PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=736276}

W cieniu

Umbre
2014 - 2019
7,7 3,0 tys. ocen
7,7 10 1 2999
8,3 3 krytyków
W cieniu
powrót do forum serialu W cieniu

Biedny kraj rządzony przez grupy watażków (nie mające oczywiście nic wspólnego z mafia jak Camorra, Cosa nostra czy Ndrangheta - skąd porównania do Gomorry Saviano?), to może być coś ciekawego dla mieszkańców stanów. W Rumuni... czy Polsce wystarczy odtworzyć lokalnego superaka... szkoda czasu.

ocenił(a) serial na 9
robin2003

Dla mnie to wyglądało podobnie do Gomorry. Te same karki, te same motywy i metody. To co było pokazane w obu seriach to zwykły bandytyzmy, prawdziwej mafii nie ma od 30lat

axsas

Prawdziwa mafia oprócz swojej działalności przestępczej prowadzi obecnie legalne interesy,i ma się bardzo dobrze.

ocenił(a) serial na 9
Lukasgol

Gangi i kartele też to robią...

axsas

Nie na taką skalę...

ocenił(a) serial na 9
Lukasgol

zgadzam się, kartele na większą

ocenił(a) serial na 7
axsas

Główny bohater bardzo mi przypomina Raya Donovana

ocenił(a) serial na 8
krzysztof_brylak

dokładnie, miałam od razu to samo skojarzenie

axsas

Prawdziwej mafii nie ma od 30lat??? naprawdę w to wierzysz.

ocenił(a) serial na 9
SidLeniwiec

Tak mafii już nie ma. Najbliżej mafii są kartele w meksyku. Tych co określa się mafiami obecnie, to zwykłe gangi bez zasad i honoru.

ocenił(a) serial na 9
robin2003

No ja się nie zgodze.... Każda mafia jest groźna, nie ważne jak wygląda i w jakim kraju się znajduje.... Ale serial jest naprawde dobry, i pokazuje czy nie ważne czy Mafia jest z Rumuni, USA, Francji czy z Sycylii to jak z nimi zadrzesz to możesz źle skończyć....

ocenił(a) serial na 9
robin2003

Nie wiem skąd przeświadczenie, że Rumunia to biedny kraj? Obecnie, a i jestem skłonny napisać, że i te 2-3 lata temu, Rumunia jest na dużo wyższym poziomie rozwoju zarówno gospodarczego jak i wewnętrznego niż Polska. Dużo szybciej się tam wszystko rozwija, zarówno infrastruktura drogowa, gospodarcza jak i ta zwykła społeczna. Mentalność tamtejszych ludzi, jest fantastyczna i bardzo bezinteresowna, my Polacy moglibyśmy się wiele, oj wiele nauczyć od Rumunów. AHA, no i nie mylić pojęć Rumuni, a Romowie...
Co do serialu, to uważam, że jest bardzo dobry i faktycznie odrobinę przypomina Raya Donovana...:-), a że jest o rumuńskiej mafii, cóż z tego, jak oglądamy Gommorę, to należałoby napisać, że Włochy to biedny kraj, rządzony przez watażków?