Kompletnie nie rozumiem nagonki na ten serial. Bardzo przyjemnie się go ogląda. Nie jest idealnie odwzorowujący twórczość Tolkiena ale mimo wszystko ciężko jest mi znaleźć inny, nowy serial fantasy w podobnej tematyce do rodzinnego oglądania. Nie obchodzi mnie ile kasy zostało wydane na produkcję serialu, nie wnikam czy wszystko jest 1-1 z książkami, nie spinam się gdy wygląd poszczególnych ras jest nie do końca pokrywający się ze wzorcem. Większość adaptacji książek mocno odbiega fabularnie. Jeżeli ktoś ma ochotę na dobry serial fantasy to szczerze polecam. Osobiście bardziej mi się podoba niż drugi sezon Rodu Smoka. Mam nadzieję, że serial nie zostanie przerwany z powodu tak dużej ilości skrajnie złych opinii (moim zdaniem totalnie nieuzasadnionych). Brakuje tego typu produkcji na rynku.
Tłumy bezrefleksyjnie podążają za modą po prostu. Jeżdżenie po tym serialu było "fajne" jeszcze na długo zanim w ogóle można go było obejrzeć. Takie czasy. Kiedyś narzekanie było dla sportu bardziej, teraz to już religia. Oprócz tego masa fandomu to Jacksoniści. Którzy po prostu znają losy Śródziemia itd tylko z jego LOTRÓW i Hobbitów. ..(Sama do nich w sumie należę bo latami uwielbiałam jego filmy, tak naprawdę nadal uwielbiam tylko że po latach widzę wady tych produkcji a nie że: jak bożek na ołtarzu). Oni nie mogą znieść że ROP nie są 1 do 1 w stylu Jacksona. Dodano jeszcze z d.. łatkę "woke", żeby usprawiedliwić swój bezmyślny hejt. A i jeszcze wycierają sobie gębę Tolkienem jak na pierwszy rzut oka widać że albo nic nie czytali albo najwyżej Trylogię i Hobbita. Jak ktoś siedzi głębiej w lore to doceni MASE smaczków w serialu, którymi twórcy rzucają w opór!
bo dobry to on nie jest, er Pharazon jaki to jest farmazon, ogolnie w tym cały numenorze to jest chyba najgorzej ta jego córka to numerantka, na siłę wciskają feminizmy jak ta mulatka nie zjedzona z rana przez morskiego lewiatana, wyjątkowo denna głupia i komputerowo walcząca galadriela, murzynka w kopalni wzywajaca nietoperze, denne elfickie rozmowy innymi słowy jest to jakaś telenowela...
Jak przyznać że ma się alergię na kobiety nie mówiąc że ma się alergię na kobiety...