Drodzy Ludzie, Elfy, Krasnoludy ect.
Do tego, żeby zatriumfowało zło wystarczy obojętność ludzi/nieludzi dobrych.
Mrok spogląda na Śródziemie. Mściwa i okrutna Galadriela idzie po nas. Chce zniszczyć naszą krainę bo jej jedynym celem jest walka. Sącząc jad do ucha uzurpatorki zza morza zawładnęła jej umysłem, a jej serce jest pełne nienawiści. Uzurpatorka wyhodowała krzyżówkę żołnierzy rohanu i gondoru - największą armię jaką widział świat . Trzy statki o nieznanej ładowności przeprawiają ich przez morze aby najechać nasze ziemie. Już słuchać podszepty zła. Elfy spiskują miedzy sobą a łagodne Harfuty zrobiły się chciwe i czyhają by odebrać dobytek słabszym.
Nadciąga Nawałnica!
Zostało mało czasu. Połączmy siły. Każdy miecz, każda tarcza i topór może to zmienić. Razem przeciwstawmy się złu! Jesteście ze mną???
Wasz Sauron
Jestem z tobą! Gotów na wszystko byle nie oglądać więcej tego durnego uśmieszku.
i tych zimnych oczu wiedzących, że jej bomby wulkaniczne niestraszne, a NPC-ty i tak muszą zginąć ...
Ten serial to jakieś "Girls of Power", w wyścigu na irytującą postać ta Bronwyn zacznie przebijać Galadrielę. Żeby się zachwycać tym serialem trzeba mieć z IQ na minusie.
No piękna recenzja: poprzez obrażanie innych. Tak czytam sobie i widzę, że kpina, złośliwości i arogancja zastępują merytorykę.
Wybaczenia panienko, ciężko zachować ogładę gdy wróg już blisko. Przyłącz się do Drużyny Saurona razem uczynimy ten świat lepszym :)
Nie, nie mam. Mam wspaniała narzeczona, wiele koleżanek, kolegów i znajomych. Również nie mam problemu z rolami kobiet w jakiejkolwiek formie. Tylko w tym fanfiku ilość żenujących postaci przytłacza. A że akurat są to kobiece postacie to już Amazona robota.
Po obejrzeniu tego serialu chyba sama jako kobieta zdiagnozuję u siebie problem z kobietami. Jeżeli taka w rozumieniu Hollywood i woke culture ma być idealna kobieta (Galadriela, Bronwyn), ja spasuję. Niech żyje Sauron!
Serial jest fajny, faktycznie jest sporo kobiet o jakiejś pozycji, ale jeśli nie zauważyłeś to właśnie wojska pod dowództwem tych kobiet doprowadziły pośrednio do stworzenia Mordroru więc nie wiem czy jest to dla kobiet laurka.
Numenor to nie jest wersja Gondoru, lecz potężniejszy poprzednik Gondoru i Arnoru, a jego wierzchowce i jazda sławą prześcigały Rohan. W twórczości Tolkiena Sauron poddawał się Numenorowi, nie widząc dla siebie szans militarnych.
a jego wierzchowce i jazda sławą prześcigały Rohan. zwlaszcza te których nie mieli :D Numenor nie miał konnicy.
Dokładnie, cenili sobie konie i hodowali je na swojej wyspie, ale nie używali ich w bitwie.
No i świetnie! zbierz jeszcze 8 chłopaków do drużyny, pierścienie załatwi się w między czasie - tylko uważajcie na orły
Ale ze co ? Mam dolaczyc do druzyny Saurona , jak mi sie ten serial bardzo podoba ?.Bo nie rozumiem.Znaczy sie ze Tolkien stworzyl armie orkow i goblinow z pochodniami i widlami.Armie fanatykow ?
Potrafię robić i mieczem i toporem (z wyuczenia niemalże drwal) a i dosyć lojalny jestem (przy odpowiedniej zapłacie i stanowisku nawet bardzo). Mogę liczyć na jakieś intratne stanowisko w armii?
Takich ludzi nam trzeba! ale nasza działalność jest charytatywna. Zrezygnuj z zapłaty a stanowisko się znajdzie ;)
...no dobra! jak wojna to wojna! za czarną jak dupa ungolianty, otchłań! solą w oko bezo-ilúvatara!!! \m/
Sorki Sauron, ale popieram Ruch Wyzwolenia Uruków Adara. :P
A tak całkiem poważnie... obawiam się, że to jest właśnie "story arc", który był w pełni zamierzony zupełnie nieironicznie... mamy wiele wskazówek rozrzuconych po całym sezonie, że historia Galadrieli będzie polegać właśnie na tym, że stanie się tak pochłonięta przez ciemność, że będzie mogła konkurować o fotel następcy Morgotha.
Piąty z dziewięciu stawia się na wezwanie jedynego z swoją świtą mój miecz jest na twe rozkazy panie