Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56776
2,9 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

wiem, ze wasze upodoba nia kreskowek sonczyly sie na etapie lucky luck'a, smurfow czy gumisiow, ale jak czegos nie rozumiecie to poprastu nie oceniajciel. ta bajka jest dla doroslych a nie ludzi ktorzy sa na etapie britney spears tudziez us5.
pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
puniu69

Amen, bracie :)

Niestety, ale za dużo tu sztywniaków i dzieci. Bo albo humor klozetowy, albo kiepska animacja (z grami jest to samo; gnoje nie pograją bo kiepska grafika). Co się mamy przejmować, serial "Włatcy Móch" ma już swoją publiczność :)

ocenił(a) serial na 1
puniu69

daj spokój. ja lubię Lucky Lucka i smerfy ;D z drugiej strony też szanuję miłość kolegów do Czesia i odwieczny tekst, którym dręczą mnie przy każdej okazji, znakomicie parodiując głos głównego bohatera "Czesio lubi w śmieciach" ;)

ocenił(a) serial na 10
puniu69

dokładnie ! w 100% sie zgadzam. Ta bajka jest zajebista i tyle ;D
p.S Do wiesniaków co piszą ze bajka jest nudna itp. Napewno Wy jesteście zabawniejsi, nie podoba sie to nie oglądać !!!

"Czesio: Chłopacyyyy, a Czesio zrobił kupe. "

ocenił(a) serial na 2
nicram_71

Mnie się nie podoba, bo jest prymitywna. Wystawiam słabą ocenę i nie będę tego oglądał więcej. Wolno mi, nieprawdaż? Tyle w temacie.

ocenił(a) serial na 6
puniu69

Skoro jesteś taki dorosły, to powinieneś wiedzieć, że początek zdania Z DUŻEJ LITERY SIĘ PISZE. No chyba że uważasz się za dorosłego bo oglądasz ten serial...

użytkownik usunięty
puniu69

zgadzam się. pierwszy od wielu lat serial animowany i to jeszcze Polski i tak na niego lecieć. ja to jestem zaskoczony że Polskę stać na zrobienie tak świetnego serialu.
pozdrawiam fanów WM.

ocenił(a) serial na 1

jakby to byloby chociaz smieszne to bym dal powyzej 1 ^^. jak ktos ma zamiar mnie nawracac wystarczy ze poda jakis konkretny tytul dobrego odcinka. jak narazie moim zdaniem jest to kompletne dno, wystarczyl mi jeden odcinek abym nie kontunuowal ogladania dalszych odcinkow. (nie ukrywam był tylko jeden text co mnie rozbawił, ale to nie wystarcza)

i jak to niektorzy moga porownywac do south parka??

ocenił(a) serial na 4
83nd1n6_Un17

Bo to polska wresja South Parka.
Niestety autorzy pozbawili jej tego co w South parku najlepsze, czyli polewki totalnej z religii. Dodali za to błedy ortograficzne w każdym napisie na ekranie, które po pewnym czasie stają się po prostu męczące.

ocenił(a) serial na 1
piol

do south parka to temu serialowi duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo brakuje. a pozatym south park nie mial klimatu z obrazania religi, tylko caloksztaltu. south park zawdzieczal sukces glownie parodiowaniu otaczajacego nas swiata no i oczywiscie po czesci dzieki cartmanowi. a z tego co widzialem w wlatcach much to sa bezsensowne historyjki z jednym lub 2 smiesznymi momentami

puniu69

Ha, to forum jest świetne, czasem można trafić tutaj na takie tekściory, że po prostu człowiekowi łzy ze śmiechu same się cisną do oczu... Po pierwsze, buraku (zazwyczaj tak nie mówię, ale skoro narzuciłeś taki ton dyskusji, to proszę bardzo), który założyłeś ten temat: każdy ma inny gust, więc nie każdemu muszą się ?Włatcy móch? spodobać. I co, zabronisz im wystawiać niskie oceny, bo ty masz pierdolca na punkcie tego serialu? Jakbym widział fanów ?Bleacha? i ?Elfen Lied?, identyczne dziecinne zachowanie, słowo daję. Po drugie ? co tutaj rozumieć? Kilka debilnych dowcipów na krzyż, czerwone kółeczko na wyrost, żeby przekonać dzieci, że nie wolno ? a wiadomo, że zakazane smakuje najlepiej. I to jest część sukcesu tego serialu. Twórcy ?Włatców? postawili na niesmaczny humor i nic więcej, Parker i Stone z kolei na humor niesmaczny, obrazoburczy etc., ale przynajmniej w miarę inteligentny ? potrafią sprawić, że Amerykanie śmieją się sami ze siebie, poza tym ?South Park? to niezła satyra na społeczeństwo amerykańskie.
Lubię filmy animowane, interesuję się nimi, ale ?Włatcy móch? to akurat rzecz, która nie bardzo mi się spodobała. Serial jest mało śmieszny, a po paru odcinkach staje się po prostu nudny. Czasem zdarzy się jakiś lepszy tekst czy scena, ale to okazjonalne przypadki. Lubię niesmaczny humor, oglądam sporo ecchi (wolę ambitniejsze anime, ale ecchi pozwala się rozerwać, toteż ich nie pomijam), gdzie takiego humoru jest od zatrzęsienia ? oglądając takie produkcje często się śmieję, chociaż to wszystko jest koszmarnie wtórne. W przypadku ?polskiego ?South Parku?? jakoś nie wyszło ? pomysł, żeby zrobić serial z niesmacznym humorem i paroma ?kurwami? dla ozdoby jakoś nie wypalił. Serial zyskał sobie swoją widownię, głównie wśród młodzieży, toteż dalej będzie kręcony, ale nie sądzę, aby przeciwników zdołał do siebie przekonać następnymi odcinkami. Takie rzeczy z wiekiem przestają człowieka śmieszyć, a zaczynają być po prostu być odbierane jako niesmaczny szajs. Dla mnie to na razie słaby serial, któremu udało się przetrwać dzięki oglądającej go młodzieży ? gdybym był parę lat młodszy, pewnie należałbym do tej bandy, która go ubóstwia, ale teraz to już niestety dupa blada ? przereklamowana kaszana.

ocenił(a) serial na 1
Pottero

nie chcialem sie rozpisywac na ogolne zalozenie tego tematu ale masz 100% racje.

nicram czy jak tam miales na nick idz z swoim ADHD sie leczyc jestes na forum czyli stronie gdzie ludzie wypowiadaja swoje zdanie na kazdy temat, jesli ci sie to nie podoba to nie powinno cie tu byc. logiczne jest to iz jednemu sie podoba a drugiemu nie. osobiscie uwielbiam toaletowy humor itp. ale ten przedstawiony w wlatcach much kojazy mi sie z światem chorego na autyzm ośmiolatka, albo z chorym swiatem jakiegos dresa.

83nd1n6_Un17

jak mozecie krytykowac te szalone móchy sa poprostu zabójcze...

---http://www.procentciebie.pl/

ocenił(a) serial na 10
Pottero

Różnica jest taka, że Amerykanie potrafią się z siebie śmiać widać, a Polacy nie. Polacy, na domiar złego, mają dziwną tendencję do obrażania innych Polaków których opinia jest inna niż obrażającego i korzystają z tego w każdej możliwej sytuacji.
Obydwa posty - główny post tego wątku jak i ten pod którym sie podpisuję, pomimo zawartych w nich przeciwstawnych opinii, są właśnie tego przykładem.

ocenił(a) serial na 1
tassmen

Moim zdaniem możemy porozmawiać czy to się komuś podoba czy nie, ale nie kłócąc się i zachowując jakieś zasady kultury. Wszystko zależy od poczucia humoru. Są tacy (niepełnoletni), którzy wielbią ten serial nad wszystkie inne..., padają za śmiechu po tekście "ale ona nie ma wacka" albo "czesiu śpiewa w czesiu", czyli teksty po których śmieją się mocno wstawieni albo niepełnoletni..., rozumiem wulgaryzm, ale w tym serialu jest bardzo niesmaczny i mało zabawny. Taka jest moja ocena i większości pełnoletnich jakich znam, bo osoby nie mające 18 roku życia są "happy", że czesiu nie ma oka...

Cytaty pisałem tak, żeby poprostu można było skojarzyć odpowiednią scenę, nie chodzi o dosłowne znaczenie.

PS: Szczerze mówiąc nie znam dorosłej osoby oglądających Włatców, a dorosłuch szalejących za South Parkiem mase. Polacy wiele rzeczy starają się wzorować na innych, ale coś im nie wychodzi. Jeśli ktoś oddaje hołd "Włatcą" to raczej powinien mu się podobać także pierwowzór, na bazie którego powstały "móchy".

Nie wiem jak wy, ale ja oceniam na 10/10
Oczywiście jakiś debil zacznie się kłócić o to co napisałem, mimo że wyrażam jedynie swoje odczucia i nie mówie niczego szkodzącego ku temu serialowi, niczego takiego nie mówie w imiemniu innych. Pozdrawiam wszystkich wielbicieli kreskówek :D

ocenił(a) serial na 1
Tybii

jakos nie widzialem nic co mialo by parodiowac polska rzeczywistosc, wiec w jaki sposob mial bym sie smiac sam z siebie :D

ocenił(a) serial na 10
Tybii

Dlaczego uważasz ze tylko osobą poniżej 18 lat ten seria sie podoba?? Dlaczego podkreślasz tak tą pełnoletność? Nie wiem jaka jest róznica miedzy 17-latkiem a 20 w poczuciu humoru. Czyli że za 4 miesiące przestane go oglądać? Ciekawe...

ocenił(a) serial na 1
nicram_71

nicram w zupelnosci musze sie z toba zgodzic co do tej pelnoletnosci :D
ona nie zmenia gustu ani humoru, umozliwia ci tylko mozliwosc bezproblemowego kupienia litra w sklepie i glosowania (chociaz to ja ym zbokotowal :D)

ocenił(a) serial na 1
nicram_71

Z pewnych rzeczy się wyrasta. Z lalek, misiów, zabawy w dom i śmiania się z takiej żenady. Wiesz, kiedy miałem 12-lat śmieszyły mnie rzeczy w stylu "napletek to jest jak Ci skóra z palca schodzi" (nie konkretnie z tego, ale w podobnym stylu), teraz uważam to za prawdziwą żenadę i ciężko mi uwierzyć że kogoś, kto ma 20 lat mogą śmieszyć takie popłuczyny.

ocenił(a) serial na 1
tribart

owszem moga. jest tylko jeden warunek. musisz zjarac 1 lub najepiej od razu 3 worki zielska, lub byc na poziomie intelektualnym 12 latka

ocenił(a) serial na 10
puniu69

Dzieńdobryyyy..

Po 1 twój ton wypowiedzi(chodzi mi o autora tematu) świadczy bardzo dobrze o tobie... I potem ludzie myślą że to jest bajeczka tylko dla takich co nie ukończyli podstawówki i celowych błędów ortograficznych nie zauważają w filmie...To jest bajka dla dorosłych,a szczerze wątpie że ty już masz 18 lat... Aha i Smerfy i Gumisie to arcydzieła;]

Choć musze przyznać że bajka mi sie bardzo podoba (1 seria). Graficznie bardzo słaba ale o to w pewnym sensie chodzi.
Włatch Móch mają w sobie to piękno które mnie bardzo przyciągneło. Zobaczyłem fragmenty na youtube,potem 1 odcinek na tv4 i bardzo mnie wciągneło. Głównym atutem filmu są bezsensowne,często kompletnie nie pasujące do sytuacji odzywki Czesia;] Często są one bez sensu i nie powinny śmieszyc ale osoba podkładająca głos zrobiła z tej postaci kultową;]
Obecnie odcinki które lecą są coraz gorsze. Dla osób które nie widziały polecam stronke włatców móch gdzie na forum można pobrać odcinki (zresztą na youtube też można je znaleźć).

ocenił(a) serial na 10
barnaba

Z tym że odcinki są coraz gorsze to sie do końca nie zgodze. Może i pierwsze trzy odcinki (drugiej serii) były średnie ale za to 4 "wykopki" był extra, jeden z najlepszych jakie widziałem... Mam nadzieje że kolejne bedą coraz lepsze i ze to tylko na początku twórcy serialu zapomnieli jak to robili w pierwszej serii.

puniu69

genialna bajka....ja na niej zawsze placze ze smiechu :D
a najbardziej mnie rozwala odcinek z babunia. buahahahahahahaha :D:D:D