Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy (2022)
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy: Sezon 2 Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy sezon 2, odcinek 4

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy | Najstarszy

Eldest 1h 5m
6,0 1,1 tys. ocen
6,0 10 1 1051
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum s2e4

Czyli krótko mówiąc, nie jest dobrze. Galadriela jako antypatyczna Karen, jak mówią na zachodzie, powraca, mamy super drużynę elfów, których w ogóle nie poznajemy, przez co wątek podróży ala Drużyna Pierścienia ogląda sie delikatnie mówiąc, ze znużeniem i obojętnością. Upiory są dobrze wykreowane, ale nie dowiadujemy sie niczego , kim są czym sa, i skąd Erlond wie o mieczu choć wcześniej nie wiedział. Ot pojawiają sie i znikają, bardzo szybko. Tym można podsumować ta "wyprawę", moze połączenie wątku Galadrieli z Adarem lepiej wypadnie, choć wątpie. Kolejny element to Isildur, Arondir i Theo, czyli entiany, mamy tu ładne efekty ale bezowocne dialogi które z pozoru brzmią pięknie ale z których wiele nie wynika, bo skoro Etiana opiekowała sie tym lasem to gdzie do cholery była gdy przechodzili orkowie? A no nie było jej, tak wyglądała ta opieka. No i isildur który jak mniemam miał dorosnąć a nie dorasta... cały wątek ludzki jest niestety spartolony. No i część 3, Nieznajomy spotyka Bombadila który jest opiekunem i nauczycielem czarodziejów... Mam rozumieć że po walce z Barlogiem, Gandalf znów do niego trafił... Tu mamy trochę dennego humoru, troche fajnych przyśpiewek, i w sumie tyle, na razie aktor od Toma na plus. O niziołkach nie wspomnę, bo przewijałem, ich wątek w ogóle mnie nie interesuję. Słabo, 4/10

ocenił(a) serial na 3
Pallando

po kiego Tom miałby być nauczycielem czarodziejów? To nie Hogwart :D Co oni tam przybywali do Śródziemia dwa razy na miesiąc czy jak?

ocenił(a) serial na 4
tallis1___

Ale po co oni Śródziemiu, jak muszą się uczyć, to oni są mędrcami. Owszem powinni poznawać krainy, ludzi i inne rasy, ale ich umiejętności wrodzone jak magia nie powinny być opanowywane, oni według Tolkiena mieli to opanowane, nie powinni też szukać odpowiedzi jaka jest ich misja, powinni mieć tą świadomość, by nie był potrzebny żaden pośrednik.

ocenił(a) serial na 8
Pallando

Las jest duży, Ent jest wolny. Widocznie Orkowie już sobie poszli gdy oni tam dotarli, proste.