co się na niczym nie znają a ty mu bijesz brawa :)

I takie pytanie potrafisz wymienić gdzie tu jest te fanatyczne hejterstwo czy chodzi ci ze każda negatywna opinia to jest fanatyczne hejterstwo

Nelias

A czyli 1 można dać ale 10 nie. Hipokryzja

ocenił(a) serial na 6
Thrawn_fw

W teorii tak, ale serial miał być mocno związany z książkami a odbiega bardzo i także to jak amazon oszukiwał ludzi i manipulował faktami i fanów nazywali rasistami to wiele osób protestuje dając ocenę 1 i tutaj jest to uzasadnione jednak danie 10 jest nad wyraz przesadzona ocena jak ktoś nie czytał książek to może naciągnąć ocenę do 6/7 ale 10 to za dużo patrząc na ilość pieniędzy ile zostało przeznaczone na serial, możliwości i efekt końcowy z słabą grą aktorską dziwną i głupią często fabułą i próbą kopiowania Lotra i GoT

ocenił(a) serial na 4
MateuszWozniak2001

W którym momencie ten serial miał być mocno związany z książkami

ocenił(a) serial na 4
Thrawn_fw

Nawet nie jest mocno związany z "appendicies", za które Amazon zapłacił aż 300 milionów dolarów. Generalnie odcinek 6 wnosi coś ciekawego do lore LOTR, bo pokazuje "powstanie" Mordoru i Udun, więc pomijając te 60 koni (nie liczyłem dokładnie, bo nie o to tutaj chodziło, ale o moc Numenoru) to jest to było to całkiem udane, gdybym oglądał to jako zupełnie odrębny jednorazowy fanfic na YouTube, to może dałbym nawet 8/10 takiej produkcji, ale nadal jest to część większej serii i nie sposób jej nie wiązać z decyzjami logicznymi z poprzednich odcinków. Serial ocenia się jako całość, a nie w sposób: "2 odcinki były fajne, to dam 10 albo 8".

ocenił(a) serial na 1
Thrawn_fw

tak showrunnerzy w każdym wywiadzie pierdzielą

ocenił(a) serial na 2
Nelias

Nawet jak na zupełnie niezwiązany z Tolkienem, serial wydaje mi się bardzo słabo napisany, zagrany, a w wielu miejscach nawet wyedytowany. Aż zaczęłam sprawdzać kąt padania promieni słonecznych w tym ostatnim odcinku, żeby nabrać jakiegoś pojęcia o umiejscowieniu w czasie, bo równoległe wątki podróży Numenorejczyków i ataków na krajanów Bronwyn przeplecione są bez żadnej logiki czy chronologii, tak że ciężko o odniesienie czasowe akcji z jednego wątku do drugiego - a przecież mówimy o wątkach, które w tym właśnie odcinku wreszcie się łączą, po tym całym build-upie od początku serii.

ocenił(a) serial na 4
ardisgreenwater

Jest jedna scena, w której w stajni/domu jest noc, a chwilę później wszyscy wychodzą na zewnątrz i jest dzień. Ostatnie sceny po "walce" były nagrywane przed walką, bo wszystkie domy są zupełnie czyste i nietknięte. Chodzi o sceny rozmów Isildura, w których w tle widać domy.

Generalnie to, co ludzie oceniają tak wysoko w tym serialu to zdjęcia, a to jedna z wielu składowych dzieła ("tworu") kinematograficznego. Za same zdjęcia nie daje się 10. Nawet w "The Room" zdjęcia nie były tragiczne lub w "Kac Wawa", jednak to treść (scenariusz, reżyser, dialogi, logika, aktorzy, casting) przesądziła o generalnej ocenie i w przypadku ROP jest tak samo. Ktoś obiecywał 3 lata temu wyniosły serial podobny do "Silmarilionu" i dorównujący Jacksonowi, a niestety wyszedł "The Room" w klimacie Śródziemia.

Z postaci, które jakoś utrzymują poziom dialogów to jedynie Durin IV, Elrond i Gil-Galad moim zdaniem. Arondir jest okej, ale nie oczekiwałem od tego serialu klimatów tureckiej opery mydlanej. Co do samego wątku, to nie opisywałem i nie oceniałem dokładnie fabuły odcinka, żeby nie znaznaczać "uwaga spoiler", ale racja... ogromne Śródziemie, a magicznie wiedzieli, że to w Southlands coś się akurat dzieje, albo po prostu tam pojechali, bo to Halbrand chciał sobie popatrzeć na dawne okolice.

ocenił(a) serial na 2
ardisgreenwater

Zgadza się - w serialu dzień pojawia się "na żądanie" :)

ocenił(a) serial na 6
Nelias

Ciekawostka, nie wiedziałem o tych reżyserach. Tak czy inaczej najlepszy odcinek jak dotąd.

ocenił(a) serial na 8
nillvo

po powyższej "dyskusji", widzę że nie ma się co udzielać na forum tego serialu, same oceny ról są śmiesznie zaniżone (nie tylko serial), nie wiem czy ten odcinek był najlepszy, na pewno było sporo akcji, i troszkę emocji, dobra postać ten Adar, czy jak mu tam ten Uruk-elf

ocenił(a) serial na 2
mitrus80

Niestety, ale wyznacznikiem w dziale fantasy jest w tej chwili GoT(s1-7) i LotR. Amazon duzo obiecywał, a dał mało, nawet bardzo mało. Serial jest ładny wizualnie. Ale odcinki w sam raz na raz, nie trzymajace widza przy ekranie. Mecze kolejne odcinki bo caly czas mam nadzieje, ze jednak cos sie ruszy. Ale juz w sumie stracilem nadzieje.
W Rodzie smoka jest podobnie, minimalnie jednak cos wiecej sie dzieje, ostatni odcinek to maly game changer, a tutaj nadal slabo. :(

ocenił(a) serial na 4
mitrus80

Ja to mu kibicowałem wiem że Garadiela Szczuka nie może zginąć ale myślałem że ten Radar trochę ja poturbuje.