Według mnie, ten serial to nieporozumienie. Serio. To nie powinno się wydarzyć bo samo jego istnienie szkodzi prawie wszystkim, którzy mają coś z nim wspólnego. Spójrzcie chociażby na kłótnie i obrzucanie się łajnem w komentarzach. No, chyba że ktoś lubi się tak obrzucać. Co do samego serialu, przytłacza mnie ilość błędów logicznych. Jeśli ktoś to ogląda jedząc, powiedzmy, burgera z którego wypadają składniki i przy okazji nie zna twórczości Tolkiena, to może ten serial go w oczy nie razi, ale w innym przypadku oczy i uszy aż pieką. Jeśli się komuś podoba, no to cieszę się jego szczęściem ale gdyby ten serial był zrobiony z głową i tak na poważnie traktując twórczość Tolkiena, to przy takim budżecie mielibyśmy coś pięknego i wszyscy by się zachwycali. Teraz jednak większość od zachwytu jest daleka. Takie żyćko.
Nieporozumieniom jest takie trollowanie, dawanie 1 tak dobremu serialowi. A ty z pewnością nie masz żadnej wiedzy o Tolkienie, więc nie wycieraj sobie nim twarzy.
Tak wyraziłem swoją opinię na temat tego, że jeśli coś rozproszy uwagę widza, może nie zauważyć nieścisłości. To taki zabieg stylistyczny mający zobrazować co miałem na myśli. Burgery nie są nieprzyzwoite.
hm, właśnie obraziłeś wszystkich tych, którym śmiał się serial spodobać, ale to oczywiście wina jego twórców. To się nazywa logika - nie to co jej brak, który zarzucasz serialowi. Złośliwości odkładając na bok, żyj i pozwól żyć innym. Nie podoba Ci się? Git - są dziesiątki innych seriali. Pozwól głupszym od Ciebie zjadaczom hamburgerów się nacieszyć.