PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=585726}

W garniturach

Suits
2011 - 2019
8,1 138 tys. ocen
8,1 10 1 138078
7,5 22 krytyków
W garniturach
powrót do forum serialu W garniturach

Prawnicy tak nie pracuja, korporacje tak nie funkcjonuja bla bla bla... tak to nie jest serial HBO
gdzie seks i przemoc pokazana w trybie macro kroluje. To jest serial ktory opiera sie na
zabawnych dialogach.i cietych ripostach, sprawy sa proste i zawsze jest as w rekawie pod
koniec odcinka. To jest dokladnie ta sama konstrukcja co House, ktory z medycyna byl
zwiazany na umowe zlecenie a nie na etat. Miliony $ nie przelewaja sie z konta na konto bo
ktos komus zabral kota albo cos zrobil na studiach, podobnie w Housie gdzie badania nic nie
wykazuja nigdy. Jak komuś sie nie podobal H to i S nie podejdzie. Co do politycznej
poprawnosci to nawet w serialu jest powiedziane ze murzynka z wlasna firma w nyc to zadkosc
wiec jakiejs przesadnej poprawnosci nie ma bo jest jedyna w firmie poza tym drugim ktory
wylecial. Nikt nie zrobi serialu o prawnikach bo to bylby jak serial o studentach medycny,
ksiazka ksiazka ksiazka ksiazka zero ciekawych rzeczy dla ludzi spoza branzy. Ufff wypocilem
sie....

ocenił(a) serial na 9
Tyskie89

i dokładnie to samo myslę. Praca prawnika nie wygląda tak samo, ani w Polsce ani tym bardziej w stanach. Ale jest taki smaczek, że gdzies w duchu sobie myslimy ależ oni maja zaje..te zycie. intrygujace, ciekawe a nie jak u nas po równi.. hehe czasem pochylej :P. Bardzo mnie wciagnąl ten serial i lubię dokładnie to o czym mówiłeś humor, cięte dialogii itd. ciekawa jestem ile bedzie serii. Mam nadzieję że 3 nie jest ostatnią....

ocenił(a) serial na 9
ankon

błąd... chcialam napisać ze nie wygląda tak samo w Stanach ANI TYM BARDZIEJ W POLSCE :D

ankon

"Ale jest taki smaczek, że gdzies w duchu sobie myslimy ależ oni maja zaje..te zycie. intrygujace, ciekawe "

Mów za siebie. To ze ich zycie jest zajebiste to akurat ostatnia rzecz jaka przychodzi mi do głowy, patrzac na serial.

ocenił(a) serial na 9
sever

a co konkretnie nie podoba Ci się w ich życiu? Nadgodziny? brak rodziny?

ankon

Całokształt. Styl życia + koszmarna praca. Nie znoszę krawaciarzy. Juz yuppies z lat 80-tych byli dla mnie trudni do zniesienia, wiec ich upgradowana odmiana do wersji 2.0 tym bardziej. Cos na kształt takiej małej, prywatnej fobii. ;)

sever

A ja kocham yuppies..Facet w krawacie jest wbrew temu co może ktoś myśli, baardzo seksowny.

Magga1234

No tak, bo seksownosc jest dzisiaj najwazniejsza... ;) Ja nie patrze na ludzi pod katem seksownosci. A jesli juz to na pewno nie sa dla mnie seksowni ludzie w mundurkach. Wygladaja dla mnie jak odhumanizowane maszyny i nic wiecej.

ocenił(a) serial na 9
sever

Jejku aleś ty outsider :) Facet w garniturze to jeszcze nie wszystko. Ta niesamowita pewność siebie to jest porażające A garnitur dodatkowo to podkreśla .Ciapowaty policjant nie zrobi wrażenia, przynajmniej na mnie, ale pewny siebie policjant , wręcz bezczelny, ale przy tym miły(wiem trudna kombinacja :p) no to jest coś :)

ankon

nadgodziny brak rodziny - fajny rym :P

ocenił(a) serial na 10
Tyskie89

"Jak komuś sie nie podobal H to i S nie podejdzie"
Z tym się nie zgodzę bo "dr House" uważam za koszmarnie kiepski serial a "Suits" jest moim zdaniem znakomity !

ocenił(a) serial na 8
Tyskie89

"Jak komuś sie nie podobal H to i S nie podejdzie"
Odważne i nieprawdziwe stwierdzenie. Ja "Dr. Housa" nie lubie zaś "Suits" bardzo. Suits miażdży Housa jeśli chodzi o konstruowanie postaci.

Tyskie89

Postacie Housa sa mocno szare, a samego Housa łatwo nie lubic. Natomiast w Suits Harvey jest przystojny wysoki bystry, ma cięty język i gra uczciwie (w jakiś normach) jest troche bufoniasty i bezczelny ale lagodzi to szarmanckim uśmiechem. Jak go nie lubic ?

Miałem na myśli konstrukcje serialu rzecz odrębna to postacie które zawsze mogą odrzucić...

ocenił(a) serial na 6
Tyskie89

W zupełności się nie zgadzam. Równie dobrze można to odnieść do House'a 'przystojny wysoki bystry, ma cięty język i gra uczciwie (w jakiś normach) jest troche bufoniasty i bezczelny" ale łagodzi to wyleczonym pacjentem. Na charyzmatycznej postaci House'a oparty był cały serial. I co jak co, ale z psychologicznego punktu to postaci w Housie były dużo lepiej skonstruowane (zakładając, że Suits dobrnie do 5-6 sezonów to postaci muszą się rozwinąć, bo jak na razie to jest cienko). Nie wiem dlaczego H i S są porównywane? I nie uważam Housea za wybitny serial, żeby nie było, że jestem jakąś psychofanką. No ale nie o tym temat.

Co do serialu, mam bardzo dużą tolerancję na głupoty w serialach, ale tu nie można nie zauważyć spadającego poziomu. Tak, każdy wie, że nie odzwierciedla rzeczywistości i ma stanowić czystą rozrywkę, ALE: Niby wszystko jest, czyli coś się dzieje, twisty, cięte mniej lub bardziej dialogi, humor, ale wg mnie to już nie to. Nie cieszy i nie bawi, a sytuacje, które miały być śmieszne są żenujące. 10 odcinek to jakbym Chirurgów oglądała. Jeszcze Jessiki do tego kółka końcowego brakowało.

dreamseal

Let's agree to disagree ale House nie gra wg żadnych zasad i dodatkowo był ćpunem który nie widział w tym problemu choć osobiście lubiłem tą umęczoną postać. To że House był na wyższym poziomie to fakt i tendencja spatkowa suits tez sugeruje ze nie dociągnął do 6 sezonu. Ja obstaje przy swoim ze mimo wszystkich roznic rdzen konstrukcji serialu jest podobny.

ocenił(a) serial na 8
dreamseal

To w House nikt się nie rozwijał. Wszyscy byli oprócz niego szarzy, mdławi i bez wyrazu, takie cienie i ozdoby dla Housa. Od początku do końca reagowali i zachowywali się niemal tak samo z Housem na czele. W Suits masz postać Luisa, której postrzeganie zmienia się na przestrzeni już tych 2-3 serii znacząco. Odkrywamy Donnę, Harveya itd.

Tatras

Louis jest super, jak zresztą wszyscy główni bohaterowie. Bajka ale inteligentna i urocza...

Tyskie89

Super recenzja! Zgadzam się w 100%. Serial jest zabawny, aktorzy grają lekko, inteligentnie i dowcipnie. Widać, że mają dystans.. Postaci wyraziste. Dlatego tak dobrze się go ogląda. Nie mogę doczekać się zimowych odcinków 3 sezonu. A w ogóle to mogli by w Polsce wreszcie 2 pierwsze sezony wydać na DVD.