No właśnie też tak myślę, że to on. Tak samo od poprzedniego odcinka zastanawiam się czy teraz nazwany ,,mroczny czarodziej" to nie król późniejszy Czarnoksięznik z Angmaru
Nie no jak tylko śpiewał to się spodziewałem że to on. Bardziej zastanawia mnie ,,mroczny czarodziej" bo skoro to Istari to nie może być nieznanym Królem ludzi vel. Czarnoksięznikiem z Angmaru, no chyba że na potrzeby serialu zmodyfikują
No właśnie i tu też się pojawia problem, bo tak patrząc na klimat to pasują tu tereny Haradu (pustynia ale też zielone tereny, plus doleciały skały z Góry Przeznaczenia) ew. Rhun więc błekitny nawet by pasował. Tylko wynika wtedy że Tom mieszkał gdzie indziej niż we Władcy Pierścieni (okolice Starego Lasu).
Ale wygląda jak Saruman, a i podkreślono że to też Istari, a więc majar, nie człowiek.
To już badziej bym podejrzewał, że przerobili któregoś z błekitnych. Saruman mi tu nie pasuje znając jego historię. No ale zobaczymy
Gandalf później zmieniłkolor szaty.. ja tez się zastanawiam czy to Saruman czy ten toczarnoksięznik z Angmaru
Gandalf nie zmienił koloru szat jak przebrania. Został po śmierci podobnie jak Glorfindel ponownie przysłany do Śródziemia jako Gandalf Biały. Stąd uważam, że nie może to być Saruman, bo nawet jeśli byłby to za służenie złu nikt by mu później nie zaufał, a nawet jeśli by zginął to nie zostałby ponownie raczej przysłany jako najwyżej postawiony Istari
Sam właśnie skończyłem 4 odcinek i powiem wam... teraz da się to oglądać. Choć twórcy dostali wyraźne wytyczne by trzymać się z daleka od trylogii P. Jacksona to mimo to gołym okiem widać że czerpią z niego garściami. Muzyka, krajobrazy, nawet tempo akcji jakby... wolniejsze? A jednak dużo ciekawiej i przyjemniej mi się to ogląda. I wreszcie stary Tom zawitał na ekrany. Czuję tutaj świetny wątek wokół tej postaci. No i kultowe "Go back to the shadow!" z ust Galadrieli - chyba pierwszy raz miałem ciarki na tym serialu. Oby tak dalej.
Nie podoba ci sie serial to po jakiego grzyba tu wchodzisz i komentujesz ? Jestes trollem czy po prostu sie nudzisz ?
a co, jedynie opłacone trolle i korpo-ludki mają prawo wchodzic i sie zachwycac tą szmirą? :D kiedy zmienili regulamin filmwebu bo nie zauważyłam :D
" RoP's Tom Bombadil is a grouchy fellow,
Dull grey his jacket is, and his boots are fallow...”
:D